Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A szentesi Csurka Zoltán balesete után már labdával álmodik

Öt héttel az M5-ös autópályán történt balesete után már néhány kört is képes kocogni az ütközéstől bordatörést szenvedett, légmellet kapott szentesi származású labdarúgó, Csurka Zoltán (25), aki minimum egy hónap múlva kezdheti az edzéseket.
– Köszönöm szépen, jól vagyok! – válaszol vidám hanggal a hogylétét firtató kérdésre a szentesi származású Csurka Zoltán (25). Zaj hallatszik körülötte, emberek beszélgetnek a szabad ég alatt. Azaz már nincs ágyhoz kötve, és mint később kiderül, már ott van, ahol talán a legjobban szeret: a labdarúgópálya közelében.

– Éppen ma három hete, hogy a balesetet követő két hét után elhagyhattam a kecskeméti kórházat, és másfél hete már itt vagyok a csapatomnál Szigetszentmiklóson. Gyerekekkel, egészen pontosan 11 és 15 évesekkel foglalkozom, nekik tartom az edzéseket – tudjuk meg tőle, miért hallhattunk nyüzsgést a telefonon keresztül is.

Ahogy belemerülünk a beszélgetésbe, azt veszem észre, Csurka mondatait nem lehet megszakítani. Jókedvű, vidám, erővel teli, szinte mosolyog a hangja. Egy végtében sorolja, mi történt, mi van most, és mi lehet a későbbiekben. Az utóbbi kérdés talán a legfontosabb, azaz mikor is futballozhat újra: – Ez nemcsak rajtam múlik. Én már mennék, de nem engedik, hogy hamarabb elkezdjem az edzéseket. Folyamatos kontroll alatt vagyok, és még minimum egy hónap, amíg végre újra rendesen mozoghatok. Azért már két-három kört lekocogok, a tüdőm szerencsére teljesen visszatapadt, a bordám pedig nem fáj, ebből gondolom, hogy összeforrt. Viszont ha fáradok, még szúr a tüdőm – ad már-már kórházi szintű jelentést az állapotáról.

Csurka csatázott már Vajdával is. Fotó: Karnok Csaba
Csurka (fehér mezben) csatázott már Vajdával is.
Fotó: Karnok Csaba


 A baleset

2009. július 14-én, a délelőtti órákban Lajosmizse közelében, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán egy olasz rendszámú autó a forgalommal szemben(!) haladva a belső sávban összeütközött a szentesi származású labdarúgó, a Ferencvárosban és az Újpestben is megfordult védő, Csurka Zoltán által vezetett gépjárművel. Csurka a saját lábán szállt ki az autójából. Az olasz rendszámú járműben egy hétfős román család tagjai utaztak, míg Csurka mellett a kedvese foglalt helyet. A Csongrád megyei fiatalok közül Csurka bordatöréseket szenvedett, és légmelle volt, míg kedvese, Panka csípőficamát a kecskeméti kórházban helyrehúzták.

Hogy mi volt, az sem igazán zavarja már. Akadt egy buta ember, aki okozott egy balesetet, ez van, megtörtént, változtatni rajta már nem lehet.

– Inkább a páromnak vannak még rossz emlékei a balesetről. Ő még foglalkozik vele. Én próbálok nem gondolni rá, a lényeg, hogy szerencsésen kijöttünk belőle. Panka még mankózik, de éppen ma megyünk az ő kontrolljára, és remélhetőleg úgy távozunk az orvostól, hogy öt hét után, egy héttel az előírt előtt leteheti a mankót. Szépen javulnak a varratai az arcán és a lábán, egyre szebben megy, szóval okkal reménykedünk – mondja a védő.

Amikor arról kérdezem, mi tud a baleset okozójáról, egy kis csend után apró sóhaj szakad fel belőle, és csak aztán mondja: – Három nappal az eset után már volt ítélet. Az ütközés kedden történt, csütörtökön már volt ítélet, pénteken pedig már nem is voltak az országban. Hogy mit kapott a sofőr? A helyszínelés ráeső részét, 15 ezer forintot kellett fizetnie, valamint hat hónap felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta. Jó ügyvédje volt? Ilyen a magyar jogszabály? Nem tudom. Ezért még saját hazájában, Romániában is többet kapott volna...

A lényeg azonban mégsem ez. Inkább hogy nemsokára újra beadásra lendül Csurka bal lába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma 20.45-től a BL főtáblájáért: Levszki–Debrecen

Ma 20.45-től Szófiában a Levszki ellen a Debrecen számára is a Bajnokok Ligája főtáblája a tét. Tovább olvasom