Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

A szegediek vitték a prímet a búvárúszó Eb-n

Az egri 22. uszonyos és búvárúszó Eb két legeredményesebb magyar versenyzője két szegedi volt: Debreczeni Hajnalka és Kanyó Dénes. Utóbbi értékelte a több mint egy hétig tartó kontinensviadalt.
Az Egerben és Egerszalókon megtartott 22. uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokságon a Szegedi Muréna Búvárklub versenyzőinek nevéhez három érem, négy ötödik és két negyedik hely fűződik. A magyar válogatott legeredményesebb tagja jelzővel a szövetség vezetői Kanyó Dénest illették. A szegedi klub vezetőedzője ugyanis 800 méteres felszíni úszásban ezüstérmet, míg a 400 méteres felszíni úszásban bronzérmet nyert, kétszázon pedig a negyedik helyen csapott célba. Ugyanakkor tagja volt az ötödik helyezett 4x100-as magyar váltónak is.

– Elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen 400-on, 200-on és a 4x100-as váltóban is országos csúcs született. Úgy, hogy a magyar válogatott a szalmonellás megbetegedés miatt majdnem visszalépett. Szerencsére mi, edzett alföldi versenyzők ebből a betegségből kimaradtunk – mondta a búvárúszó. Arra a kérdésre pedig, hogy érzése szerint mi döntött 800 méteren győztes ellenfele javára? – a következő választ adta:

– Fizikálisan mindketten egyformán felkészültek voltunk. Talán fejben volt előnyben az ellenfelem. Azt is mondhatnám, hogy az enyém volt a második legfelkészültebb fej, azért nem jött össze aranyérem.

Kanyó Dénes remekelt az EB-n, Dudás Zita pedig bemutatkozott  a felnőttek között Fotó: Schmidt Andrea
Kanyó Dénes remekelt az EB-n, Dudás Zita pedig bemutatkozott a felnőttek között Fotó: Schmidt Andrea

Természetesen szóba kerültek a tanítványok is. Közülük is Debreczeni Hajnalka volt az eredményesebb, aki a 200 méteres uszonyos gyorson második helyen ért célba. Tagja volt az ötödik helyen végzett magyar 4x100-as és 4x200-as váltónak. Dudás Zita pedig 50 méteres uszonyos gyorson a negyedik legjobb lett, és ő is tagja volt a 4x100-on országos csúcsot javító magyar válogatottnak.

– Hajnalka az ezüstérem mellett azzal is dicsekedhetett, hogy ő volt a magyar válogatott női részlegének legeredményesebb tagja. Zita teljesítményénél pedig azt is figyelembe kell venni, hogy most elsőéves felnőtt. Neki még nincs akkora rutinja, nemzetközi versenytapasztalata. Mindenképpen biztató a jövő évi világbajnokságra és a Tajvanon sorra kerülő világjátékokra nézve – jelentette ki Kanyó Dénes edző.

Mindhárom murénás már meghívást kapott a világjátékokra, sőt Kanyó Dénes három számban is rajthoz állhat.

– Számításba véve az eddigi töretlen fejlődést, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy jövőre akár még eredményesebben szerepelhetünk. Sportszerproblémánk már nincs, csakis rajtunk múlik, hogy milyen helyezéseket érünk el. Az idén már csak hazai versenyeken indulunk, hogy a fiatalabbaknak megmutassuk, hogy kitartó munkával ők is sikeresek lehetnek, szeretnénk tovább folytatni azt hagyományt, amit egykori mesterünk, Gyémánt Imre indított el – mondta búcsúzóul a tréner.

Olvasóink írták

  • 1. Gyémánt Iván 2008. augusztus 08. 12:23
    „Úsztak-e szuper-dresszben, vagy betiltották? Gy.I.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó-vereség a Vásárhelytől

Rossz főpróbát tartott egy héttel a bajnoki rajt előtt a Makó FC. A zöld-sárgák egygólos (a találatot a mindössze 16 esztendős Czibere Krisztián szerezte) vereséget szenvedtek a HFC otthonában. Tovább olvasom