Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A világelithez tartozhatna

Szép sikert ért el, hatodik lett az ausztráliai Newcastle-ben rendezett duatlon-világbajnokságon Laluska Zsuzsa, a szegedi Titán Triatlon Club sportolója. Vele és edzőjével, Balla Péterrel beszélgettünk.
A beszélgetésre is kerékpárral érkezett mester és tanítványa, Balla Péter és Laluska Zsuzsa. Fotó: Karnok Csaba
A 18 esztendős, még juniorkorú (utolsó éves) Laluska Zsuzsa az idén szép eredményeket ért el duatlonban (futás, kerékpározás, futás): a karcagi és a somogyszíli ranglistaversenyen első lett, míg a közelmúltban rendezett világbajnokságon – mint arról már beszámoltunk – a 6. helyen végzett. A vb-re a tavalyi Európa-bajnoki bronzzal kvalifikálta magát.

Triatlonban (úszás, kerékpározás, futás) is remekelt, a 2005-ös ranglistát – eredményei alapján – a második helyen zárta. De kanyarodjunk vissza a duatlon-világbajnoksághoz:
– A verseny rendkívül fárasztó volt, az ország pedig gyönyörű – mondta Zsuzsa –, csak az volt baj, hogy amikor kezdtük volna kint a „nyaralást", a lazítást, elromlott az idő, elkezdett zuhogni az eső. Nagyon örültem az elért helyezésnek. Jövő nyáron a világbajnokságot Kanadában, ősszel az Európa-bajnokságot az olaszországi Riminiben rendezik. Természetesen mindkettőn szeretnék indulni, de ez elsősorban az anyagiakon múlik.
– A kontinensviadal a büdzsét és a várható formát tekintve is kedvezőbb lenne – vette át a szót edzője, Balla Péter, aki Ausztráliába is elkísérte tanítványát –, mert Zsuzsa ősszel teljesít a legjobban. Egyébként futásban erősebb, a vébén is a második futószakaszon, az egész mezőnyt tekintve, a második legjobb időeredményt érte el.

Laluska Zsuzsa az SZTE közgazdaság-tudományi szakának hallgatója, és a sorrend egyértelmű a számára: – Első a tanulás, az, hogy megfeleljek a követelményeknek, de mellette igyekszem időt szakítani az edzésekre, a duatlonra is.

– Ezt az edző szomorúan hallgatja, de természetesen megérti – közölte Balla. – Állítom, hogy ha csak a sportra kellene koncentrálnia, öt-hat esztendő elteltével a felnőtt mezőnyben is a világ-
elithez tartozna, vagyis ott lenne az első hatban. De biztos vagyok benne, így is sokat fejlődik majd.

A Titán Triatlon Club kiválósága most még jól megérdemelt pihenőjét tölti, két hét múlva viszont elkezdi az alapozást. Ez heti tíz edzés keretében úszást, másfél óra normál tempójú futást és két és fél óra kerékpározást jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezei: Tudomásul vettem

Sokan meglepődtek, hogy Mezei Richárd kimaradt az elmúlt hét végén Barcelonában mérkőzött Pick… Tovább olvasom