Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

A Picktől elpártolt a szerencse

Tegnap a svédországi Göteborgban tartották a női és férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorsolását. A Pick Szeged a Zagreb, a Wisla Plock és a Löwen–Dudelange előselejtező győztesével a H csoportba került. A Tisza-partiak nem igazán örülnek az ellenfeleknek.
Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke – mielőtt még elutazott volna a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája göteborgi sorsolására – elárulta, hogy legjobban a Celje, Pick Szeged, Presov, Crvena zvezda csoportban szeretné látni a csapatot. Azt is megjegyezte, hogy ugyanakkor jó lenne elkerülni a Zagrebet, a Portlandot és a Löwent. Hát ilyen a szerencse, a Zagreb és a Löwen ellenfele lett Vladan Matics csapatának.

– Nagyon elment a kedvem. Egy kicsit összeszedem magam. Kérem, hogy adjon öt percet – kérte Lele Ambrus közvetlenül a sorsolás után. A Pick Szeged ugyanis az első kalapos Zagreb mellé került a másodikból, miután kiderült, hogy a horvát bajnok a H csoportot fogja vezetni. Aztán a harmadik kalapból a Wisla Plock került a csoportba. Majd végül azt is kihúzták, hogy az előselejtezőt játszó luxemburgi HB Dudelange és a német Löwen győztes csapata lesz a kvartett negyedik tagja. Természetesen nem kell különösebben nagy jósnak lenni ahhoz, hogy megjövendöljük: az elmúlt idényben a Veszprémmel KEK-finálét játszó német gárda százszázalékos esélyes a továbbjutásra.

Bízunk abban, hogy Puljezevics Nenad csapatkapitánynak és társainak az új BL szezonban is lesz miért pacsiznia a közönséggel. Fotó: Schmidt Andrea
Bízunk abban, hogy Puljezevics Nenad csapatkapitánynak és társainak az új
BL szezonban is lesz miért pacsiznia a közönséggel. Fotó: Schmidt Andrea

– Érzésem szerint tovább lehet jutni – mondta az ügyvezető elnök, miután lehiggadt. – A Plockkal már beszéltem, mivel a kiírás szerint velük kezdünk idegenben. Azt mondták, hogy 99 százalékban biztos, hogy a csarnokukat alkalmatlannak tartják a mérkőzés megtartására, így Varsóban játszanak. Azonban hírül sem biztos, hogy ez így lesz.

A magyar bajnok Veszprém a német Flensburggal, az ukrán Zaporizzsjével és a ciprusi Cyprus–Haukar (izlandi) előselejtező győztesével került egy csoportba.

– Tavaly szerencsénk volt, most pont az ellenkezője történt. De állandóan nem lehet barátságot kötni Fortunával – mondta Vladan Matics edző, majd így folytatta: – Egyébként nagyon nehéz ellenfeleket kaptunk, hiszen a Zagreb csapatából hiányzik ugyan Metlicic, ugyanakkor ott van Lazarov, így szinte megegyezik a horvát válogatottal. A lengyelekről egyelőre nincs pontos információm, azonban egyértelmű, hogy a kézilabdájuk, amit a válogatottjuk is bizonyított, egyértelműen felfelé ívelő tendenciát mutat. A Löwent pedig láttuk játszani Veszprémben, majd a KEK-döntő visszavágóján is. A német csapatok mindegy, hogy hányadikak a bajnokságban, nagyon erősek. Azért senki ne gondolja, hogy el vagyok keseredve. Jó felkészüléssel, majd bátor játékkal helyt lehet állni. A Zagreb egyértelműen a legesélyesebb a csoportelsőség megszerzésére. Mi nagy harcban leszünk a továbbjutást jelentő második helyért.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. triatlonos 2008. július 08. 20:03
  „Egy kicsit elkanyarodott a vita fonala azeredeti iránytól, és ha megengedik, akkor visszavezetném. Ugye a sorsolásról van szó! Nincs könnyű helyzetben a csapat,ha a cél az első körből való továbbjutás. Ha viszont nagyobb terveket dédelgettek a vezetők és a csapat, akkor meg nincs miről beszélni. Régen ugy kezdődött az összeállitás, hogy végy egy kapust! Mamár végy 3 kapust, és minden posztra két azonos értékű játékost, és természetesen a beállós szerepe is felértékelődött. Nem lehet lyukas poszt, ezért volna célszerű, hogy a fiókcsapatban a szinte azonos tudású 3. ember sérülés esetén bevethető legyen! / Kettős igazolás/ Természetesen ez pénz, de megéri, mert az irányitó sérülésekor komoly gondok voltak. Szerintem ilyen épitő jellegű javaslatokkal kellene segiteni a csapatot, biztos vagyok benne, hogy tudják, de azért egy kis megerősités nem árt!”
 • 20. balazs_88 2008. július 08. 13:41
  „:D:D:D”
 • 19. Koti László 2008. július 08. 12:07
  „Tisztelt Uram!

  Tudom, hogy keserű,nagyon keserű!...Mezei Ricsi fia nevében esedezem bocsánatért, amiért nem köszönt ÖNNEK...FELHÁBORÍTÓ!!!!!! Nem is értem hogy mert ilyet csinálni?!...amikor Önnek a veszprémi játékosok már messziről integetnek....És igen: a veszprémi csapatban nem tendencia, hogy külföldi játékosokat igazolnak...az Ön igaz barátja Charlie is magyar, a 2008/2009-es szezonban nem lesz új "idegenajkú" igazolásuk!
  Igen, itt Szegeden a vezetők, edzők nevelik a játékosokat beképzelt játékosokká...különórákat tartanak nekik a "hogyan legyek beképzelt?" c. kurzusukon. És igen, külön szóltak a játéksosoknak, hogy Lacikának ne köszönjetek...tényleg sajnálom...el fogok én is beszélgetni egy-két játékossal és július végén küldik a bocsánatkérő levelet egy-két veszprémi aláírással, sállal, matricával. Reméljük így ki tudják ÖNT a játékosok engesztelni, legalább valamicskét!?
  U.i: Ricsi fiának már szóltam, szégyelli magát rendesen!”
 • 18. Pick Szeged fan 2008. július 08. 09:30
  „De Herbert a staniclinál mindig védőt játszik de nálunk Szegeden is kérdés tud e gólerősen,gólra törően játszani én reménykedek,hogy tud de abszolút nem vagyok biztos benne.Hajrá Pick Szeged!”
 • 17. kotilaszlo 2008. július 07. 20:11
  „Szegedi vagyok de nagy veszprémi szurkoló! Haragudhattok rám ezért de nekem Ők a magyar kézilabda. Igaza van az egy ve-i nek, hogy sajnos Szegeden nem lesz addig sikeres a kézilabda nemzetközi szinten míg Lala úr sütögeti pecsenyéjét és beképzeltnek neveli a a Pick Szeged néven futó szerb válogatottat. Én még az életben nem tudtam előre köszönni a veszprémi játékosoknak ( ez lehetett Dzsomba, Pásztor, Perez, Sola vagy az Iváncsi testvérek és Gál gyusziról nem is beszélve. Udvariasak és szeretik a Szegeden élő szurkolóikat. Mezei Ricsi a fiát nem tudja köszönni megtanítani. Nagyon égő volt jót nevettünk rajtuk. nagy szemlélet váltás kéne ide! Persze ez nagyon is kellene, mert jobb lenne a kézilabda. Szívesen mondanám azt, hogy két csapatos a férfi mezőny, de ez csak egy csapatos. Tavaly ha az utolsó 5 mp-ben nem veszti el a labdát Charlie akkor a Veszprém lesz a bajnok. Gyerekek össze kéne fognunk.

  Amúgy amit nagyon becsülök abban a maroknyi szegediben az az, hogy elmentek VESZPRÉMBE SZURKOLNI!! Persze a Veszprémnek és a BL-ben.

  Még hozzá teszem, hogy sok agymosott viselkedik agresszíven csak, mert látom, hogy a meccsek előtt és után sok veszprémi és szegedi egymást ölelgeti és jókat beszélgetnek.
  GYEREKEK! A KÉZILABDÁBÓL NE CSINÁLJUNK MÁR FOCI HULIGANIZMUST. EZEKRE MÉG KIJÁRNAK A CSALÁDOK.”
 • 16. balazs_88 2008. július 07. 19:29
  „Mivel nincs a piacon jelenleg olyan beálló akit hozhatnánk. Középszerű pedig nemkell, van Stamate és Herbert is. És ezt nem én találtam ki, 2 hónapja ezt nyilatkozzák a vezetők, csak néha oda kéne figyelni ;)”
 • 15. Pick Szeged fan 2008. július 07. 18:20
  „miért talán nincs igazam,hogy nem igazoltunk a nyáron egy beállóst sem én nem mocskolódni akarok csak az igazat mondom.Miért kedves szurkolótársam talán igazoltunk?Vajon miért nem?”
 • 14. balazs_88 2008. július 07. 16:12
  „Pick Szeged fan fogd vissza magad. semmi érteleme itt veszekedni, főleg hogy egy vp-i se mocskolódott. nem muszály mindig a másikat szidni.

  HAJRÁ SZEGED”
 • 13. PIck Szeged fan 2008. július 07. 11:35
  „Miért nem tudunk igazolni egy normális beállóst?Annyi beállós van és ide senki nem jön vajon miért nem?A managerek pedig semmit nem tesznek annak érdekében,hogy legyen egy jó beállósunk ez az igazság.De azért hajrá Pick Szeged”
 • 12. Gábor1980 2008. július 07. 10:51
  „Nem könnyű a csoport, de lehetne nehezebb is. A Zagreb és a Löwen is erősödik, és egyre jobban összeérik. Viszont ez ránk is igaz. A Plock meg csak otthon igazán veszélyes. Ha lenne klasszis támadó beállónk, akkor nem lenne kérdéses a továbbjutásunk. Így viszont nagyon meg kell majd küzdeni.

  Remélem 2 magyar csapat lesz a 16 között!”
 • 11. egy vp-i 2008. július 05. 18:36
  „Nem attól lesz vki jobb szurkoló h. hangulatot kelt és gyűlölködik... ez az amit sokan nem képesek felfogni...az ilyesmivel ugyanis csak lejáratják a csapatukat is...
  a zrika egy dolog... de személyeskedés gyűlölködés teljesen más lapra tartozik...hidd el ha ezt egy kicsit átérzed, a saját csapatod is sokkal nagyobb örömöt fog neked okozni mint most... ;)
  Mint mondottam volt: A DÖNTŐBEN TALÁLKOZUNK!”
 • 10. Pick Szeged fan 2008. július 05. 18:19
  „Bocsánatot kérek azt hittem zrikálni akarsz belátom,hogy hülyeséget írtam ne haragudj rám csak elragadtattam magam.Nag Pick Szeged drukker vagyok de nem útálom a Veszprémet hiszen ők is magyarok hajrá magyarok és mégegyszer bocs”
 • 9. egy vp-i 2008. július 05. 18:06
  „és még egy apróság...
  őszintén kívánom h. egyszer te is átéld azokat a sikereket - akárcsak szurkolóként - amiket azok értek el akiket te senkiknek nevezel...akkor talán belátsz néhány dolgot...további jó szórakozást önmagadhoz, a céltalan és értelmetlen gyűlöletedhez, és a személyeskedéshez...
  HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!! HAJRÁ VESZPRÉM!!!”
 • 8. egy vp-i 2008. július 05. 17:58
  „no comment...kiváncsi lennék ki oltotta beléd ezt a gyűlöletet és lenézést...
  azért az bíztató h. a többség normális...”
 • 7. Pick Szeged fan 2008. július 05. 17:08
  „te egy veszprémi paraszt vagy egy nagy senki ahogy a csapatod az edzőtök még akkor is félne az ellenféltől ha 14 éves cumis kölkökből állna.Hajrá Pick Szeged”
 • 6. triatlonos 2008. július 05. 15:11
  „Nem értem ezt a könnyű vagy nehéz csoport elnevezést már a kezdeteknél, amikor a terv a nyolcba, majd a négybe kerülés. A 32 csapatnak legalább a fele komoly játékerőt képvisel, és a Szegednek legtöbbször a gyengébbnek vélt csapattal volt gondja. Minden meccset komolyan kell venni, teljes elánnal küzdeni, mert minden gólnak lehet jelentősége. A döntő pillanatban pedig segit a szegedi szív.
  Szurkoljunk tiszta szivvel a Veszprémnek is, mert ebben az évben jobbak voltak.
  A sport erről szól, folyamatos küzdelemről!”
 • 5. egy vp-i 2008. július 05. 14:35
  „Pick Szeged fan! te aztán jó nagy marha lehetsz... senki nem szart be nemhogy az ukránoktól de a flensburgtól sem...(fogalmam sincs honnan szültél ekkora hülyeséget...) csak mi veled ellentétben tiszteljük az ellenfelet...csak azért mert nem szegedi valaki még nem töketlen és nem gyáva... ezt jó lenne ha felfognád agyilag... nem kell mindenkit lenézni...
  Egyik csapat se került könnyű csoportba de ha összerántják magukat a fiúk akkor mindkét magyar csapatnak meglehet akár a csoport első helye is!
  HAJRÁ MAGYAROK! --> a döntőben meg találkozunk...”
 • 4. pernyi 2008. július 05. 13:12
  „Szerintem semmi sem lehetetlen! Én nagyon fogok nekik szurkolni és ha tehetem akkor minden meccsen ott leszek nézőként!”
 • 3. Angelamelony 2008. július 05. 12:37
  „Egyetértek!A fiuk mindent beleadnak a játékba mi pedig a szurkolásba!!!!Nincs lehetetlen csak Tehetetlen!:) Szóval Hajrá!!
  PICK SZEGED FOREVER!:))”
 • 2. Pick Szeged fan 2008. július 05. 10:06
  „Végre egy bátor ember gratulálok neked Balázs 88 te egy bátor ember vagy így is kell nem kell megijedni senkitől a másik oldalon meg már a Zaporizsja-tól meg a Haukar-tól is berezelnek szégyelhetnék magukat azért ha így áltak volna hozzá az egri hősök is a törökök elleni várvédésnek Magyarország már nem lenne Magyarország az tuti.Bocs,hogy a történelem-mel jövök de Szegeden tanulok az egyetemen történelem-történelem szakirányon amúgy én 21 éves vagyok és nagy Pick Szeged drukker úgy,hogy hajrá Pick Szeged csak bátran”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi nagymester pénteken ismét remizett

A szegedi Lékó Péter a világos bábukat vezetve remizett az orosz Jan Nyepomnyjacsijvel a dortmundi… Tovább olvasom