Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

A szegedi Tornádó végigsöpört Európán

Csongrád megye hemzseg a tehetséges sportolóktól. Sorozatunkban a teljesség igényével utánpótlásbázisokat keresünk fel. Tizedik részünkben a Tornádó Team Szeged görkorcsolyásait látogattuk meg.
Kilenc éve kiscsapat volt. 2010 őszére nagycsapattá fejlődött a Tornádó Team Szeged görkorcsolya-egyesülete. Garzó Erika és Kéri Ferenc gondolt egy merészet 2001-ben, bekopogtatott néhány óvodába, hogy görkorcsolyaedzéseket tartanának. Ez olyan sikeres volt, hogy egyre több kicsi ismerkedett meg a sportág alapjaival. Akkor a két tréner nem is gondolta volna, hogy 2010-ben egyik versenyzőjük, Dékány Bence az októberi kolumbiai junior világbajnokságra készül majd. Bizony, a világon is jegyzett klubbá nőtte ki magát a Tornádó.

Népes csapattá alakult a Tornádó Team Szeged görkorcsolya-egyesülete. Fotó: Veréb Simon
Népes csapattá alakult a Tornádó Team Szeged görkorcsolya-egyesülete.
Fotó: Veréb Simon

– Két lány, Monostori Eszter és Kéri Eszter a kezdetek óta velünk van, itt sportol, ovis korukban jöttek először hozzánk – kezdte a beszélgetést Garzó Erika, a Tornádó Team alapítója. – Az első edzésen 2001-ben nyolcan voltunk, jelenleg 60–70 gyerek jár rendszeresen a foglalkozásokra. A fiatalokkal öt edző foglalkozik, Kéri Ferenc vezetésével a legnagyobbak mindennap tréningeznek. Ideális körülmények között gyakorolhatunk, 2006-ban épült meg a nemzetközileg is elismert, a Szeged Plaza mögött található pályánk, amelyet tavasztól őszig használunk.

A tornádósok bejárták már Európát, Németországban, Lengyelországban, Ausztriában, Csehországban, Horvátországban indulnak rendszeresen versenyeken.

Edzésben a tornádós fiatalok. Fotó: Veréb Simon
Edzésben a tornádós fiatalok.
Fotó: Veréb Simon

– Hazánkban Szegeden kívül még Tatabányán rendeznek versenyt. Áprilisban a Dóm-kupával indulunk, majd éppen a mostani hétvégén a Dél-Csillag-kupa következik. Immár ötödik alkalommal rendezzük meg a nemzetközi viadalt, amely egyben felnőtt országos bajnokság is. Nagyon sok tehetséges versenyzővel rendelkezünk, Dékányon, Monostorin kívül Sántha Blanka, Gardi Dominika, Deák Dóra, Sajgó Anna, Molnár Gabi, Hunyadi Panni, Szögi Tamás, Iványi Tamás, Ozsváth Lilli és Urbán Boglárka is ígéretes jövő előtt áll. Szerencsére a görkori egyre népszerűbb, Röszkén, Domaszéken, Sándorfalván is tartunk foglalkozásokat, háziversenyeket. Nagy sikerű az óvodásoknak megrendezett Kengurul, és nagyon szerette mindenki az öt évig sikeresen működő görkoris estéket, a Skate Nightot. Sajnos két éve már nincs, pedig mindenki nagyon kedvelte. Jó lenne egyszer visszatérni hozzá, most azonban a legfontosabb, hogy szombaton és vasárnap sikeresen megrendezzük az V. Dél-Csillag-kupát.

Olvasóink írták

 • 5. malacpersely3 2010. szeptember 20. 11:32
  „Külsős szemmel nézve és követve a korcsolya sportágat az én észrevételem az, hogy valaki a tömegre megy rá és megélni akar belőle, van aki kevesebb gyerekkel foglalkozik és a minőségre ,eredményességre megy rá. A gyerekeket nem csak összegyűjteni kell, hanem megtartani is.
  A versenysportot könyvből megtanulni nem lehet, ahoz valamikor művelni kellett volna valamilyen szinten. Én úgy látom szegeden bárki gondol egyet és csinál egy korcsolya egyesületet és máris profitálni szeretne belőle.
  Az eredményeket tekintve vannak hivatalosan elérhető protokollok az interneten (lásd: www.euroinline2010.it).”
 • 4. sportplusz 2010. szeptember 17. 23:18
  „Támogatási szándééék? Ez nem volt szép!
  Ha megnézed kedves Tamás az összes tornádós Hyperrel gurul, vagy MPC-vel......és ott vették, ahol kedvezőbben megkapták..........ez nagyon nem volt szép.
  Köszönettel elfogadunk bármilyen támogatást, most éppen csapágyra hajtunk.....”
 • 3. sportplusz 2010. szeptember 17. 23:05
  „Jó kérdés 62....Tudod, manapság úgy van az, hogy sokan azt hiszik, ha már sokat látták, akkor akár értenek is hozzá!Gondolom ez más sportágban is így van. Csak hát kézilabdacsarnok olyan sok nincs, ahányan új csapatot alakítanának, uszoda se nagyon volna egy újabb egyesületnek....... A göripálya meg miután még mindig közterület-szabadon garázdálkodnak vandálok rajta , tesznek tönkre mindent, amit szorgos kezek megteremtenek- és hát ezen bőszen korcsolyázik bárki, aki odafér. Egyesületet alapítva.
  Az eredmények viszont magukért beszélnek. A minőség, a létszám, a múlt......ennyi.”
 • 2. szutst 2010. szeptember 17. 17:08
  „sziasztok kedves Tornádó Team Szeged,
  csak azt nem értem,hogy egy szegedi egyesület miért nem fogadja el, egy szintén szegedi világmárkákat forgalmazó cég, többszöri támogatási szándékát ?
  Hyper,Bsb stb. rémlik valami ?
  üdv,
  Szüts Tamás”
 • 1. 620829 2010. szeptember 17. 10:32
  „Szép sport-de lenne egy kis kérdésem:Miért van e szép városkában ilyen sok egyesület e sportágban-én magam vagy 4-ről tudok---???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máltáról igazolt a Beton

Tegnap délelőtt újból edzésre jelentkezett a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának háromszoros olimpiai bajnok játékosa, Molnár Tamás. Tovább olvasom