Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

A sírból hoztuk vissza: Debrecen-A-Híd 9-10

Négygólos hátrányt ledolgozva győzött az A-Híd Szeged VE a DVSE otthonában, így a Tisza-parti gárda az OB I 4. fordulója után is veretlen.

Debreceni VSE - A-Híd Szeged VE 9-10 (2-1, 4-2, 1-4, 2-3)

Vodafone férfi vízilabda OB I 4. forduló. Debreceni sportuszoda, 800 néző. Vezette: Székely Balázs, Kun György.

Debrecen: B. Mitrovics – Giorgetti 2, Varga T. 3, Komlósi, Milos Korilja, Weszelovszky 2, Letica. Csere: Misics 2, Vindisch, Kállay, Halek, Palotás. Edző: Gyöngyösi András.

Szeged: Baksa – Hegedüs 1, Szivós 3, Decker Á. 1, Molnár T., Younger 1, Kiss Cs. 2. Csere: Kayes 2, Juhász Zs., Márkus, Vincze M., Somogyi, Molnár D. (kapus). Edző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 9/2 ill. 14/9.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.

Kipontozódott: Komlósi, Misics.

Vincze Balázs: - A Szolnok után egyből erre a meccsre koncentráltunk. Tudtam, hogy sokkal nehezebb lesz. Nemcsak az idegen pálya miatt, hanem mert egy bivalyerős, jól összerakott csapat ellen küzdöttünk. Álmos volt a kezdésünk, ami eldöntötte a találkozót, hogy a harmadik negyedben három perc alatt három gólt lőttünk, ezzel visszajöttünk.

Kiss Csaba: - Azért nagyon értékes ez a győzelem, mert idegenben, egy nagyon erős Debrecent vertünk meg. Fejben két negyedet késtünk a meccsről, de pszichésen és fizikálisan is sokkal jobban bírtuk a végét.

4. negyed (2-3)

8. perc: Meg is van! Baksában akad el a labda, az utolsó támadás a miénk! Molnár hozza fel lassan, nem baj ha telik az idő,elvállaljuk, de mellé. Marad 11 másodperc, Gyöngyösi András kér időt, ez pokolian hosszú lesz még. Előnybe kerül a Debrecen, Weszelovszky bombája a blokkban áll meg. A sírból hoztuk vissza.

7. perc
: Kállay lövése elakad a blokkban, Baksa indíthat. Előnyben támadhatunk majd, az időkérés után. Gyorsan jár körbe a labda, végül Younger bombáz a kapuba. 1:05 vissza, ezt ki kell védekezni. 9-10.

6. perc: Újabb fór nálunk, letelik a kiállítás, Szivós lő, ez most nincs bent. belül az utolsó két percen.

5. perc
: Szegedi fór és Kayes-gól. Szép párosítás. 9-9. Idegölő végjáték. Előnyben a hazai gárda, de nincs meg újra a vezetés.

4. perc: Giorgetti tartja fel Szivóst, a bírók engedik a játékot, megúszik a Debrecen, Varga Tamás harmadik gólját vágja be. 9-8.

3. perc:
Szegedi fór, Hegedüs labdája is Fortuna segítségével csúszik át a gólvonalon. 8-8. Debreceni előny, Somogyi viszont leszedi Vindisch átadását! Gyerünk fiúk, lassan a negyed feléhez közelítünk.

2. perc: Újra Baksa a kapuban, ötmétereshez jut a Debrecen. Varga Tamás bepattintja. 8-7. Szivós lövését ujjheggyel tolja ki Mitrovics, marad nálunk a labda. Szivós újabb bombája, most középről, megint kapufa.
1. perc: Vindisch hozza el a labdát, a Debrecen kezdheti a hajrát. Nem jutnak messzire, kontra, és előnyben jöhetünk. Pontatlan beadás, Mitrovics hozza játékba a labdát.

3. negyed (1-4)

8. perc: Elveszik a Szegedtől a labdát, fórban jöhetnek a hazaiak. Molnár Dávid védése után a kipattanót Milos Korolja csavarja a kapufára. Ez a vége.

7. perc: Somogyi a felső kapufát gyötri, ha azokért is pont járna nagyon sokkal vezetnénk... Georgetti három gólnál járhatna, de nem adják meg.

6. perc: Jön a szegedi fór, Kiss Csaba lövése a blokkba vágódik, a kipattanót Younger a kapufára vágja, utána Kayes a másik kipattanót Mitrovicsba.

5. perc
: Szegedi előny, Szivós gól. De még mekkora. Gyöngyösi reakciója sárga lapot ért. Szivós minden dühe benne volt ebben a bombában. 7-7. Varga Tamás lövését védi Molnár Dávid, nagyon kellett.

4. perc
: Szegedi előny, egyenlíthetünk. Kiss Csaba meg is teszi. A legjobbkor találta meg a lövőkezét! 6-6. Fórban jöhet a Debrecen is, most Gyöngyösi András kér időt. Weszelovszky fogadja meg mestere tanácsait, visszaszerzi a hazai előnyt. 7-6.

3. perc: Alább hagyott a hazai lelkesedés, Molnár Dávid indít, de a szegedi lövés is elkerüli a kaput.

2. perc
: Újabb fór, Kiss Csaba hatalmas gólt lő a szélről. Visszajöttünk, nagy megkönnyebbülés. A balkezes kiválóság nevét skandálja a maroknyi szegedi szurkológárda.

1. perc
: Mi kezdhetjük a harmadik játékrészt, mindjárt fórban is. Kayes gólját egyik debreceni sem látta bent, mi igen, és a bíró is. Ez a lényeg. 6-4. Messze kiszorítjuk a Debrecent, most nem is tudnak lőni, Molnár Dávid adja fel a labdát.

Fel kell ráznia a fiúkat Vincze Balázsnak, mert minden hibát könyörtelenül kihasználnak a hazaiak. Hiányoznak a pontos lövések és átadások, amelyekkel az A-Híd könnyedén ellenfele fölé tudna kerekedni. Még van 2 negyed, nincs veszve semmi, de drasztikus fordulat kell.

2. negyed (4-2)

8. perc: Fórban jöhetünk, szépíteni kellene. Ott is van, Decker Ádám emelkedik ki centerben, szép gól. 6-3. Kimarad a hazai támadás, az utolsó roham a miénk lenne, de a Debrecennél köt ki a labda. 

7. perc: Képtelenek vagyunk gólt dobni, Szivós megpattanó lövése megy el a kapu fölött. Misics viszont betuszkolja a labdát. 6-2.

6. perc: Időt kér Vincze Balázs, fel kell rázni a fiúkat. A szegedi kapuba Molnár Dávid áll be. Kidobjuk a medencéből a labdát, irány védekezni. Megúsztuk, Weszelovszky az utolsó pillanatban lő, a blokkról Molnár Dávid elé esik a labda.

5. perc: Most a Debrecen is ront, megúszunk, de be kell várni a csapatot. Nem jó a szegedi támadás, megindulnak a hazaiak, Giorgetti üresen, ott ahol az előbb Weszelovszky, ő is bevágja. Gond van.. 5-2.

4. perc: Mitrovicsot naggyá tesszük a lövésekkel, sarokdobással jöhetünk. Nem jó a bejátszás centerbe, jöhetnek a fehérek. Weszelovszky teljesen üresen a szélen, nagy erővel lövi ki a hosszú sarkot. Kettővel mennek a hazaiak 4-2. Hegedüs vágja a blokkba a labdát, el lett kapkodva.

3. perc: Mellé megy a szegedi kísérlet, de már támadóhiábt fújtak a bírók. Vincez Balázs űzi csapatát, jól is teszi, Somogyi egyből labdát szerez.

2. perc
: Kiss Csaba adja be Molnárnak, büntetőt harcol ki a háromszoros olimpiai bajnok. Szivós nem kegyelmez. 2-2. Giorgetti ragadja vissza a hazai vezetést...kár. 3-2.

1. perc: Younger nyeri a ráúszást Vindisch-sel szemben, mi jöhetünk. Szivós harcol ki előnyt, ezt be kell lőni. Kiss Csaba küzd meg a labdáért, végül Somogyi vállalja el, Mitrovics viszont kiüti. Debreceni kontra, jöhetünk.

1. negyed (2-1)

8. perc: Letica vágja szét a kapufát, most a másikat. A kipattanó marad a hazaiaknál, de Varga Péter jól bekkelt, labdát szerzünk. 10 másodperc vissza, felúszunk, letelik az idő, mire Varga Péter összeszedi a labdát. Ha víz alatt van, nehéz.

7. perc: Komlósi pattint úgy nyolc méterről, Baksa rajta volt, de szerencsére kapufa. Younger próbálkozik a szélről, a gólvonalon áll meg a labda...

6. perc: Előnyben jöhet a Debrecen, Süvegesnek jönne a labda húzásra, de nem éri el. Varga Péter ejtése kerüli el a kaput, de kár érte. Mitrovics csak szemmel követte.

5. perc: Misics marad egyedül középen, Leticától kapja a labdát, simán húzza be Baksa kapujába azt. 2-1. Kiss Csaba próbálkozik egy távoli lövéssel, Mitrovics üti ki. Marad nálunk a labda. Szivós távolról ejt, de ezt is leszedi a hazai kapus.

4. perc: Jöhetne, de Baksa szedi le a labdát, indít, de Giorgetti szerel.

3. perc: Előnyben jöhet a Debrecen, Varga Tamás középről lövi ki Baksa kapuját. 1-1. Elveszik a szegediektől a labdát, az egyenlítésért jöhet a Debrecen.

2. perc: Jó a szegedi védelem, megint, a kapu mellé lőnek a fehérsapkások. Most a debreceni védelem is összeáll, Mitrovics szerez labdát.

1. perc
: Younger szerencsétlenül ér a labdához és odapöccinti a hazaiaknak, a Debrecen támadhat. Kiss Csaba védekezik jól, majd kontra a hazaiaknál. Előnyben jöhetünk, Szivós vágja be. 0-1.

17.55: Mindkét csapat száz százalékos a bajnokságban, így nagy kérdés, melyik gárdának sikerül tovább vinnie ezt a szép sorozatot a 4. forduló után.

17.50: Kirendelik a bírók a játékosokat a medencéből, kezdődik a bemutatás majd a találkozó is. Hajrá Szeged! Ez szinte a hazaiakra is vonatkozhat, hiszen végigtekintve a debreceni névsoron sok ismerős névvel találkozhatunk, akik egykor a Tisza-parti gárdát erősítették.

17.36: A debreceni szurkolók még gyülekeznek, a szegediek viszont zászlókkal, dudákkal és dobokkal felfegyverkezve elfoglalták a lelátón kijelölt helyüket, és rendületlenül szurkolnak a Tisza-parti gárdának.

17.20: Féltucatnyi szegedi szurkoló érkezett a pazar uszodába, de a melegítés alatt igazi "hangzavart" csináltak a szegedi Ultrák. A meccs előtt Vincze Balázs nevét skandálták.

17.00: Jókedvűen érkezett meg a szegedi alakulat Debrecenbe. A vendégeknél Kunac combizomhúzódása miatt nem játszhat. Vincze Balázs edző két fiatalt, Márkus Martint és Vincze Márkot hozta el a mai találkozóra.

Korábban

Komlósi Péter, Milos Korolija, Palotás Gergely, Párkányi Ákos, Varga Tamás, Vindisch Ferenc, Weszelovszky László – ezt a hét játékost a vízilabda rajongóinak nem kell külön bemutatni, hiszen Párkányi Hódmezővásárhelyen, a másik hat pedig Szegeden játszott. A volt Csongrád megyeiek táborát Gyöngyösi András és Varga Sebastián edzőpárosa teszi teljessé, ez pedig komplett keretet ad ki, amellyel az A-Híd Szeged VE férfi pólócsapata szombaton 18 órától össze is csap Debrecenben.

A cívisvárosiak közül tehát jó néhányan szinte családtagnak számítanak a Tisza-parti klubnál, de a bajnokin nem lesz kegyelem, Vincze Balázs együttese ezt már jelezte is a Szolnok elleni parádés győzelemmel, amelynek főszereplője az ihletett formában védő Baksa László volt.

– Tudtuk, hogy a védekezésre kell koncentrálnunk, nagyszerűen össze is állt a hátsó alakzat. Erre hétvégén is szükségünk lesz, de dönteni a tempó fog. Nem szabad átvennünk a rutinos hazaiak lassú iramát, be kell mutatnunk a lendületes énünket – jelentette ki a kapus, aki hallotta, hogy a vendéglátók nagyon készülnek, számukra ez a rangadó lesz a mérvadó, de így is a Szegedet tartja a favoritnak.

Olvasóink írták

 • 7. Zotya100 2012. október 28. 12:20
  „roxper, ezt én sem értem, mert a debreceni uszoda jó technikai feltételekkel bír, nem úgy, mint a mi kis sátortetősünk, ahová nyilván nem szívesen jönnek TV stábok. Ha jól láttam a port.hu-n, a Szolnok meccsét bezzeg adják! Sajnos most két idegenbeli meccsünk lesz (Pécs, BVSC), bő 3 hét múlva játszunk újra itthon a Vasas ellen. Ott a helyünk!!!!”
 • 6. roxper 2012. október 28. 09:19
  „Tegnap hallottam, hogy mostantól a digi közvetíti a meccseket, jó lett volna már a tegnapit is lenyomják. Na mind1 reméljük a következő meccseket már adják...”
 • 5. Együgyű 2012. október 28. 07:30
  „A győzelmet soha nem kell magyarázni egyetlen sportágban sem főleg idegenben!
  Kár hogy a TV nem közvetítette, mert a megerősödött DVSE otthonában igen izgalmas lehetett 800 néző előtt!
  Hajrá Híd Szeged VE!”
 • 4. Zotya100 2012. október 27. 19:43
  „Nem hittem, hogy itt a gép mellett is tudok ordítani! Szép volt fiúk, főleg a vége!”
 • 3. A.R. 2012. október 27. 19:43
  „Szép volt fiúk!
  Kár hogy szokás szerint ezt a meccset sem láthattuk a tv-ben(hát igen csak a Szeged játszott nem a Vasas vagy Eger vagy a Honvéd).”
 • 2. roxper 2012. október 27. 19:15
  „Hatalmas gratula, haláli izgalmas lehetett! :)”
 • 1. Zotya100 2012. október 27. 16:21
  „Úgy legyen, Laci!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: végre nyert a Volán

A Tisza Volán SC NB III-as labdarúgócsapata legyőzte a Gyulát. Megyei futball eredmények. Tovább olvasom