Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

A tollaslabda miatt költözött Szegedre a Sándorházi család

Budapestről költözött Szegedre Sándorházi Vivien és családja – a tollaslabdázó a Goodwill Pharma Tollas SE-ben folytatja pályafutását. A 13 éves lány hosszú távú célja az olimpiai részvétel, ám most az U15-ös Európa-bajnokságra koncentrál.

Nem kis áldozatot hoztak akkor a Sándorházi szülők, amikor tollaslabdázó kislányuk miatt úgy döntöttek, Budapestről Szegedre költözik a család. Elsőre talán furcsának hangzik, hogy a 13. születésnapját néhány napja ünneplő Vivien céljai miatt ekkora áldozatot vállaltak, ám az édesapa szerint egyértelmű, hogy megérte a költözés.

– Vivien már évekkel ezelőtt kijelentette, hogy olimpikon akar lenni, a szegedi Goodwill Pharma Tollas SE-nél dolgozó Englert István pedig az ország egyik legjobb tollaslabdaedzője, így a lehető legjobb döntés volt, hogy Szegeden folytatja pályafutását. Fuvarozással foglalkozom, a feleségem pedig könyvelő, így bár néha el kell majd utaznunk a fővárosba, a munkánk nagy részét Szegedről is el tudjuk végezni – árulta el Viven édesapja, Sándorházi Zsigmond.

Sándorházi Vivien és családja azért költözött Szegedre, hogy olimpikon váljon belőle. A szerző felvétele
Sándorházi Vivien és családja azért költözött Szegedre, hogy olimpikon váljon belőle. A szerző felvétele

Vivien kiváló adottságokkal rendelkezik, hosszú kezeinek és lábainak köszönhetően a legnehezebb labdákra is odaér, korosztálya egyik legjobbja hazánkban. Nem akar azonban itt megállni, hosszú távú tervei vannak. Pápai Miklós, a Squash Club Szabadidőközpont tulajdonosa szerint ő az első fecske, aki a klubnál folyó szakmai munka miatt igazolt Goodwill Pharma Tollas SE-hez.

– Három hete érkeztünk Szegedre, a karácsonyt már itt töltöttük, megnéztük a Dóm teret és a Dugonics téri szarvast is. Tetszik a város, abból a szempontból sokkal jobb, mint Budapest, hogy nincs akkora forgalom, hamar oda lehet érni bárhová. Kecskéstelepen lakunk, így a Délmagyarország sem ismeretlen, mindennap látjuk a szerkesztőség épületét – kezdte mondandóját a kislány, aki kilencéves kora óta foglalkozik komolyan a sportággal. – Először a 2020-as tokiói olimpia volt a célom, ám be kellett látnom, hogy 19 évesen még nem biztos, hogy összejön. Ebben a sportágban később érik el a versenyzők a legjobb formájukat, így inkább a 2024-es játékok lehetnek elérhetők számomra. Addig azonban sok verseny vár rám, a legközelebbi a február közepén sorra kerülő U15-ös Európa-bajnokság, amelyet először rendeznek tollaslabdában. Itt Pápai Balázzsal indulok vegyes párosban, ám mivel felversenyzünk, azaz két évvel fiatalabbak leszünk a többieknél, komolyabb céljaink nincsenek. Két év múlva azonban még ugyanebben a korosztályban versenyezhetünk, akkor már lesz esélyünk egy jó eredményre – tette hozzá Vivien, aki a Tiszaparti Általános Iskolában Pápai Balázs osztálytársaként folytatja tanulmányait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újév-kupa: szerdán sorsolás

Ismét, immár 21. alkalommal rendezik meg az Újév-kupa Kovács Sándor kispályás labdarúgó-emléktornát. Tovább olvasom