Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

A Szeged 2011-GA bevezeti a szurkolói kártyát

Szombaton 14.30-kor Gyulán a Komló elleni hazai mérkőzéssel folytatja szereplését a labdarúgó NB III Közép csoportjának másodikja, a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A 17. fordulót megelőző sajtótájékoztatón kiderült, szurkolói kártyákkal lehet majd megnézni a csapat mérkőzéseit.
Sajtótájékoztatóval fejezte be a felkészülést, egyben folytatja a labdarúgó NB III Közép csoportját a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Csütörtökön a csapat gyulai otthonában megtartott idénynyitó összejövetelen rögtön egy újdonsággal szolgált a klub.

– Külföldön már bevett szokás a szurkolói kártya, itthon is működik már több helyen, főleg az élvonalban, ám az NB III-ban mi leszünk az elsők, akik ebben lépnek. Előremutató kezdeményezés ez az MLSZ-es irányelv miatt is, amely szerint az NB I után az NB II-ben is kötelező lesz – ha nem is a következő szezontól, de talán utána már igen. Kötetlenebbé, személyesebbé teszi a kapcsolatot a szurkolókkal, és a kártya visszavonásig érvényes, azaz az esetleges szegedi visszatérésünk után is használható majd – mondta Tanács Attila, a klub technikai igazgatója, aki elárulta: a szegedi Napfény hotelben már elkészíttethető a szurkolói kártya.

Nyilas Elekék tovább üldözik a Soroksárt. Fotó: DM/DV
Nyilas Elekék tovább üldözik a Soroksárt. Fotó: DM/DV

A csapat téli felkészüléséről az edző, Nyilas Elek számolt be. A szakember keretéből távozott Kis Róbert (Nyíregyháza Spartacus), Csányi Péter (Baja), Borbély Bálint (Szabadkígyós) és Kalmár Ferenc (Tiszafüred), míg érkezett az akadémiáról Manga Zsolt (19 éves), Zalaegerszegről Máté Péter (34), az olasz alsóbb osztályból Bartyik Norbert (31), illetve a Rákosmentétől Zelenyánszki László (25).

– Az volt a cél, hogy a fiatal csapatot olyan minőségileg is megfelelő, tapasztalt játékosokkal erősítsük meg, akik tudnak segíteni nekünk. Ha ők az ősszel is itt vannak, kevesebb pontot vesztünk, és a meccseken a holtpontokat át tudjuk vészelni. Matematikailag nem sok a hatpontos hátrány, ám a Soroksár mentális erősségétől is függ, hogyan dolgozza fel ezt a helyzetet. Ha bízom magamban és a saját csapatomban, akkor inkább legyek üldözött, mint üldöző. Azt ígérhetem, hogy mi ott leszünk a nyomukban, és mindezt erősen tápláltam is a fiúkba – nyilatkozta Nyilas Elek, a csapat edzője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: az egység sokat érhet

Szombaton 13 órakor a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a bajnoki címvédő MKB-MVM Veszprém otthonában vív rangadót az NB I-ben. Tovább olvasom