Délmagyar logó

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 17°C Még több cikk.

A Pick Szeged elbukott az első vizsgán

A férfi kézilabda bajnoki döntő első mérkőzését 33–25-re nyerte az MKB Veszprém a Pick Szeged ellen. A három győzelemig tartó párharcban 1:0-ra vezetnek Zdravko Zovko fiai. A Pick Szeged jól kezdte a mérkőzést, de az első játékrész végén összezavarodott, és a második félidőre sem sikerült javítania.
Ha mindenki úgy küzdött volna, mint Djurkovics (labdával) a bajnoki fináléban... Fotó: MTI
MKB Veszprém - Pick Szeged 33-25


A találkozó elején úgy tűnt, hogy a Pick nagyszerűen felkészült a a Veszprémből.
– A hazaiak nem csinálnak semmi olyat, ami meglepne bennünket – mondta Lele Ambrus. S elégedetten nézte a szegedi csapat játékát. Bár amikor Krivokapics az 5. percben kihagyta a büntetőt kissé összehúzta a szemöldökét az ügyvezető elnök. De hát jött Ilyés, Matics (büntetője) és Krivokapics gólja, ez utóbbinak, mint később kiderült, ez volt az egyetlen találata, a vendégek vezetését jelentette. A Tisza-partiaknál meglepően magabiztosan játszott Djurkovics, aki például négy perc alatt három gólt szerzett csapatának. Csak a büntetők értékesítése nem ment a szegedieknek. Ennek ellenére úgy tűnt, igaza lesz Eklemovicsnak, hogy a Dunaferr elleni nagyobb csatából előnyt tud kovácsolni Kovács Péter csapata.

Ilyés, a mérkőzés legjobbja

Ilyés Ferencen most sem múlt semmi. Tizenegyszer próbálta bevenni a veszprémi kaput, s nyolcszor eredménnyel is járt. Hét találatot a posztjának megfelelően: átlövésből szerzett. Háromszor hozta gólhelyzetbe társait. Ennél nagyobb erénye volt azonban az, hogy hajtott, küzdött – ki is állították róla Gulyást –, birkózott – ő is pihent kényszerből két percet –, mert győzni akart. Nem úgy, mint néhány társa.

Közben Lusnyikov ismét bebizonyította, hogy neki a legjobban az ellenfél játékosának harcképtelenné tétele megy, de legalábbis megfélemlítése mindenképpen. Ugyanis úgy neki rontott teljes erőből és lendületből hátulról Andjelkovicsnak, hogy a kitűnő irányítót úgy kellett a parkettből „kiásni". Megért volna egy piros lapot is, de a lágyszívű Kékes testvérpár csak sárgát mutatott fel. Azután is volt még néhány ütésváltás, a két csapat azonban eléggé sportszerűen küzdött. Mintegy negatív szereplőként emlegették a szegedi drukkerek Krivokapicsot, aki nem csupán a lövéseit puskázta el, hanem rengeteget rontott is. Sőt felesleges kiállítással is sújtotta csapatát.
– Fájt a vádlim, de tudom, ez nem indok arra, hogy ne játsszak jobban – mondta kissé bosszúsan a jobbátlövő.

Három perccel a félidő vége előtt már azt hihettük, hogy minimális különbséggel vonulnak le a csapatok szünetre, amikor a Pick elkezdett támadásban kapkodni és könnyelműsködni. Ebből aztán két perc alatt három kapott gól származott: Buday egyetlen találatát Perez két gólja követte.

Sajnos az első játékrész végén összezavarodott Pick-játékot Kovács Péternek a szünetben sem sikerült jó irányba terelnie. A kissé megsérült Andjelkovics helyére beálló Lendvay például csak az első félidő közepén lőtt először kapura, de az is csak egy bátortalan kísérlet volt. Djurkovics a 35. percben még lőtt egy gólt, majd ő is a kispadra ült.

Szurkolói vélemények

A Pick Szeged honlapjának szurkolói fórumán rengeget beírás történt a bajnoki döntő után. Nézzünk néhány véleményt.

ImB: „A szurkolók minden elismerést megérdemelnek. Az ötvenszeres túlerő ellenére a tévében sokszor hangosabban szólt a „Pick Szeged!" biztatás. Biztos vagyok benne, hogy szerdára összeszedik magukat a fiúk és megmutatják, hogy valójában mire képesek, amikor háromezren szurkolnak nekik.
Pick Brother: „Most van a csapatnak a legnagyobb szüksége a szurkolók támogatására. A mi helyzetünkre nézve találó a már-már klasszikusnak számító idézet a Tanú című filmből, a magyar narancsról: kicsi, sárga, savanyú, de a MIÉNK! Mindörökké Pick Szeged!
Beus: „Abszolút nem lefutott ez a bajnokság! A fiúk nagyon sokszor bebizonyították már, hogy fel tudnak állni! Ők képesek rá! Hajrá Fiúk!! Bele kell őket hajszolni a győzelembe, muszáj lesz, de szerintem nem lesz rá szükség, a srácok nagyon oda fogják tenni magukat!
Nagypeti8z: „A szerdai meccs? Ezek után hihetetlen nehéz, kemény, de győzelem esetén értékes lehet! Ez a Veszprém, ha ilyen alibisták leszünk, kettéharap minket. Ez van! Szerdáig mérgelődjünk, de legyen telt ház és verjük meg őket."
Krnl: „Lusnyikov csodagyereket el kellene tiltani a kézilabdától végleg Magyarországon."

– Kaptam egy hatalmas ütést a karomra, alig tudtam tartani – mondta a beállós, s a mérkőzés végén Pióker gyúrótól jeget kért, hogy enyhítse a fájdalmát. Öt-hat gól volt hosszú ideig a két csapat között a különbség. A szegedi drukkerek dicséretére legyen mondva végig biztatták a csapatot. Rajtuk nem múlt, hogy a hazaiak a kegyelemdöfést a 40. és a 45. perc között adták meg, amikor zsinórban négy gólt szereztek, s ezzel nyolcra, (26–18) nőtt a különbség. Ilyés Ferenc, a mezőny legjobbja hiába küzdött úgy, mint egy oroszlán, magára maradt.

– A legrosszabb érzés az, amikor az ember kiadja a lelkét, s a csapata pedig sima vereséget szenved – árulta el az átlövő a mérkőzés végén. Sajnos több Pick-játékos elégtelenre vizsgázott ezen a mérkőzésen. Például Lendvay az 55. percben lőtt másodszor kapura, s szerzett vele gólt. Vagy egyfajta iróniának is felfoghatjuk, hogy az ötödik szegedi hétméteres végrehajtására Kovács Péter edző Mezeit jelölte ki. Nem csodálkozhattunk azon, hogy a csapatkapitány kihagyta.

– Sajnos kishitűen, félénken ezt a mai játékot már nem lehet eredményesen művelni. A mi csapatunkat az akaratgyengeség jellemezte – állapította meg Mezei Richárd. De ugyanezt erősítette meg Andjelkovics is, aki arról beszélt, hogy mindaddig, amíg nem húzza egyformán hét játékos a szekeret ne álmodozzanak győzelemről. Természetesen mindenki azt hangsúlyozta, hogy ezt a gyenge teljesítményt még el lehet feledtetni, hiszen szerdán 18 órakor már a visszavágó következik.
Zdravko Zovko: – Amikor levetkőztük lányos zavarunkat, akkor már úgy játszott a csapat, mint ahogyan azt az első perctől reméltem.

Kovács Péter: – Nagyon csalódott vagyok. Hozzáállásban, fegyelmezettségben és a védekezés keménységében alulmaradtunk. Teljesen komolyan jelentem ki, ez a játék az én kudarcom, hiszen én készítettem fel a csapatot. Nagyon fáj, hogy így megbuktunk az első erőpróbán. A többit azonban mindenki intézze el magában. Úgy gondolom, van min elmorfondírozni. A síráson túl azonban máris arra kell koncentrálni, hogy a szerdai mérkőzést megnyerjük. Remélem, hogy a Pick-játékosok profiként viszonyulnak ehhez a kudarchoz: ha padlóra küldték őket, akkor mindent elkövetnek, hogy visszavágjanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronzgyanús hungeritesek

A női vízilabda OB I bronzpárharcának első felvonásában egyetlen percig sem forgott veszélyben a… Tovább olvasom