Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

A szegedi búvár Kornél

Gruber Kornél, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub sportolója remek idényt produkált eddig. Kanyó Dénes tanítványa a különböző korosztályos országos bajnokságokon 22 érmet szerzett.
1051-ben Magyarországot harmadszor támadta meg III. Henrik német-római császár. Hosszan ostromolta Pozsonyt, de amikor hajóhada elsüllyedt, kénytelen volt visszavonulni. A Képes krónika szerint Zotmund (Búvár Kund) éjjel, a víz alatt úszva a hajók alá merült, és azokat megfúrta. Mivel a katonák élelme és fegyverei az elsüllyesztett hajókon voltak, a német sereg kénytelen volt visszafordulni.

Gruber Kornél, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub sportolója nap mint nap a víz alá merül. Edz, készül, versenyzik, élete a búvárúszás. Kanyó Dénes tehetséges tanítványa jelenleg 15 éves, a
Deák-gimnázium tanulója. Egy igazi éremhalmozó.

Gruber Kornél, a szegedi éremhalmozó búvárúszó. Fotó: Frank Yvette
Gruber Kornél, a szegedi éremhalmozó búvárúszó.
Fotó: Frank Yvette

– Nincs vége még az idénynek, de szívesen gondolok vissza az eddigi versenyekre. A saját korosztályomban 11 országos bajnoki címet szereztem egyéniben, váltóban pedig kétszer lettem első. Volt még egy ezüstöm és bronzom is, míg a felnőttek között három ezüst- és egy bronzérem volt a mérlegem, az Eb-n pedig váltóban két bronzot szereztem. Ha jól számolom, akkor ez 22 érem. Mindegyiknek megvan a külön helye otthon, a szülői házban, mégsem az itthon szerzett sikerek a legkedvesebbek, hanem a junior Európa-bajnokságon váltóban kiharcolt harmadik helyre vagyok a legbüszkébb – kezdte a beszélgetést Gruber Kornél.
Kornél szerencsés helyzetben van, hiszen kiváló társakkal, a sportág egyik klasszisával, egyben edzőjével, Kanyó Dénessel gyakorolhat.

– Ötévesen kezdtem el úszni Makón. Dénes az egyik versenyen jött oda hozzám, és lettem invitálásra búvárúszó. Először ingáztam szülővárosom és Szeged között. Most már kollégista vagyok, reggel és délután is csapattal edzem. Remek társaság jött össze, olyanoktól tanulhatok, akik a sportágban meghatározó szerepet töltenek be. Szerencsére a tanulást és a versenysportot eddig sikerült összeegyeztetnem, négyes, ötös tanuló vagyok. Most egy célom van, hogy minél sikeresebb legyek a búvárúszásban, erre tettem fel az életem. Különösen a 800 és az 50 méter felszíni úszás a kedvencem, így a hosszabb és rövidebb távot is szívesen teljesítem – fejezte be a beszélgetést a 2013-ban 11-szeres magyar bajnok, Gruber Kornél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi TE: augsburgi motiváció

A férfi tekecsapat szuperliga ötödik fordulójában hazai mérkőzés következik a Szegedi TE számára. Tovább olvasom