Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Ádáz csata várható az üvegtrófeákért

Szeged - Ma reggeltől estig még a legjobb tizenhatba kerülésért, holnap már a CE Glass által elkészített üvegtrófeákért harcolnak majd a legjobbak a 11. WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-versenyen, amelyet szerda óta a BB Mentor Kft.-kupáért rendeznek az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.
Öt gyönyörű üvegtrófea áll egy szürke asztalon. A versenyzők, a szurkolók meg- megállnak, és megnézik a feliratokat rajta. A kép megszokott, hiszen a szegedi nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-verseny díjait évek óta a CE Glass, illetve előtte a Szilánk Zrt. készítette el – és ez így van most is.

A megnyerhető díjak tehát már az újszegedi teke- és bowlingcentrumban vannak, ám hogy majd kik emelik a magasba, az még a közeli jövő kérdése. A versengés értük a BB Mentor Kft.-kupán már szerda óta tart, és csak holnap, nagyjából délután három óra környékén derül ki, ki nyeri meg a 11. alkalommal megrendezett viadalt. Erre több mint százhetven tekés áhítozott, reálisan viszont nagyjából húsz játékosnak – meg a minden évben fel-feltűnő meglepetés indulóknak – van esélye, hogy az első legyen a pénzdíjas eseményen.

Az aktuális állás

A BB Mentor-kupa állása a 3. nap után: 1. Zavarkó Vilmos (Podbrezova) 670, 2. Kakuk Levente (Szegedi TE) 630, 3. Bárány Csongor (szerbiai, Beograd) 618, 4. Karsai László (Szegedi TE) 614, 5. Budai Ádám (FTC) 590, 6. Tóth Bagi József (Szentesi TKSE) 582, 7. Zapletán Zsombor (Szegedi TE) 581 fával.

Ilyen esélyes például a jelenleg is vezető szerbiai Zavarkó Vilmos, aki a Podbrezova színeiben semmit sem bízott a véletlenre: bár hivatalosan csak a mezőny legvégén, ma este az utolsó sorban következett volna, ám edzés gyanánt már csütörtökön is dobott, és mivel befizette a nevezési díjat, így a 670 fás eredménye számít. Így tett a Zavarkóhoz hasonlóan ma még az utolsók közé beírt, szegedi Kakuk Levente, ő 630 fáig jutott. Megjósolható, hogy ők már a legjobb tizenhat mezőnyében érezhetik magukat – legalábbis az utóbbi évek selejtezős eredményei ezt támasztják alá. Azaz elvben tizennégy hely még kiadó, amelyre pályáznak hazai tekések (Kiss Norbert, Zapletán Zsombor, Ernyesi Róbert, Karsai László, Szél Tibor), a Podbrezova játékosai (Ivan Cech, Jovan Csalics), zalaegerszegiek (Nemes Attila, Boanta Claudiu, Kiss Tamás), illetve további kiválóságok is.

Ádáz csata várható, az egyszer biztos – aki kíváncsi rá, jöjjön el, és kövesse élőben az újszegedi teke- és bowlingcentrumban ma reggel 7.30-tól este 10-ig, holnap pedig már a legjobb tizenhat mezőnyét 9.30-tól délután háromig. Ekkor gazdára találnak az üvegtrófeák is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó meccsen kapott ki a Kosársuli a Kecskeméttől

Az EnterHód Vásárhelyi Kosársuli NB I B csoportos férfi kosárlabdacsapata 71-55-re kikapott pénteken… Tovább olvasom