Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A Szegedi TE férfi tekecsapata megkezdte a felkészülést

Negyvenhétből csak tizenkét pihenőnapra számíthatnak a felkészülési időszakban a Szegedi TE férfi tekézői.
Belehúznak – így jellemezhető a Szegedi TE férfi tekéseinek felkészülése. A nyolcszoros bajnok, a Szuperligában címvédő alakulat ugyanis megkezdte a munkát, ám abban nem lesz köszönet. A játékosok már a rávezetés alatt is komoly terhelést kapnak. Amellett, hogy az újszegedi létesítmény tekecsarnokában a sportágra jellemző, technikai feladatokat kell majd végrehajtaniuk, rengetegszer köröznek majd a Kisstadionban, a kiegészítő sportágként használatos labdajátékok alkalmával pedig más pályákat is igénybe vesznek, és a szakmai trió – Karsai Ferenc (elnök, vezetőedző), Mészáros István (technikai edző) és Csiszér Előd (erőnléti edző) – néhányszor az uszodába is „leviszi" őket.

A csapat programjában a bajnoki rajtig (szeptember 5., szombat, Budapest) hátralévő 7 hétben persze nemcsak „zúzós" edzésnapok, hanem felüdülést jelentő felkészülési meccsek és tornák is helyet kapnak. Így játszanak a Szegeden táborozó, olasz bajnok Neumarkttal, kétszer a Fradival, majd elutaznak a BKV Előre-kupára, a szlovákiai Podbrezovára és a szerbiai Apatinba is. A negyvenhét napból összesen csak tizenkét szabad-, illetve pihenőnapot kapnak a játékosok, ebből négy vasárnapra esik, míg kettő utazással (Podbrezovára és Apatinba) telik majd.

– Azt gondolom, már tavaly is ilyen komoly programot állítottunk össze, annyi a különbség, hogy idén talán több lesz az edzőmeccs. Reméljük, nemcsak hosszúnak és nehéznek, hanem tartalmasnak is ígérkezik ez a hét hét, hiszen soha nem látott erősségű bajnokság elé nézünk – mondta Karsai Ferenc.

Kiss Norbert: világbajnoki koncentrálás. Fotó: Frank Yvette
Kiss Norbert: világbajnoki koncentrálás.
Fotó: Frank Yvette

Ennek igazolására csak néhány példa: erősödött a Szolnok, az Ózd, a BKV Előre és a Ferencváros is, miközben csak a Kunfehértó gyengült, a Zalaegerszeg pedig megőrizte kerete erősségét.
A szegediek első bajnokija szeptember 5-én lesz idegenben az újonc Fővárosi Vízművek ellen, majd az őszi idény november 14-én ér véget, a zalaegerszegi rangadóval. Eközben október legelső hétvégéjén Budapesten rendezik a csapatvilágkupát, amely előtt a Szegedi TE teszteli az eseménynek otthont adó BKV Előre- és Fradi-pályát is.

A Szegedi TE programja

Felkészülési meccsek, augusztus 3. (hétfő), 16.30, Szeged: edzőmeccs a Szegeden edzőtáborozó olasz bajnok KK Neumarkttal – amelyben két egykori szegedi, Zapletán Zsombor és Kovács Gábor játszik. Augusztus 7. (péntek), 16, Budapest: FTC– Szegedi TE. Augusztus 8. (szombat), 9.30, Budapest: FTC–Szegedi TE. Augusztus 15. (szombat), 10, Szeged: edzőmeccs egyelőre még nem megjelölt ellenféllel. Augusztus 20. (csütörtök), Budapest: BKV Előre-kupa 2×3 fős csapatverseny. Augusztus 21–23. (péntek–vasárnap), Szlovákia: nemzetközi torna Podbrezován, majd vasárnap edzőmeccs a hazaiakkal. Augusztus 28–30. (péntek–vasárnap), Apatin (Szerbia): nemzetközi torna. Szeptember 5. (szombat): bajnoki rajt Budapesten az újonc Fővárosi Vízművek ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad a megyében a Sándorfalva

Hiába nyerte meg a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot a Sándorfalva, nem vált osztályt. Talán… Tovább olvasom