Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

A Pick Szeged tisztcserére törekedett

A felkészülést hétfőn kezdő Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az új bajnokságban nem sok poszton változott: ketten mentek, hárman jöttek. A közvélemény-kutatás szerint a drukkerek nem tartják lehetetlennek a bajnoki aranyérem elhódítását sem.
A Pick szurkolói optimistán tekintenek a jövőbe. Fotó: Karnok Csaba
A korábbi évekhez képest megváltozott a Pick Szeged igazolási szisztémája. Annak idején az volt a gyakorlat, hogy legalább négy-öt új játékos került a csapathoz, most azonban elsősorban tisztcseréket hajtottak végre. Az eltávozott Nenad Perunicsics helyére a szlovén válogatott

Ognjen Backovicot igazolták le, s ott van bevetésre készen a székelyudvarhelyi Ferenczi Botond is. Míg a PLER-be távozott Lendvay Péter posztját a saját nevelésű Lele Ákossal töltik be. Harmadik kapusnak pedig ott lesz a francia juniorválogatott Calic Milán. Ezek után kérdeztünk meg néhány drukkert: erősödött, vagy gyengült a Pick Szeged?

Tóth Géza, a Rádió 88 vezetője: – Eddig mindig optimista voltam a bajnokság megkezdése előtt, s most sincs másként. Úgy látom, hogy tudatos erősítés történt, s ennek meg kell legyen a gyümölcse. Az elmúlt bajnoki évben az MK-ban megmutatta a Pick, hogy le tudja győzni a Veszprémet, ezért bízom abban, hogy tizenegy év után most sikerül a bajnoki aranyat begyűjteni.

Ginál János, a Pick-törzsszurkolók egyik vezetője: – Nagyon bízom abban, hogy erősödött a gárda. Szeretem a szerb stílust, s tetszett a Vojvodina játéka, amikor tavaly itt járt Szegeden az új edzőnk, Zoran Kurtes irányításával. Akkor azt vettem észre, hogy a tréner a határozott, kemény játék híve. Mivel a csapatnak öt szerb és egy szlovén játékos adja a gerincét, ezért helyesnek tartom, hogy szerb edzőt igazoltunk. Egy kicsit sajnálom, hogy Perunicsics elment, de nagyon bízom abban, hogy Backovic még hasznosabb tud lenni.

Révész Edina, a klub utánpótlásának társadalmi munkása: – Való igaz, hogy rutinos és sok jó eredménnyel dicsekvő játékosok távoztak el. Az újakról én korábban nem hallottam, de nagyon bízom abban, hogy jól választottak a vezetők. Abban is hiszek, hogy a francia kapus leigazolása ellenére is a felnőtt, de legalábbis az ifjúsági csapattal edzhet Olivér fiam.

Érdi Zsolt, a Szegedi Szurkolói Egyesület vezetője: – Az eltávozottak közül Lendvay nem sok vizet zavart. Perunicsics pedig nagyon sérülékeny volt. Igaz, a bajnokság végén már segítette a csapatot, azonban mindannyian többet vártunk tőle. Backovicnak jó ajánlólevél, hogy a német bajnokságban játszott, a francia kapust pedig az edző választotta, ha mi nem is, de ő ismeri. Már nagyon hiányoznak a mérkőzések.

Darcsi István, a Veszprémi Napló sportújságírója: – Nekem az a véleményem, hogy egyszer mindennek vége kell, hogy szakadjon. Az elmúlt bajnokságban a sorozatos veszprémi MK-győzelmet állította meg a Pick Szeged, most miért ne sikerülne ugyanezt elérni a bajnokságban is. Ha nem sikerül a Barcelonától megkaparintani Perics kapust, akkor máris borítékolom a szegedi bajnoki címet. Egyébként Veszprémből annyi hír van, hogy Myrhol, bár még mindig nem jelentették be, de a német Nordhornhoz igazol, s Gál Gyulával megegyezett Hajnal Csaba, így a jövőre lejáró szerződését máris meghosszabbították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zalai Zita már turbózza magát

Két szegedi úszó is gőzerővel készül a jövő héten kezdődő budapesti Európa-bajnokságra. Széll… Tovább olvasom