Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

A Pick Szeged második a Bajnokok Ligája-kalapban

Július 23-áig tart a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának nyári szabadsága. Azt követően azonban igen sűrű program vár az új edző, Zoran Kurtes irányítása alatt a játékosokra. A Tisza-partiak felkészülése közben az is kiderül, a Bajnokok Ligájában kikkel kerül egy csoportba.
Puljezevics parádés szezont tudhat maga mögött. Fotó: Karnok Csaba
Már második hete nyaralnak a Pick Szeged kézilabdásai. Igaz, a két válogatott, Ilyés és Vadkerti csak most hétfőn kezdhette meg a vakációját. A szlovákok felett aratott két győzelem okozta sikerélmény azonban mindenért kárpótolhatta őket. Az is biztos, hogy a játékosok nagy része július elején megszakítja nyaralását, hiszen hivatalos Bakos Dávid lakodalmába. Információnk szerint ugyanazon a napon hajtja „igába" a fejét két volt pickes kézilabdás – Nikola Eklemovics és Fejes Endre – is.

A Pick Szeged vezetőinek még nem kezdődött meg a szabadságolás, hiszen meg kellett szervezni a csapat bajnoki felkészülésének programját, s még van elintézendő tárgyalás is.
– Július 24-én reggel nyolc órakor kell a játékosoknak jelentkezniük az újszegedi sportcsarnokban. A szokásnak megfelelően a csapatorvos, dr. Szabó István elvégzi az állapotfelmérést. Csütörtökig itthon készül a csapat, majd július 28-án a szerbiai Zlatiborba hegyi edzőtáborba utazik a gárda. Augusztus 7-én zárul a Belgrádtól 240 kilométerre délre fekvő, ideális körülményt biztosító külföldi tréningünk. Szegeden folytatja Zoran Kurtes edző a felkészülést, de már augusztus 11-én és 12-én a szlovákiai Érsekújvár nemzetközi tornáján veszünk részt. Augusztus 16–19. között ismét itthon készül az együttes, közben két edzőmeccset tervezünk.

Augusztus 22-én pedig buszra ül a társaság, s elindul a strasbourgi tornára. Ismertek az ellenfeleink is. A szervezők két csoportba sorolták a résztvevőket. Mi a francia Montpellier-vel és a dán Gudméval küzdünk meg. A másik ágon a Ciudad Real, a Shambery és a svéd Sävehof játszik. Visszatérve lehet, hogy a szeptember kilencedikei bajnoki rajtig még lekötünk egy edzőmeccset – mondta Dobozi Iván, a csapat technikai vezetője.

Lele Ambrus, a klub ügyvezető elnöke elmondta, hogy ismerete szerint július 29-én tartják a címvédő otthonában, Ciudad Realban a Bajnokok Ligája csoportsorsolását. A magyar bajnok Veszprém a Ciudad Real, a Barcelona, a Celje, a Kiel, a Montpellier, az RK Zagreb és a Koldig társaságában csoportvezetőként hozzá sorsolják az ellenfeleket. A Pick Szegedet a 12. helyre rangsorolta az EHF, így a második kalapba kerül.
A Pick Szeged Bakay Nándor utcai irodájában 8 és 14 óra között árulják a következő bajnokságra szóló bérleteket. Eddig 105 darab talált gazdára. Az eddigi tulajdonosoknak június 30-áig még fenntartják a helyüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét motorcsónak Eb-futam Szegeden

A jövő hét végén Szegeden a Tiszán, amennyiben addig az árhullám levonul, motorcsónak Eb-futamot… Tovább olvasom