Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A román idegenlégiósok dicsérik a Pick Szegedet

A Pick Szeged három román idegenlégiósa, Valentin Ghionea, Adrian Petrea és Julian Stamate, ha csak teheti, mindig együtt van. Az is közös bennük, hogy nagyon elégedettek az új csapatukkal, a körülményekkel és a várossal.
– Eddig minden úgy alakult, ahogyan abban megegyeztünk – mondta szinte egyszerre Valentin Ghionea, Adrian Petrea és Julian Stamate. Majd arra voltam kíváncsi, hogy vajon milyen elvárást fogalmaztak meg, mielőtt aláírták volna a szerződést? Hiszen Ghionea és Stamate most először eszi az idegenlégiósok kenyerét. Éppen ezért nem lehetett meglepetés az, hogy a válaszra az eddig Franciaországban játszó balátlövő, Petrea fogalmazta meg a választ:

– A kölcsönösség és a korrektség elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy idegenlégiós jól érezze magát, Mindent megtegyen új csapatáért, a városért, a szurkolókért. Mert ez utóbbiak is nagyon fontosak számunkra, és azt hallottuk, hogy a szegedi közönség nagyon profi módon biztatja a csapatot. Nem akarom elkiabálni, de kellemesen csalódtunk a városban, a klubban: igazi profi csapathoz kerültünk, ez nem csupán megnyugtató, hanem egyben jobb játékra is ösztönöz bennünket.

– Azért nem volt számunkra ismeretlen a Pick Szeged, hiszen ketten már a tavasszal is voltunk itt, és akkor is nagyszerűen éreztük magunkat – vette át a szót, természetesen a mindig segítőkész menedzserük, Lukács János tolmácsolásával Valentin Ghionea, majd így folytatta: – Egyébként neve van Európában a Pick Szegednek. Mi is láttunk mérkőzését a televízióban, az interneten rendszeresen figyelemmel kísértük a szereplését. Bevallom, nagyon drukkoltam új csapatomnak, hogy nyerje meg az örök rivális Veszprémmel szemben a bajnoki címet.

– Egyébként számunkra is nagyon ösztönző, de úgy is fogalmazhatnék, hogy doppingoló az, hogy egy olyan csapatba kerültünk, amely már évek óta rendszeres résztvevője a Bajnokok Ligájának – árulta el a beálló Julian Stamate.

Egyheti edzés után is már sok olyan különbség fedezhető fel, amely eltér az eddigi csapataiknál megszokottól. Egyben egészen biztosan kuriózum a Pick Szeged, hogy egy nagyon soknemzetiségű együttes, hiszen hat náció küzd egy célért: a bajnoki cím megvédéséért és a BL-ben való minél jobb helytállásért.

– Valamennyiünk nevében mondhatom: bennünket nem érdekel, hogy ki melyik országból jött – mondja az igazi egyéniség Adrian Petrea, majd hozzáteszi még: – Egy család vagyunk. Egy szekeret húzunk, s azt hiszem, valamennyiünknek az a célja, hogy az egy irányba haladjon. Az sem gond, hogy még nem igazán tudunk beszélgetni, de a játék közben nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy ismerjük egymás szándékát és gondolatát.

– A Pick játékáról egyelőre nem tudunk véleményt mondani, hiszen eddig csak edzések voltak – vette át a szót a román gólkirály, Ghionea. – Mindenütt labdával játszanak, azt kell úgy megjátszani, hogy abból gól legyen. Ígérem, mindnyájan arra fogunk törekedni, hogy még többet szerezzünk, mint az ellenfelünk. Szerintem az előttünk álló tornákon egészen biztosan összeérik a csapat. Vladan Maticsban pedig egy higgadt, nagy tudású edzőt ismertünk meg, aki képes arra, hogy a legjobban felkészítse a bajnoki rajtra a csapatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HNKC: vegyes mérleg

Az első három edzőmeccsét negatív mérleggel zárta a HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata: a… Tovább olvasom