Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

A versenyzők elégedetlenek voltak

A magyar válogatott két bronzéremmel zárta a marokkói Agadírban rendezett thai-box és kick-box (low-kick szabályrendszer) világbajnokságot. A két medált a Szegedi Tigers SE két kiválósága, Kiss Károly és Rácz Dénes szerezte.
A magyar stáb a sportolók szálláshelyén, a Hotel Aneziben tartotta értékelő összejövetelét. Szabó Sándor edző, aki a ring mellett a sarokban segítette a fiúkat, egyénekre szabva mondta el a tudni-, a javítanivalókat, majd Német Ferenc csapatvezető, szövetségi kapitány is megosztotta a jelenlévőkkel a gondolatait:

Két érem volt a cél

– Az indulás előtt két érem megszerzését fogalmaztuk meg elvárásként, úgy, hogy abból az egyik döntős, vagyis ezüst, vagy arany legyen. A minimális célt, a két medált hozta a csapat, a bronzérmek pedig még az elfogadható kategóriába tartoznak. Komoly kritika nincsen, a srácok odatették magukat, küzdöttek, de a nagyobb siker elérését két balszerencsés sérülés is befolyásolta. Gondolok itt Szőke Róbertre, akinek felrepedt a szemhéja, valamint Rácz Dénesre, aki jobb lábfejének zúzódása (legutóbb még nem rendelkeztünk információval, hogy milyen súlyos Dini sérülése, a röntgen kiderítette, hogy szerencsére nincs törés – a szerk.) miatt nem tudott elődöntőzni. Remélem, meggyógyul a szegedi világbajnokságig, mert ott is számítunk rá az indulók között.

Több volt benne

– Több volt ebben a tornában – mondta a megszólított Rácz Dénes (low-kick, –81 kg), aki Jesolo, Jalta és Budva után már a negyedik Európa-, illetve világbajnoki bronzérmét szerezte. – Nagy kérdés, és erre már senki sem adhat választ, mi lett volna, ha nem sérülök meg? Lassan kezd elegem lenni a bronzokból, de eddig mindig azzal vigasztaltam magam, hogy a későbbi bajnoktól kaptam ki az elődöntőben. Most ezt sem tehetem, csak azt mondhatom, a későbbi győztes lett volna az ellenfelem a fináléban.

– Negatív élményekkel térek haza – vette át a szót az ugyancsak tigerszes Szőke Róbert (thai-box, –67 kg), akit első meccsének második menetében a már említett sérülés fosztott meg a jobb szereplés lehetőségétől, nem jutott be a négy közé. – Nem így terveztem ezt a világbajnokságot... Bízom benne, hogy legközelebb is tagja leszek a válogatottnak, és akkor megmutathatom, mit tudok igazán. Most is a dobogót, sőt a végső győzelmet tűztem ki célul, és az éremtől nem sok választott el. De el kellett fogadnom az orvos döntését, a leléptetést.

Törpe nagyon mérges

– Elégedetlen vagyok, és elsősorban magamat okolom azért, hogy nem sikerült jobb eredményt elérnem – közölte Kiss Károly (thai-box, –54 kg), alias Törpe. – A közelmúltban kicsit elhanyagoltam az edzéseket, ennek, illetve a súlyhozásnak, a fogyasztásnak tulajdonítom, hogy nem bírtam jobban fizikálisan a harmadik menetet a marokkóival szemben, és nem kerültem be a fináléba. A jövőben több gondot fordítok a tréningekre, komolyabban veszem a munkát, mert csakis ezen az úton lehet a csúcsra jutni. Úgy érzem, Agadírban bennem maradt az az eredmény, amit vártam magamtól. Akadnak még tartalékaim.

Az értékelés utolsó mondatai, szavai után – már félhomály, sőt inkább sötétség borult az üdülőparadicsomra – Szabó Sándor egy kis átmozgató jellegű edzést vezényelt a héttagú csapatnak, kivéve Rácz Dinit, aki fájós lábát – és magát is – a kanapén pihentette. De valószínűleg ezért a kis pluszlustálkodásért ezúttal senki sem irigyelte.


Szegedi vb

Agadír után Szeged látja vendégül a földgolyó legjobb kick-boxosait. November 29. és december 4. között a sportág „hosszúnadrágos" szabályrendszereinek (light-, semi- és full-contact) követői adnak egymásnak randevút a csongrádi megyeszékhelyen, az újszegedi sportcsarnokban. Német Ferenc, az esemény egyik főszervezője elárulta, hogy az előzetes jelentkezések, nevezések alapján öt kontinens több mint 900 harcosát várják a városba. A szakember jól szervezett, magas színvonalú vb-t ígér. A világtalálkozón 40-45 fős magyar válogatott vesz majd részt (8-10 versenyző szegedi klubból), köztük öt címvédővel. Vagyis már ebből is prognosztizálható: Mikulás előtt valóságos éremeső (reméljük, benne minél több arannyal) hullhat a mieinkre. Aki rá akar hangolódni a vb-re, látni akarja legjobbjainkat, az október 15-én és 16-án – ismét csak Szegeden – végigizgulhatja az országos bajnokságot. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatók nélkül sanyarú lenne a szentesi póló helyzete

A Páterház étteremben lebonyolított sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Szentesi VK élvonalbeli női… Tovább olvasom