Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

A Veszprém csábította Ilyést

Újhelyi István, a Pick Szeged társadalmi elnöke elárulta, hogy azért volt szükség az Ilyés Ferenccel való tárgyalásra, mert a Veszprém – a korábbi megállapodás ellenére – már most szerződés aláírására kérte a válogatott átlövőt.
Annak idején nem került nyilvánosságra, de most azért kell felidézni a tavalyi megállapodást, hogy jobban megértsük, milyen sportszerűtlenül járt el a Veszprém a Pick Szegeddel. Arról van szó, hogy amikor némi átalakítást hajtottak végre a szegedi klubnál, az új vezetés tárgyalóasztalhoz ült legnagyobb riválisával, a Veszprémmel. A tárgyaló felek úgy álltak fel, hogy ezután tiszteletben tartják a másik érdekeit, és nem csábítják egymás játékosait. Ez egyébként is csak egyirányú volt korábban, hiszen Sándor, Bartók, Buday és Eklemovics példája is ezt támasztja alá. Míg Veszprémből Perger és Habuczki úgy került Szegedre, hogy már szabadlistán voltak.

– Nekünk eszünk ágában sem volt, hogy ez ellen cselekedjünk. De az Európa-bajnokság után egyre hevesebben ostromolta Ilyés Ferenc menedzserét, Szörnyi Attilát a bajnokcsapat vezetése – idézte fel a kezdeteket Újhelyi István, a Pick Szeged társadalmi elnöke, majd így folytatta: – Azt is megtudtuk, hogy annak ellenére ígértek a menedzsernek, s rajta keresztül Ilyés Ferinek csillagászati összeget – amitől a legtöbb játékos lába is megremeg –, hogy volt kézilabdásaik közül többel is peres ügyük van, hiszen nem fizették ki a megállapodásban foglaltakat. Igaz, hogy játékosunkat 2007. június 30-áig érvényes szerződése köti hozzánk, azonban volt a megállapodásnak egy olyan pontja, ha valaki ki akarja vásárolni, akkor az elé nem gördítünk akadályt. Ebbe akart „belekapaszkodni" a Veszprém. Szerencsére tárgyalásaink eredménnyel jártak, és jelenleg az ügy abban a stádiumban van, hogy a szerződés lejártáig a válogatott kézilabdásunk nálunk marad. De mindkét fél kinyilatkoztatta: ősszel megkezdődnek az újabb megbeszélések, egyeztetések egy esetleges hosszabbításról.

A hírek szerint, mivel a rivális klub felrúgta a megállapodást, ezért több neves, lejáró szerződésű veszprémi kézilabdással áll tárgyalásban a Pick Szeged vezetése. Lele Ambrus ügyvezető elnök egyébként lapunknak azt az értesülését, miszerint a bundabotrányba keveredett szerb szövetségi kapitánnyal, Veszelin Vujoviccsal tárgyalnak, egyértelműen cáfolta: „Még csak nem is beszéltünk a kapitánnyal" – mondta a sportvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reszkess, Eszék!

Szombaton 13 órától rendkívül fontos mérkőzést játszik a férfi teke Bajnokok Ligájában a… Tovább olvasom