Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

A szentesi Örkény-póló: Tóthék

A Hungerit- Szentes OB I- es női vízilabdacsapata ma 17 órától Dunaújvárosban játssza a bajnoki döntő harmadik mérkőzését. 2:0-ra a Kurca- partiak vezetnek, és nagy sanszuk van – nem elkiabálva semmit – az aranyra.
Vodafone női vízilabda OB I, döntő, harmadik mérkőzés. Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda, szombat 17:00.
Vezeti: Fekete, Kun.
Dunaújvárosi Főiskola: 1 Kasó (kapus), 2 Szilágyi, 10 Csabai, 4 Gunisatti, 3 Menczinger, 8 Garda, 5 Miskolci, Cserék: 14 Zirighné Sós (kapus), 13 Polák, 9 Ziegler, 11 Horváth B., 6 Sinka, 7 Brezovszki, 12 Andresz. Vezetőedző: Mihok Attila.
Hungerit Szentes: 14 Terefou (kapus), 13 Gémes, 2 Győri, 9 Rácz, 11 Kövér-Kis, 3 Hevesi, 4 Van der Sloot. Cserék: 1 Gundl (kapus), 6 Farkas, 12 Tóth Cs., 5 Etiebet, 8 Kádár, 7 Bene, 10 Vida.
Vezetőedző: Tóth László.

A csütörtököt lazítással – csirkepörkölt, sör, bor, pingpong – töltötte a bajnoki finálé második meccsét 9–7-re nyerő Hungerit-Szentes női vízilabdacsapata, a jó hangulatú bulit Tóth László vezetőedző házánál rendezték. Tegnap délelőtt azonban már újra készült az együttes.

 Valdor: a kiesés ellen

A Valdor-Szentes OB I-es férfi vízilabdacsapata ma 18 órakor a Széchenyi ligeti uszodában az Ybl WPC-vel játszik a 13. helyért (a két győzelemig tartó párharc kedden, és ha kell, pénteken folytatódik), az utolsó, a 14. búcsúzik az élvonaltól. – Nincs több esélyünk, lehetőségünk, nyernünk kell! – mondta Matajsz Márk vezetőedző, majd azzal folytatta: – Nemcsak a bennmaradásért, a becsületükért is játszanak a fiúk. Példát kell venni a lányokról, úgy kell egymásért, a csapatért küzdeni, ahogy ők teszik.

– Erre a kis lazításra, feszültségoldásra szükség volt, nagyon jól éreztük magunkat – mondta a tréner, majd azzal folytatta: szombaton kőkemény mérkőzésre, nagy küzdelemre számít Dunaújvárosban. – Újdonság nem lesz, ismerjük egymást, tehát a meglepetés kizárva, ezúttal is apróságokon múlik majd a győzelem. Azon, melyik csapat játékosai élik meg lelkileg és fizikálisan jobban, frissebben, és miként reagálnak a szituációkra, az eseményekre. Még egyszer hangsúlyozom: 2:0-ra vezetünk, még semmi extra nem történt, van még feladatunk.

A szentesi vízilabda históriája hasonlíthat az Örkény- darabra, a Tóthékra – csak a többes szám miatt, és tudom, a mű eredeti címében nincs h betű, de itt nem nélkülözhettem –, ugyanis a Hungerit eddig utolsó, egyben 10. bajnoki címét dr. Tóth Gyula mesteredzővel nyerte a klub, 2000-ben.

– Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön a lányoknak, már csak azért is, mert a Dunaújváros lassan utolér minket az aranyak számát tekintve. Az esély valós, de úgy kell kezdeni a meccset, mintha 0–0 lenne az állás, nem szabad azzal foglalkozni, hogy összesítésben 2:0-ra vezetünk. Örülök, hogy az edző, egykori játékosom, Tóth Laci visszafogottan, realistán nyilatkozik erről. És az sem utolsó szempont, hogy nagyon jó hatással van a lányokra, a legkisebb pozitívumot is kiemeli, dicséri, buzdítja őket, igazi csapatot formált belőlük – vélekedett dr. Tóth Gyula.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wyszomirski: Pick Szeged!

Lengyel válogatott kapust igazolt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Tovább olvasom