Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 4°C | 8°C Még több cikk.

A spanyol mester mosolya

Kézilabda, Szeged - A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hétfőn megkezdte a felkészülést a 2014– 2015-ös szezonra. Hihetetlen szeretet közepette, 1300 néző előtt indult az új idény. A csapat spanyol vezetőedzőjével, Juan Carlos Pastorral beszélgettünk.
– Milyen érzés volt így kezdeni a szezont, 1300 szegedi drukker előtt levezényelni az első foglalkozást?

– Mintha meccsen lettünk volna. Nézze, még most is mosolygok, mert olyat kaptunk a drukkerektől, ami mindig jókedvre derít. Ez a fogadtatás mindent felülmúlt. Szeretik a nézők a csapatot. Ezt tudtuk, de hogy ennyire, erre senki sem számított. Köszönjük, nagyon köszönjük, mert ez hatalmas erőt ad az új idényhez.

– Ma már Szerbiába utaznak, magaslaton edzőtáboroznak. Kemény lesz?

– Az! A játékosok szerintem alig várják már az estét, hogy lefeküdhessenek. Kopaonik egy gyöngyszem. Szépségben is, bár erre kevés időnk jut majd, a tájban nem sokat tudunk majd gyönyörködni. Minden ideális: futhatunk, kondizhatunk, és taktikai elemeket is gyakorolhatunk, egy helyen, közösen, és közben még csapatot, közösséget is építhetünk.

– Az új fiúkat mennyire lesz nehéz beépíteni?

– Ez mindig feladat, de jóval könnyebb dolgunk van, mint egy éve. A két kapust, Sierrát és Wyszomirskit nem kell beépíteni, és a szélső, Rajko Prodanovics beilleszkedése is gyorsabb, mint egy más poszton szereplő játékosé. Itt most Robledo és Bombac beépítése a feladat, de mindketten remek képességű kézilabdások, gyorsan tanulnak, így csak rajtuk múlik, hogy mikorra tanulják meg a szisztémát. Az első edzés is megmutatta, hogy könnyebb dolgunk lesz, mint egy éve. Jót mosolyogtam magamban, hogy tavaly jóformán senki sem tudta, hogy mit kell csinálni, most pedig már egy olyan edzést vezényeltem, amelyen mindenki tudta a dolgát. Jó látni, hogy mennyit fejlődtünk.

Juan Carlos Pastor vezetőedző büszke a tavalyi szezonban elhódított EHF-kupára. Fotó: Schmidt Andrea
Juan Carlos Pastor vezetőedző büszke a tavalyi szezonban elhódított EHF-kupára. Fotó: Schmidt Andrea

– Egy év kihagyás után visszatér a csapat az európai topsorozatba. Mit vár a Bajnokok Ligájától?

– Azt az utat folytatjuk, mint egy éve. Csak az első meccsre, a leendő első ellenfélre koncentrálunk majd. Egyelőre még nem tudjuk, hogy kivel kezdünk, hiszen a selejtezőcsoportból kapunk riválist. Célunk, hogy minél jobb pozíciót szerezzünk a csoportban, és akkor egy kedvező sorsolással lehet még esélyünk továbbjutni.

– Nem hiányzik majd a SEHA Liga?

– Őszintén? Nem! Rengeteg utazással járt volna a két sorozat, jóformán edzeni sem tudtunk volna. Ha mi és a szlovén csapatok is mentek volna, akkor komoly kis bajnokság alakul ki, így viszont nem sok értelme lett volna ott szerepelni. Marad a magyar bajnokság. Ez nekünk fontos, mert itt fejlődhetünk, és készülhetünk, gyakorolhatunk a Bajnokok Ligájára. Az említett új fiúk beépülhetnek, és reményeim szerint a fiatalok közül is többen komoly szerepet kapnak majd. Nekünk tavaszra kell csúcsformába lendülnünk, ekkor kell úgy játszanunk, hogy komoly sikereket érjünk el. Ezért dolgozunk, szeretnénk ismét örömet szerezni a Pick szurkolóseregének, amely egy nagyszerű közösség.

– Sikerült kipihennie magát a nyáron?

– Végig a családommal, a feleségemmel és a két lányommal voltam. Kihasználtam minden időt, hogy velük lehessek. Sokat utaztunk, kirándultunk, nagyon jól telt a nyári szünidő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

O´Neill-győzelem – kétszer

Befejeződött Tiszaszigeten, az általános iskola sportpályáján a 19. Kella Q10 Sziget 2014-kupa kispályás labdarúgótorna. Tovább olvasom