Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

A szürke mappa nyomában - tovább gyűrűzik az Ásotthalom-ügy

Vasárnap óta egy szürke mappa körül forog a megyei futballélet. Abban voltak ugyanis azok az igazolások és sportorvosi engedélyek, amelyek hiányában elmaradt az Ásotthalom–Mórahalom megyeegyes rangadó. Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója minden követ megmozgat a körülmények tisztázása érdekében.
– A magyar és a Csongrád megyei labdarúgás közös érdeke, hogy kiderítsük, mi is történt Ásotthalmon – mondta Nógrádi Tibor, a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád megyei területi igazgatóságának vezetője.

Focibotrány Ásotthalmon. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Egy ütés következményei

Az ásotthalmi botrány mellett egy másik sajnálatos eset is történt a hétvégén. A játékvezetői jegyzőkönyv szerint a megyei III. osztály Tisza–Maros csoportjában megrendezett Szegvár–Deszk találkozón 4–2-es vendégvezetésnél azért szakadt félre a meccs, mert a hazaiak kiállított játékosa, Piti Imre István – aki mindössze négy perccel korábban lépett pályára – ököllel megütötte a játékvezetőt, Szeri Tamást. – Ebben az ügyben is feljelentést teszek, méghozzá nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt, ismeretlen tettes ellen. Az ilyen tettek nem valók sportpályára, a feljelentés pedig egyfajta üzenet: tettlegességet senki nem követhet el következmény nélkül – fogalmazott Nógrádi Tibor.

Megírtuk: vasárnap, a megyei I. osztály legnagyobb rangadója előtt eltűntek a hazai csapat igazolásai és orvosi engedélyei, ezek nélkül pedig az ásotthalmiak nem léphettek pályára. A találkozó elmaradt, a két csapatnál pedig elkezdtek találgatni, célozgatni. Később meglettek a papírok, egy idős házaspár találta meg azokat egy bekötőút szélén, ám ez közel sem jelentette az ügy végét.

– A rendőrségi bejelentések és az abban leírtak tanulmányozása után a következő dolgok kijelenthetők: az Ásotthalom Tápé elleni, idegenbeli meccse után a csapat edzője, Hevesi Tibor helyezte a 17 igazolást és sportorvosi engedélyt tartalmazó szürke mappát az ásotthalmi öltöző szertárának egyik fiókjába, zárható helyre. Innen lopták el, ezt a hazaiak vasárnap 12.35-kor, a kezdés előtt kevesebb mint egy órával vették észre. Azt gondolom, a papírok okiratnak minősülnek, ezért ellopásuk miatt feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen – mondta Nógrádi Tibor.

A versenyjogi helyzet egyértelmű: mivel az Ásotthalom hiányosságai miatt maradt el a meccs, a három pont 3–0-s gólkülönbséggel a Mórahalomnak jár. Ám a történtek után a versenybizottság többször is megvizsgálja a lehetőségeket.

Focibotrány Ásotthalmon. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– Egyetlen esetben lehet szó arról, hogy egy későbbi időpontban rendezzék meg a találkozót: akkor, ha bebizonyosodik, hogy az Ásotthalom vétlen volt az esetben, és valaki szándékosan akart nekik hátrányt okozni. Az viszont biztos, hogy amíg a rendőrségi vizsgálat le nem zárul, addig nem születik versenybírósági döntés a három pont sorsáról – mondta határozottan Nógrádi.

Olvasóink írták

  • 1. eldorádó 2011. november 16. 08:29
    „Nem vagyok holmi -halmi ember :-), ezért függetlenül írhatom le: játsszák le meccset!
    Az ásotthalmi focinak nem volt érdeke az igazolások eltüntetésének. Valószínűleg, egy "szurkoló" felkapta a dossziét és a kabátja alá dugta, majd pár óra múlva hazafelé menet eldobta...
    --------
    A bunyós "játékosokat", pl. ezt a szegvári Piti, évekre el kell tiltani a focitól!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két szentesi a női vízilabda Eb-keretben

Merész András szövetségi kapitány kijelölte a januári Európa-bajnokságra készülő keretét. Tovább olvasom