Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Ábrahám: Fel akarnak akasztani, mert visszafogadjuk Janicsot

Finoman szólva is megosztja a közvéleményt, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa mégis Magyarországon, a Graboplast Győri VSE-ben folytatja pályafutását.
A Sport Tv Mai helyzet című műsorában a Janics-ügyről beszélt Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára.

– A hideggel és meleggel nincs baj, de az intenzitás és a színvonal... Mondjuk engem fel akarnak akasztani, mert visszafogadjuk Janicsot. Nem akarok ezekkel az emberekkel egyesével leülni, és elmagyarázni nekik, hogy nem visszafogadjuk, hanem el sem ment – mondta el véleményét Ábrahám, majd hozzátette, ez kommunikációs kérdés, de szerinte tudni kell az indulatokat kezelni.

– Türelemre, időre van szükség, a versenyző és a magyar kajak-kenu sport érdeke is az, hogy itthon kamatoztassa tudását. 2012 szeptembere óta nagyon sokat változott a helyzet, jelen pillanatban a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szerződést köt a válogatott versenyzőkkel, amennyiben közpénzt használnak a felkészülésükhöz, akkor vállalják, hogy ha külföldre akarnak menni, akkor bánatpénzt fizetnek a szövetségnek. Olimpiai bajnokoknál több tíz millió forintos nagyságrendű összegekről van szó.
A főtitkár elmondta, a cél az, hogy olyan kitűnő sportolókat indítsanak a világversenyeken, akik nyerni tudnak, és azután itthon maradnak. Nem exportcikként tekintenek a magyar kajakosokra.

– Janics Natasa esetében azt is hangsúlyozni kell, hogy nem válogatott versenyzőként tér vissza. Tavaly ősszel a szövetségi kapitány válogatottkeretet hirdetett, azt az elnökség elfogadta, abban Janics nem szerepel. Újra be kell állnia a sor végére, bizonyítania kell, az esélye és a tehetsége megvan rá, hogy helyet szerezzen magának a válogatottban – emelte ki a visszatérés anyagi oldalát a főtitkár az interjúban, majd elárulta, hogy így a sportoló tavaszi edzőtáborának költségei nem a szövetséget terhelik, nem részesül Gerevich-ösztöndíjban, tehát a felkészülése nem kerül közpénzbe, amíg újra válogatott nem lesz.

– Natasánál az utóbbi években az alázat kicsit háttérbe szorult, nem az emberek felé, hanem a munka és a sportág felé. Több minden kezdett a sztárságról szólni. Ezek fényében, a saját egóját legyőzve belátta, hogy a szövetség álláspontja helyes volt tavaly ősszel. Ahogyan a levelében írja is: nagy nehezen, de megértette – tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 19. DMagóg 2013. március 25. 17:48
  „Megtagadta a -számára sosem volt- magyarságát! Mejen a büdös ...”
 • 18. queenmargareth1 2013. március 17. 18:32
  „ez a nő sportemberként is leíródott.Kovácsot is ő fogta vissza. Már gyenge minden szempontból.én nem örülök neki, hogy magyar színekben versenyez egy ilyen ember.ráadásul ő már teljesen elindult a lejtőn lefelé.”
 • 17. dilidoki 2013. március 17. 17:28
  „Érdekes kérdés lenne az is, hogy kell-e ennyire torzult mértékben támogatni az élsportot a tömegsport kárára?
  Mi a fontosabb: lehessen döngetni a mellünket, hogy több aranyérmünk van, mint Ausztriának (akik láthatóan nagyon le voltak ettől sújtva...) vagy hogy gyerekeink ne lepukkant uszodákba, lebontani való sportlétesítményekbe járjanak?

  (Most csalárd módon összemostam a valós eredményt produkáló evezősöket a semmirekellő focistákkal, de remélem a kérdés lényege ettől érthető marad.)”
 • 16. laalika 2013. március 17. 11:24
  „Egy igaz sportember dolgozni akar és fog is érmeket szerezni. Tőlünk nem volt szép, hogy nem engedtük símán haza. Nem értem mért kell mindenből problémát csinálni. Hajrá Natasa!”
 • 15. bambulla 2013. március 17. 10:21
  „ilyen normálisan gondolkodó ember nem csinál
  gondolok itt Janicsra és Ábrahámra”
 • 14. qrumpli 2013. március 17. 05:53
  „Gusztus dolga.
  Részemröl:nem szoktam az asztalra <moderálva>.
  Undorító ez rüfke.Talán ha nem egy hazai lánytól veszi el a lehetőséget jobb lenne mindenkinek.
  Szegedre ne jöjjön lehetőleg mert bizti kimegyek és fütyülni fogok.”
 • 13. történész 2013. március 16. 18:49
  „ha valaki utálja Natasát én utálom ""a kijelentése miatt amit tett mikor elment, de hagyni kell, versenyző ,bizonyítson..ha klasszis és nem az embőr által irányított akkor megmutatja mire képes.”
 • 12. Nikletti 2013. március 16. 17:12
  „A szövetségnek konkrétan nem kerül pénzbe a felkészülése, ez igaz. A győri klub fizet mindent (nem merték nyilvánosságra hozni, hogy mennyit), de őket a győri város támogatja, tehát mégiscsak közpénzből fog jól élni. Legalább lenne benne annyi, hogy bevallja, hogy minden cselekedetét a pénz motiválta, de ez a képmutatás felháborító!”
 • 11. lila 2013. március 16. 16:39
  „Én drukkolok neki, hogy minél több szép sikert érjen el magyar színekben!”
 • 10. laca74 2013. március 16. 16:21
  „Egyes sportvezetők ismét bizonyitották erkölcsi ´´nagyságukat´´”
 • 9. kreatív 2013. március 16. 16:15
  „Kedves ATika! Te is a magyar olimpiai mozgalom közpénznyelő holdudvarához tartozol! Kimondhatatlan közpénzt emésztetek fel! Te is meg a dédelgetett kedvencek! Értsétek meg végre: Ilyen áron nem kell semmiféle aranyérem, legyen az akár olimpiai is!!!!!!!
  Hihetetlen pénzpazarlás!!! Miért kell külföldi edzőtábor??,!!! Ténylegesen mennyit fizet az állam egy válogatott kajakosnak???? Mennyi a Te fizetésed???!!! Kedves kajak-kenu fannok! Öntsünk tiszta vizet a pohárba!!!!!!
  Nincs még egy ilyen elfuserált ország, ahol a kifejezetten "réteg"- és hobby kategóriába sorolt sportágra ennyi közpénzt áldoznának, nálunk jóval gazdagabb országok!!!! Lehet kedvtelésre közpénzt költeni, ha már minden faluban van iskolai tornaterem, a városi iskolákban uszoda, a tömegsportra szánt összeg meg tízszerese a jelenleginek !!! Akkor majd lehet edzőtáboroztatni, világkupákra járatni olyan sportágakban is amelyek feje felett megjelent az olimpiai pallós!!!!
  A sport eredendő lényege fényévtávolságra került a négyévenkénti játékoktól! A profi szemlélet egyértelműen tért nyert! Az egzisztenciális élsporttevékenység a kiélezett anyagi érdekeltség miatt alantas, az egészséget károsító manőverek irányába ereszkedett, a sport attribútuma visszájára fordult!
  Többszörösen érvényes ez magyar viszonylatban! A nemzeti tradíció továbbélése, a politikai és média oltalom már-már odáig fajul, hogy a magyar olimpiai mozgalom jól kiépült megélhetési tevékenységgé vált, a sportolók és a kifejezetten széles holdudvar számára. A világversenyre készülők tényleges, négy évre lebontott befektetett energiája összehasonlíthatatlanul kevés a hétköznapi életet élő, a mindennapos gondokkal küszködő átlagemberéhez, mégis anyagi- és erkölcsi megbecsülésük nagyságrendekkel jobb! Felháborító!!!
  Az egyenlőbánásmód elvén, a játékok megkezdése előtt kell tudatnunk az érintettekkel, hogy megalakult az AMOM, az Anti-Magyar Olimpiai Mozgalom, amely küzd minden egészséget szolgáló aktív testmozgásért, az iskolai- és tömegsport kiszélesítéséért, ezek központi anyagi támogatásáért, és elítéli minden, az évtizedes hagyományokon alapuló, erősen értékrendjét veszített, kiemelt magyar olimpiai sportág igazságtalan, túlköltekező, csak állami támogatással életben tartott , a média által túlgerjesztett finanszírozását!”
 • 8. _csutak_ 2013. március 16. 15:17
  „Nyilatkozatai alapján méltatlanná vált a magyar állampolgárságra!
  Be sem engedtem volna az országba.”
 • 7. Deadman 2013. március 16. 15:14
  „Ő a Tipikus Zsoldos prototípusa pont ugyanolyan "gerinces2 pénzsóvár mint Sterbik Árpád..Semmi különbség köztük..

  Aki meg szerződteti szive joga de ha méhehyszer bekerül a válogatottba a mahyarba akkor az bizony az ehész szövetség szényene lesz..Másik oldalról meg itt a lehetőség a fiataloknak hog yoilyan időket evezzenek a válogatókon hogy ennek a maradékgerincek még esélye se legyen a válogatottba kerülésbe se..Ez lenne neki az igazi büntetés..”
 • 6. miskolczij 2013. március 16. 14:33
  „Én nagyon szeretnék drukkolni és tapsolni Natasának a Maty-éren, hogy felállhasson a dobogó legfelső fokára!”
 • 5. HUNNE 2013. március 16. 13:26
  „Köszönjük az eddig elert sikereket mindenki profitalt belöle:Magyarorszag es Natasa,de ha itt nem erezte jol magat akkar mostmar maradjon ott ahova menni akart es ment:a HAZAJABA!!!!!Az aranyermeiert mar eddig is megfizettünk rendesen es fizetni fogunk meg sokaig sajnos de ilyen zsoldosokra nincs szüksegünk inkabb nehagy evig nelkülözzük talan az Olimpiai aranyat.Azonkivül van Magyarorszagon eleg tehetseges fiatal akik büszkek hogy HAZAJUK szineiben versenyezhetnek.”
 • 4. Tshabalala 2013. március 16. 11:57
  „El se ment? Ezt mondtam én is az asszonynak: el se mentem, de kilenc hónap múlva bizonyította az ellenkezőjét:-D”
 • 3. kontrapista 2013. március 16. 11:55
  „Szerbiában Natasa rövid idő alatt kiérdemelte az " utálatos " ( odvratna ) jelzőt, amit ő is megtapasztalhat a Blic napilap cikkeiben és az azt követő hozzászólásokban.
  Ott eddig is megvoltak nélküle, most pedig utasítják vissza Magyarországra.
  A Szerbiai Kajak-kenu Szövetségnek 9000 eurójában került Natasa portugáliai edzőtáborozása.
  A kidobott összeget siratják, nem pedig Natasát .”
 • 2. dilidoki 2013. március 16. 10:52
  „Szereti a hazáját - ami nem Magyarország; ez így van rendjén. Csak maradjon Szerbiában. A kijelentései után ide nem is kell visszajönnie.”
 • 1. queenmargareth1 2013. március 16. 10:42
  „fel is akaszthatnák, mert elment, könyvet ír, sírt, hisztizett, értsük meg a "hazaszeretetét" és családcentrikusságát.Ha-ha-ha”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majdnem bravúr a rögbisektől

A szegedi Gorillák a tizenháromszoros magyar bajnok Esztergomi Vitézek ellen mérkőztek a… Tovább olvasom