Délmagyar logó

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 17°C Még több cikk.

A Tisza Volán SC hokisai a kitörési pontot keresik

Még akkor is csalódással vették a Tisza Volán SC jégkorong-szakosztályának vezetői az OB II-ben elért negyedik helyet, hogy kétéves szünet után indítottak ismét a felnőtt bajnokságban csapatot. Ugyanakkor eredménynek könyvelték el, hogy a szerény anyagiak ellenére is adósság nélkül úszták meg.
Fotó: Schmidt Andrea
– Amíg csupán ennyi gyakorlási lehetőségünk van, amíg behatároltak az anyagiak, addig nem álmodozhatunk nagyobb sikerekről, magasabb osztályról. Pedig igen népes és tehetséges utánpótlással rendelkezünk. Már azt is sikernek könyvelem el, hogy anyagilag finanszírozni tudtuk a bajnoki szereplésünket. Ezt a gazdasági évet is adósság nélkül úsztuk meg. Ezt pedig csak úgy lehetett elérni, hogy a játékosaink saját maguk vásárolják meg a szerelésüket – összegezte az elmúlt bajnokság tapasztalatait Bánáti Antal, a Tisza Volán SC elnökségének tagja.

A szakmai munka értékelését Kalocsa László edző végezte el. A tréner előrebocsátotta, hogy úgy vágtak neki az OB II-es bajnokságnak, hogy nem volt semmiféle tapasztalatuk az osztály erősségéről. Éppen ez némileg rá is nyomta a bélyegét a felnőtt gárda szereplésére. Hiszen a teljesen amatőr szegedi együttes nem kiöregedett játékosokból álló ellenfelekkel találkozott.

– Nem ismertük az OB II erőviszonyát – ismerte el a szakember. – Mennyiségi és minőségi fejlődés indult el, ami természetes is, hiszen az országban az elmúlt két esztendőben tizenegy új jégcsarnok épült. Ebből adódik, hogy sokkal színvonalasabb lett a másodosztályú bajnokság is, mint két évvel ezelőtt. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy mi a néhány rutinosabb játékosunk mellé elsősorban tehetséges fiatalokat építettünk be, akkor az némileg magyarázatot ad a hullámzó teljesítményre. Száz szónak is egy a vége: kissé csalódás számomra is a negyedik hely.

A tréner az ifjúsági csapatról elmondta, hogy hároméves FTC-s korszak után a MAC-Népstadionnal társultak. A rendkívül erős mezőnyben elért ötödik helyük az előzetes várakozásnak megfelel. Különösen úgy, hogy a felnőtt csapatban is nagyszerű teljesítményt nyújtó Rózsahegyi, Varga és Lippai ott is húzó ember volt.

A serdülő, kölyök és előkészítő csapat a Szerbia és Montenegró bajnokságában szerepelt. Csakúgy, mint a korábbi évben, mindhárom korosztályban a dobogón sikerült végezni: egy ezüst- és két bronzérmet nyertek.

– Nálunk a legnépesebb csapatot a mini adja – árulta el Kalocsa László. – Minden részt vevő csapatnak rendezni kellett egy tornát, s abba mi három győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget szenvedtünk. Náluk nincs eredményhirdetés, hiszen a sportág megszerettetésén és a játékon van a hangsúly.

– Szerintem ma már alig van a szegedihez hasonló jégcsarnok, amely novembertől csak márciusig van nyitva. Amíg ez nem változik, addig nekünk sem lehetnek vérmes reményeink. Egyébként csak köszönettel tartozunk a névadó szponzorunknak, s a városnak a támogatásért. Ha változik az anyagi helyzetünk, ha nem, akkor is elindulunk a felnőtt OB II-ben. Az utánpótláscsapatainkat a magyar bajnokságban indítjuk – jelentette ki Bánáti Antal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyeegy után az NB III következik Csongrádon?

Csongrádon most nagyon boldogok a focidrukkerek. Miért is lenne ez másképp, elvégre a város… Tovább olvasom