Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

A világhír felé szaltóznak

Akrobatikus kosárlabda, Szeged - Utánpótlásklubokról szóló sorozatunkban ezúttal a világhírű magyar akrobatikuskosárlabda-csapat, a Lords of Gravity szegedi gyerekcsoportját mutatjuk be. A fiatalok két év munka után már elképesztő trükkökre képesek, amelyekkel a Szedeák és a Kosársuli szurkolóit is szórakoztatják.
Egy 16 éves srác ott állt a palánk tetején, aztán hátraszaltó közben zsákolt. Leesett az állunk, amikor ezt a jelenetet láttuk a Naturtex-SZTE-Szedeák MAFC elleni mérkőzésén, hasonló trükköket pedig bárki megcsodálhat, aki ellátogat az NB I A csoportos kosárlabdacsapat hazai mérkőzéseire. Félidőben ugyanis a világhírű magyar akrobatikuskosárlabda-csapat, a Lord of Gravity egyetlen utánpótlásalakulata tart bemutatót, de a Vásárhelyi Kosársuli B csoportos mérkőzésein is fellépnek. A szegedi csoportot két éve vezeti Ollé Milán, a munka első gyümölcsét pedig májusban aratták le, a Diadal rendezvénysorozaton volt az első fellépésük.

Repül a, repül a... kosárlabdázó! Fotó: Schmidt Andrea
Repül a, repül a... kosárlabdázó! Fotó: Schmidt Andrea

– Másfél év kellett, hogy a nulláról indulva mindent megtanuljanak, és koreográfiájuk legyen. Már türelmetlenek voltak, de belátják, hogy megérte várni, mert most már bárhol nyugodtan felléphetnek. Komoly tempóban fejlődnek, a hétfői edzésen például hárman egymás után, szaltózás közben adták fel a labdát a palánk segítségével, majd a negyedik szaltózva zsákolt. Felkérések már adódnak, váratlanul is. Pár hete Szolnokon voltunk egy tornaterem avatásán, ahol a Szolnoki Olaj játékosai és vezetői is láttak minket, és meg is hívtak a csapat hagyományos Kosárkarácsonyára – árulta el Ollé, aki minden hétvégén két edzést tart a 13 fős gyerekcsoportnak.

Az utánpótlásnak bőven akad motivációja a fejlődésre, hiszen a Lords of Gravity felnőttcsapata bejárja a világot, nemrég pedig óriási élményben volt része: az NBA címvédője, a San Antonio Spurs európai turnéjának berlini állomásán léphetett fel. A szegedi utánpótlás is közel került a külföldi szerepléshez.

Ollé Milán (felül) és szegedi tanítványai.
Ollé Milán (felül) és szegedi tanítványai. Fotó: Schmidt Andrea

– A szolnoki fellépésről készült egy videó, ami kikerült a Lords of Gravity Facebook-oldalára. 150 ezren látták a világ minden táján, például Dubajban is, ahonnan jelezték, hogy egy hónapra meghívnának minket. Az iskola miatt sajnos nem lehet megoldani, de a lényeg, hogy nemzetközi szinten képbe kerültünk. Ha a nagyobb tanítványaim kapnának egy két hónapos képzést, akkor a felnőtt csapatban is lehetnének beugrók, amelyre mondjuk két csapattag sérülése esetén bármikor szükség is lehet – nyilatkozta Ollé.

Fantasztikus trükkökre képesek a gyerekek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárász Anna: tanulás, vizsga, edzés

Érdekli és tudja, hogy jövőre három klasszis is visszatér mint rivális, de egyelőre a napi feladatokkal foglalkozik Kárász Anna, az EDF DÉMÁSZ-Szeged kétszeres felnőtt világbajnok kajakosa. Tovább olvasom