Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A szentesi pólóból kiszáll a Legrand Rt.

Elveszítette legfőbb támogatóját, a Legrand Rt.-t a Szentesi VK férfi vízilabdacsapata. Ez év utolsó napján egy húszéves kapcsolat szakad meg. A Kurca-partiaktól nemcsak szponzoruk, hanem egyik legjobbjuk, Szabó Nándor is elbúcsúzott.
A vártnál jobban, a nyolcadik helyen zárta a férfi vízilabda OB I-et a Legrand-Szentesi VK. Az elmúlt nyáron különböző okok miatt jelentősen átalakult, megfiatalodott gárda dicséretesen helytállt a legjobbak között. Az elért eredmények ellenére az együttes névadó szponzora, a Legrand Rt. a 2006. december 31-én lejáró szerződését nem újítja meg a pólósokkal.

– A cég képviselője, elnökségünk tagja, Radics Attila gazdasági indokokkal magyarázta a Legrand Rt. lépését – tudatta lapunkkal Beleon Zsolt klubelnök. – A kivonulással nehéz helyzetbe kerültünk, sok millió forintos nagyságrendű támogatástól kellett lemondanunk. Ettől függetlenül kizárólag köszönettel tartozunk, a Legrand Rt.-nek, illetve jogelődjének, amellyel húsz éven keresztül nagyszerűen működtünk együtt. A legnagyobb problémánk az, hogy sajnos nem is reménykedhetünk hasonló volumenű szponzor fellelésében. Ezzel együtt szeretném az értünk aggódókat megnyugtatni, az októberben induló új bajnokságban is ott leszünk, de így csak a tisztes helytállás lehet a célunk.

Beleon Zsolt arról is beszélt, hogy a csapat egyik legjobbja, Szabó Nándor annak ellenére az Újpestben folytatja pályafutását, hogy még él a szerződése a Szentessel.
– Nagy érvágás Nándi elvesztése, de mint a múltban oly sokszor, most is bebizonyosodott, a nálunk sokkal tehetősebb vetélytársakkal nem tudunk, de nem is akarunk versenyezni.

Házi gólkirály

Szabó Nándor eligazolása jelentős vérveszteséget jelent a Legrand-Szentesi VK-nak. Ő volt ugyanis a nyolcadik helyen végzett OB I-es férficsapat legeredményesebb pólósa: 26 mérkőzésen 44-szer talált be az ellenfelek kapujába. Különösen a Neptunnal szembeni hazai mérkőzésen volt elemében, a kiesett együttes kapuját hatszor vette be.

A 23 éves pólós a szegedi kitérőt nem számítva hét évadot húzott le a Szentesben. A következő kettőt viszont a lila-fehéreknél tölti.
– Ma írtam alá a szerződést – közölte Szabó. – Mások is hívtak, azért választottam az újpestieket, mert ők kerestek meg a leghamarább. Mindenben megegyeztünk, amit kértem, azt teljesítették. Minek is tagadjam, anyagilag is jól járok, és még a menyasszonyomnak is szereztek állást. Biztos fontos lehettem nekik, mert még az élő szentesi szerződésemből is kivásároltak. Azt mondta az új edzőm, Petrovics Mátyás, elsősorban centerposzton vesz számításba, de ha kell, bekként és átlövőként is számol velem. Szeretnék a lilákkal a bajnokságban a négy közé kerülni, a LEN-kupában pedig minél messzebb jutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Czirbus Gábor idén fog, mint a festék

Az őszihez képest rá sem lehet ismerni a tavaszi Makó FC-re. Két fordulóval a labdarúgó NB II keleti… Tovább olvasom