Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

A századik góllal ünnepelt a Sándorfalva

Labdarúgás - A labdarúgó megyei I. osztályban a Sándorfalva már bajnokként lépett pályára, viszont így is akadt ünnepelni való. A Nagymágocsnak rúgott öt gól azt jelentette, hogy a pontvadászat során összesen száz találattal terhelték meg ellenfeleik hálóját Major László edző edző tanítványai, a 100. gólt Vastag Szabolcs lőtte.
A kisvárosban hatalmas bulit csaptak a bajnoki cím kapcsán. A hétvégi, az utolsó fordulóban nyomasztó volt a házigazdák fölénye: az öt hazai győzelem mellett egy-egy döntetlen és vendégsiker született.

Sándorfalva–Nagymágocs 5–2 (2–0)

Sándorfalva, 500(!) néző. Vezette: Suba.
Sándorfalva: Dobó (Hegedűs) – Lippai (Jani), Vastag B., Kiss, Kanász L., Bank, Takács, Vastag Sz., K. Tóth (Szanka), Gonda (Kalapács), Szűcs. Edző: Major László.
Nagymágocs: Sós – Sándor L. (Lengyel), Takács, Magyar, Kovács, Szenti (Tóth), Makai (Fazekas), Sándor Z., Markovics I., Szepesi, Markovics N. Edző: Györgyi István.
Gólszerzők: Kiss, Vastag B., Vasrag Sz. (3), ill. Szepesi, Markovics I.
Jók: Kanász L., Vastag Sz., Vastag B., Kiss, Takács, Szűcs, Bank, ill. Markovics N., Markovics I., Szepesi, Sós.
Ifjúságiak: Sándorfalva–Nagymágocs 2–0

Major László: – Képlékeny a dolog, a város összefogása kell ahhoz, hogy indulhassunk ősztől az NB III-ban. Az vitathatatlan, hogy a legjobb csapat voltunk a megyében, megérdemelten nyertük a bajnoki címet. Száz gólt rúgni bármelyik bajnokságban nagy teljesítmény. Olyan közösség alakult itt ki, amely sajnálnám, ha szétesne, ugyanis évek munkája volt kialakítani.

Györgyi István: – Összességében elégedett vagyok az elért eredménnyel, az 1–8. hely volt a kitűzött cél, végül nyolcadikok lettünk.

Magasban a 100. sándorfalvi gól szerzője: Vastag Szabolcs. Fotó: Schmidt Andrea
Magasban a 100. sándorfalvi gól szerzője: Vastag Szabolcs.
Fotó: Schmidt Andrea

Kistelek–Ásotthalom 5–0 (1–0)

Kistelek, 300 néző. Vezette: Felföldi.
Kistelek: Fodor – Sisák, Rácz (Szurgent), Bitó R., Kovács, Szentmártoni, Koncz R., Kispál (Hegedűs), Koncz M., Kiszner, Bitó A. (Kiss). Edző: Czeigersmidt Roland.
Ásotthalom: Vasuth – Papp, Szűcs, Baka, Szilvási (Barbócz), Brakszatórisz (Csikós), Kothencz, Farkas (Bokányi), Andróczki, Németh, Kisa. Edzők: Gyenge Balázs, Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Koncz R., Bitó R., Koncz M. (2), Kiszner.
Jók: az egész hazai csapat, ill. Vasuth, Kisa.
Ifjúságiak: Kistelek–Ásotthalom 0–0

Czeigersmidt Roland:– Célkitűzésünket, hogy az első hatban végezzünk, teljesítettük. Köszönettel tartozom a csapatnak a hozzáállásért, a szpnonzoroknak, a vezetőségnek és lelkes közönségünknek a támogatásért.

Hevesi Tibor: – Az 5–8. helyen akartunk zárni, ezt mardéktalanul teljesítette a csapat. Az együttes teljesítményével elégedett vagyok. Köszönettel tartozunk elnökünknek, Erdélyi Antalnak és lelkes közönségünknek, a jövőben mindent megteszünk azért, hogy tovább javuljon a játékunk, és még szebb eredményeket érjünk el.

Csongrádi Tiszapart SE–Szentesi Kinizsi 1–1 (0–0)

Csongrád, 400 néző. Vezette: Kucsora.
Csongrádi Tiszapart SE: Bíró
– Bánfi, Lévai, Polyák, Borbás, Deli, Szeles (Versegi), Borák (Szepesi), Somodi, Bertók, Bárdos (Keller). Edző: Keller MIhály.
Szentesi Kinizsi: Miskolczi
– Debreczeni, Tóth L. (Stráma), Mihály, Kávási, Boldizsár (Tolnai), Tóth Gy., Gránicz, Lekrinszki, Páger, Pataki. Edző: Bozóki Zoltán.
Gólszerzők: Bertók, ill. Pataki.
Jók: Bíró, ill. az egész szentesi csapat.
Ifjúságiak: Csongrádi Tiszapart SE–Szentesi Kinizsi 0–2

Keller Mihály: – Gratulálok a Sándorfalvának a bajnoki címhez. Ha ősszel is úgy szerepeltünk volna, mint tavasszal, szorosabbá tudtuk volna tenni a bajnokságot. A csapat jól teljesített, remek közösséget alkotott, amelynek a dobogóval meglett az eredménye.

Bozóki Zoltán: – A pontvadászat kezdetén jól teljesítettünk, a tavaszt azonban meggyengülve kezdtük, meghatározó játékosok távoztak tőlünk. Sokszor figyelmetlenség, fegyelmezetlenség miatt a hajrában buktunk fontos pontokat, és több ifjúsági korú focista játszotta végig a mérkőzésket. Mindez okozta az elért csalódást keltő eredményt.

Mindszent–Mórahalom 3–6 (3–2)

Mindszent, 150 néző. Vezette: Bálint Z.
Mindszent: Sós – Szabó B., Szobácsi, Kovács P., Sipos Z. (Bubor, Török R.), Csatlós (Nagy P.), Oláh Cs., Mucsi, Tóth Cs., Nana, Muzsik Edző: Jelenfi István.
Mórahalom: Szűcs M. – Papdi, Illés, Varga, Nyári, Patarcic, Imre (Sebők), Rasztik (Pataki), Sádt, Vér, dr. Szőke. Edzők: Orosházi László, Tandari Zoltán.
Gólszerzők: Mucsi (2), Nana (11-esből), ill. dr. Szőke (3), Patarcic, Sádt, Sebők.
Jók: senki, ill. mindenki.
Ifjúságiak: Mindszent–Mórahalom 2–7

Hevesi Tamás (elnök): – A csapat a tavaszi szezonban jobban szerepelt, s az utolsó fordulókban szerzett négy meccses győzelmi sorozatával sikerült kiharcolnia a legfontosabb célkitűzést, a biztos bentmaradást. Külön gratulálunk a bajnokságot nyert serdülő csapatunk tagjainak, és edzőjüknek, Párkányi Lászlónak!

Orosházi László: – Parádés ősz, katasztrofális tavasz, ami miatt kicsit bosszús vagyok, Még így is előreléptünk, hiszen két ponttal többet szereztünk, mint egy éve. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy egyre gyengébb a színvonal a megyeegyben.

Röszke–Tápé 2–0 (0–0)

Röszke, 150 néző. Vezette: Török.
Röszke: Földesi – Tanács R. (Völgyi), Tóth, Pécsek, Laczi, Frank, Tanács A., Provits, Takács, Balogh (Szalma), Farkas. Edző: Berki István.
Tápé: Kispéter (Bagdi) – Kövecs, Kecskés, Farsang, Gerecz, Molnár, Takács, Gyányi, Hágelmann (Székely), Simon, Szűcs. Edző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Kövecs (2, mindkettő öngól).
Jók: Földesi, Tóth, Pécsek, Frank, ill. Gerecz, Kecskés.
Ifjúságiak: Röszke–Tápé 1–0

Berki István: – Egész évben példátlan sérüléshullám sújtotta a gárdát, mégis bravúrral teljesítettük a minimális célt, a bentmaradást.

Takács Zoltán: – A biztos bentmaradást tűztük ki célul, és egyértelműen sikernek könyveljük el, hogy elértük.

Tiszasziget–Kiskundorozsma 2–0 (0–0)

Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Gera.
Tiszasziget: Varga – Szűcs G., Jaksa, Borbola, Kószó, Mazula (Nagy), Kovács (Kozma), Aliev, Illés, Szűcs T., Papp (Juhász I.). Edző: Cs. Tóth Zoltán.
Kiskundorozsma: Tombácz – Gábor, Bosánszki Zs., Bálint D., Bálint T., Takács, Marjanucz, Tóth (Koós), Kőszegi (Géczi), Csányi, Szécsényi (Makai). Edző: Gábor Antal.
Gólszerzők: Juhász I. (2).
Jók: hazaiak közül mindernki, Varga, a mezőny legjobbja, ill. Tombácz, Bosánszki Zs., Gábor, Marjanucz.
Ifjúságiak: Tiszasziget–Kiskundorozsma 7–2

Cs. Tóth Zoltán: – Három célt tűztünk ki a bajnokság előtt, ebből kettőt megvalósítottunk. Sajnos a tabellán nem sikerült előrébb lépnünk az őszhöz képest. Számomra véget ért a munka, a nagy szívvel küzdő Varga Zoltán kapussal együtt befejezzük pályafutásunkat.

Kiss Antal (elnök): – Fiatalítottunk, ennek ellenére többet vártam az együttestől. Meghatározó játékosok távoztak, a helyükre került ifjak azonban nem mindig váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A rutinra szükség lesz a következő szezonban.

Balástya–SZVSE-Gyálarét 4–3 (0–2)

Balástya, 150 néző. Vezette: Csöngető.
Balástya: Reguli – Lippai, Bíró, Bozó, Fodor, Jójárt P., Gajdacsi, Kailinger, Batancs, Kordás, Balogh. Edzők: Vén László, Juhász Jenő.
SZVSE-Gyálarét: Udvari – Ágoston, István, Zsikó, Hegyesi, Mangó, Rabi, Virág, Szigeti, Szabados (Bogdán), Simon. Edző: Sahin Tóth Dezső, Kozma Zoltán.
Gólszerzők: Batancs, Balogh, Gajdacsi (2), ill. Zsikó, Mangó, Hegyesi.
Jók: mindenki, ill. senki.
Ifjúságiak: Balástya–SZVSE-Gyálarét 0–8
Juhász Jenő: – A pontvadászat kezdetekor voltak problémáink, főként azért, mert fiatal volt a csapatunk. A srácok viszont nagyot küzdöttek a bajnokságban, amit lelkes közönségünk értékelt. Drukkereinknek köszönet a kitartásért.

Sahin Tóth Dezső: – Fiatal szegedi játékosok alkotják a keretünket, amire a későbbiekben is építhetünk. A megyeegyben talán mi dolgozunk a legkisebb költségvetéssel, és a legrosszabb körülmények között is mi készülünk. Egyelőre ennyi van a csapatban, ha továbbra is ilyen szépen fejlődünk, akkor szebb eredményeket is elérhetünk. A Kiszombor–Újszentiván meccs három pontját 3–0-s gólkülönbséggel az Újszentiván visszalépése miatt a Kiszombor kapta.

Lehota István, a Kiszombor edzője: – A legmerészebb álmokat váltotta valóra az együttes az elért hatodik helyezéssel. Az együttes kihozta magából a maximumot. A vezetőség bízik benne, hogy a gazdasági válság „lecsengésével", jobb anyagiakkal végezhetünk a jövőben előrébb is, és újra felállhatunk a képzeletbeli dobogóra. A helyi fiatalokra továbbra is számítunk.

A bajnokság végeredménye

1. Sándorfalva 30 23 4 3 100 – 30 73
2. Kistelek 30 21 5 4 89 – 36 68
3. Csongrád 30 20 6 4 69 – 24 66
4. Mórahalom 30 16 8 6 70 – 42 56
5. Ásotthalom 30 16 4 10 61 – 57 52
6. Kiszombor 30 13 6 11 56 – 57 45
7. Kiskundorozsma* 30 13 4 13 45 – 44 40
8. Nagymágocs 30 11 7 12 67 – 63 40
9. SZVSE-Gyálarét 30 11 5 14 53 – 56 38
10. Tiszasziget 30 10 6 14 39 – 53 36
11. Röszke 30 10 5 15 37 – 61 35
12. Tápé 30 9 5 16 38 – 66 32
13. Mindszent 30 8 4 18 48 – 85 28
14. Balástya 30 7 5 18 51 – 78 26
15. Szentesi Kinizsi 30 6 6 18 39 – 61 24
16. Újszentiván törölve

*Három büntetőpont levonva.

Olvasóink írták

  • 2. ráérő 2009. június 15. 13:11
    „Szép volt" Falu" gratulálok! De a megye focijának nagyon kellene hogy elvállalják a felsőbb osztályt.”
  • 1. focibarát 2009. június 15. 10:48
    „Gratulálok Falvának remek idényük volt, nagyszerű csapatuk,edzőjük van.
    Remélem-a hírekkel ellentétben- vállalják a harmadosztályt,a megyét már kinőtték,s az osztályváltás a település,a Magyar,és a megyei labdarúgás érdeke is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Orsolya aranytánca

A szokott intenzív érdeklődés (közel 1500 néző) előtt rendezték meg az újszegedi sportcsarnokban a… Tovább olvasom