Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

A Vajda-napló féltett titkai

Vajda Attila a szüleivel tölti a szentestét, és a családi hagyományoknak megfelelően a kedvenc társasjátékokkal ma is ádáz csatát vív velük. Az olimpiai bajnok kenust az ünnephez fűződő viszonyáról, szeretetről és népszerűségről, valamint újévi fogadalmairól faggattuk.

A mögöttünk álló év megannyi sikert hozott Vajda Attila számára. Az ország ünnepelt kedvence, az év sportolója mégis ugyanaz a kedves, őszinte fickó, aki a legnagyobb sikerek előtt volt.

Az ünnepről

„Nem titok, nem volt egyszerű gyermekkorom. A szüleimet nem vetette fel a jólét, de mindig szépen ünnepeltük a karácsonyt. Édesanyámék igyekeztek olyan apróságokkal meglepni, amelyek hozzájuk kötöttek, és én a mai napig az ehhez hasonló ajándékozás híve vagyok. Sajnos az emberek manapság elfelejtik, hogy a karácsony a szeretetről, az összetartozásról szól, és nem tudják értékén kezelni az ünnepet, csak a minél nagyobb értékű vásárlás tartja őket lázban. Én a szüleimen kívül senkinek nem veszek ajándékot. Este hazamegyek anyuékhoz, elővesszük a kedvenc társasjátékainkat, és örülünk annak, hogy együtt lehetünk, még csak véletlenül sem gondolunk a hétköznapi problémákra."

Az előkészületben Vécsi Viktor edző (középen) és ifj. Gellért Ákos is segített az olimpiai bajnoknak. Fotó: Karnok Csaba
Az előkészületben Vécsi Viktor edző (középen) és ifj. Gellért Ákos
is segített az olimpiai bajnoknak. Fotó: Karnok Csaba

A népszerűségről

„Szerencsére a 'gyors barátaim' száma az utóbbi időben sem nőtt meg ugrásszerűen, más kérdés, hogy nem is nagyon adtam lehetőséget azoknak, akik csak a sikereim miatt szeretnének. A szó igazi értelmében két-három barátom van, akikre megpróbálok odafigyelni, akik bármikor számíthatnak rám, és tudom, hogy én is rájuk. Ami pedig a népszerűséget illeti, természetesen jólesik, amikor az utcán egy néni odajön hozzám, és könnyekkel a szemében mondja, hogy mennyire büszke rám azért, amit elértem. Ezekért a pillanatokért éri meg sportolni. Az ember óhatatlanul is változik. Én is változom, de megváltozni nem szeretnék, igyekszem alkalmazkodni a helyzethez, hogy az elmúlt hónapok során valamivel ismertebbé váltam."

Az újévi fogadalmakról

„Fogadalmaim nincsenek, de az új év kezdetén mindig leírom a naplómba azokat a terveimet, amelyekhez abban az esztendőben tartani akarom magam. Teljesen hétköznapi dolgokról van szó, akár a kenuzással, akár a magánélettel kapcsolatban, és most jut eszembe, ezentúl az iskolai kihívásokat is meg kell fogalmaznom. Így legalább soha nem felejtem el a céljaimat, folyamatosan ott lebegnek a szemem előtt, és azonnal érzékelem, ha a magam számára kijelölt úton eltévedtem.
Összességében azért büszkén mondhatom: a leírtakat általában meg is valósítom, egy évvel ezelőtt például az olimpiai aranyérem is bekerült a naplóba. De hogy mi kerül papírra az idén, az egyelőre maradjon az én titkom..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krasznai Attila 65 évesen a sport megszállottja

Krasznai Attila sohasem volt híres sportoló, nem volt világsztár, nem ért el sportolóként nagy… Tovább olvasom