Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

A Pick Szeged is megkezdi

Holnap 17 órakor a Komlót fogadja a bajnoki rajton a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A mérkőzés megtekintése ingyenes lesz, de a klub arra kéri a drukkereket, hogy a kihelyezett urnákba dobják be a székelyudvarhelyi sportcsarnok újjáépítésére szánt adományukat.
Andjelkovics remek formában van. Fotó: Miskolczi Róbert
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának könnyű bajnoki rajtnak ígérkezik az újonc Komló elleni holnapi mérkőzés (kezdés 17 óra). Bár ez a találkozó is abba a kategóriába tartozik, amely tudat alatt a játékosokban azt a képzetet keltheti, hogy akár félgőzzel is nyerni tudnak.
– Persze az esélyesség némileg túlzott önbizalommal is járhat, de a csapat igyekszik közönségszórakoztató játékkal kirukkolni. Már csak azért is, hiszen nem kell belépőt váltani, ugyanakkor szeretné a csapat, ha minél több pénz gyűlne össze a székelyudvarhelyi sportcsarnokban nagy kárt okozó felhőszakadás utáni helyreállításra.

– Mi feledhetetlen két napot töltöttünk klubtársunk, Ilyés Feri szülővárosában – mondta Berta Róbert, aki a jubileumi Volán-kupán nagyon jó teljesítményt nyújtott. A jobbszélső meg is jegyezte: – Azon leszek, hogy ez a forma az egész szezonra megmaradjon.

Tavaly ugyancsak egy újonc csapattal kezdte a bajnoki pontvadászatot a Pick Szeged. A Debrecen ellen egy kicsit szenvedett a csapat.
– Nagyon szeretném, ha ez most nem így lenne – jelentette ki határozottan Kovács Péter edző, majd arról beszélt, hogy nagyon nehéz egy úgynevezett bunkerkézilabdát játszó csapat ellen jó teljesítményt nyújtani, hiszen a Komlónak csak egyetlen célja lehet: elkerülni a nagy gólkülönbségű vereséget.

– Három négy volt szigetvári játékossal erősített az újonc. Sőt a kölcsönadott Sutka Norbert is a bányászegyüttest erősíti. Ennek ellenére olyan teljesítményt várok a srácoktól, amely azt jelzi: kezd összeállni a gárda – mondta a szakember.

Sajnos, Ilyés Ferenc szombati sérülése komolyabbnak tűnik, még mindig be van dagadva a bokája, így kihagyja a rajtot. Ezért minden bizonnyal Valaczkai debütálhat a felnőtt NB I -ben. Herbert már teljes értékű munkát végez, azonban játékba állítása minden bizonnyal még várat magára.

Lele Ambrus, a csapat ügyvezető elnöke elmondta, hogy a klub, a Szeviép Rt. és a Délmagyarország által a székelyudvarhelyi sportcsarnok felújítását szolgáló gyűjtésének részét képezi, hogy a szombaton 17 órakor kezdődő Komló elleni mérkőzésre nem szednek belépőt. Ugyanakkor arra kérik a drukkereket, hogy járuljanak hozzá az erdélyieknek szánt adományhoz.

– Nagyon szeretnénk, ha megtelne a sportcsarnok, hiszen amellett, hogy tétmérkőzést láthatnak a szurkolók, egyben egy nemes kezdeményezés eredményességét segíthetik elő. Igaz, még nincs csúcsformában a csapat, de csakis maximális odaadással lehet olyan állapotba kerülni, amellyel meg lehet felelni a nagyobb kihívásoknak is.

A bérleteket át lehet venni ma a sportirodában, illetve szombaton a mérkőzés előtt 15.30-tól az újszegedi sportcsarnokban. A B közép bérleteket hétfőtől árusítják a sportirodán.


Újabb támogató

A Pick Szegeddel egy évre szóló szponzori megállapodást kötött a Kereskedelmi és Hitelbank. Tóth László, a K & H dél-alföldi régióvezetője lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a bank vezetését hármas cél vezérelte, amikor az egy évre visszatekintő együttműködés meghosszabbításáról döntöttek.
– A bank ezer szállal kötődik Szegedhez, s ez az esemény is jó hatással lehet a meglévő üzleti kapcsolatunkra. Másodsorban a Pick Szeged olyan sikereket ér el, olyan nagy szurkolótáborral rendelkezik, amely komoly reklámhordozónak számít. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyöngyösi: Mi jutunk a négybe

A férfi vízilabda Magyar Kupában az elmúlt hétvégi csoportmeccsek után pénteken és szombaton már a… Tovább olvasom