Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A Szentesről távozó Tóth László a Nagyvárad edzője

Edzői pályafutása fontos állomásához érkezett Tóth László, aki a Bodrogi Bau-Szentes férfi vízilabdacsapatának kispadját a román bajnok Nagyváradéra cserélte fel.
Az anyagi és más nehézségek ellenére a Bodrogi Bau-Szentes férfi pólócsapata Tóth László edző irányításával magabiztosan harcolta ki az OB I-ben való maradást. A klub saját nevelésű egykori klasszisa, a válogatottban 287-szer szerepelt kiválósága egy idény után távozik, az Európában is egyre markánsabban jegyzett romániai Nagyvárad trénere lett.

– Új klubom vezetői más edzővel képzelték el a jövőt, ezért megkeresték Kemény Dénest, akinek kikérték a véleményét a lehetséges utódról. Többedmagammal ekkor kerültem én is a képbe, majd a tárgyalások után egymás tenyerébe csaptunk a váradiakkal. De még mielőtt erre került volna sor, természetesen beszéltem az Újpest és a Honvéd egykori sztáredzőjével, a román válogatott jelenlegi szövetségi kapitányával, Kovács Istvánnal. Nem tudott rosszat mondani... Egyelőre egyéves szerződést szignóztunk a nagyváradiakkal.

Tóth László edző jó munkát végzett Szentesen, az élvonalban tartotta a csapatot. Fotó: Vidovics Ferenc
Tóth László edző jó munkát végzett Szentesen, az élvonalban tartotta a csapatot.
Fotó: Vidovics Ferenc

Távozott a klubigazgató

Már nem Beleon Zsolt a Szentesi VK klubigazgatója. – Május 31-én lejárt a klubbal kötött megbízási szerződésem. Jeleztem a vezetőknek, hogy nem szeretnék hosszabbítani – magyarázta az egykori kiváló pólós. – Hogy miért cselekedtem így? A rám bízott feladatok egy részét sikerült megoldanom, egy részét viszont nem. Távozásom nem örök érvényű, ha majd többet tudok segíteni, örömmel térnék vissza.

Tóth László jegyzett csapathoz került, hiszen új állomáshelyének gárdája Romániában egyeduralkodó, a legutóbbi öt bajnokság aranya kizárólag hozzá került. Az elmúlt évadban a LEN-kupában a legjobb nyolc közé verekedte be magát, a negyeddöntőben csak ötméteresekkel maradt alul a Honvéddal szemben. Az előző idényben három magyar szerepelt az együttesben, Barát Ferenc, Monostori Attila és Kincses Attila, valamint a romániai magyar Kádár Kálmán.

– A Nagyvárad roppant ambiciózus csapat, jó játékosok alkotják a keretüket, és ami egyáltalán nem elhanyagolandó, az anyagi kondíciójuk is rendezett – dicsérte új együttesét a 43 esztendős szakember. – Nagy lehetőség, még nagyobb kihívás számomra az ottani munka, mérföldkő az edzői pályafutásomban, maximálisan igyekszem megfelelni az elvárásoknak. Munkámat könnyítheti, hogy Nagyváradon kizárólag a szakmával kell törődnöm. A klub célja a bajnoki cím megvédésén túl a LEN-kupában eljutni a legjobb négybe. Már alig várom, hogy július vége legyen, és elkezdődjön a közös munka.

Olvasóink írták

  • 1. klox 2011. június 21. 06:57
    „Sok sikert Lacika!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pihenés elnapolva a kajak-kenu Eb szegedi érmeseinek

Bár csak vasárnap ért véget a belgrádi kajak-kenu Eb, a négyessel ezüstérmet nyerő Kárász Anna és a kenu párosban bronzérmes Horváth Gábor számára nem jut idő a pihenésre. Tovább olvasom