Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Ahogy az meg volt írva: Magyarország-Macedónia 14-9

Közönségszórakoztató játékkal, magabiztos győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott Macedónia ellen az eindhoveni Európa-bajnokság csoportkörének 3. fordulójában.

Magyarország-Macedónia 14-9 (4-2, 4-4, 2-1, 4-2)
Férfi vízilabda Európa-bajnokság, Eindhoven, A-csoport, 3. forduló.
Pieter van den Hoogenband uszoda. Vezeti: Alexandrescu (román), Brguljan (montenegrói).
Magyarország:
 Szécsi – Biros 2, Kásás 2, Hosnyánszky, Hárai 1, Kiss G., Madaras 3. Csere: Steinmetz Á. 2, Varga Dénes 3, Varga Dániel, Szivós 1, Katonás. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes.
Macedónia:  Percsinics - Racunica, Misics 1, Kreckovics 1, Ivovics, Randzics 1, Petrovics. Csere: Vuksanovics, Kalinics 2, Dimovszki, Letica 1, Benics 1. Szövetségi kapitány: Igor Gochanin.
Emberelőny: 6/3 ill. 9/4.

A csapat legközelebb szombaton, 19 órától a görög válogatott ellen száll vízbe.

4. negyed (4-2)

8. perc:
Benics Szécsi két keze közé helyezi a húzást, bent is fór. Varga Dénes próbálkozik a túloldalon, nem sok sikerrel. De ekkora előnynél belefér. 14-9. Nem érnek már fel a macedónok, ez a vége! Szép volt fiúk!

7. perc: Távoli lövés a macedónoktól, elpattan a kapu mellett. A félpályáig jutunk, mert megint támadóhiba. Előnyben a kék csapat,

6. perc: Újabb magyar kontra, de most sem élnek a lehetőséggel a macedónok. Biros növeli tovább az előnyt, 14-8.

5. perc: Varga Dénes harmadik gólját jegyzi. Fent marad a kapunál, jön is a labda, szépen ejti át a merülő kapust. 13-8.

Macedóniát is simán verte a magyar férfi vízilabda-válogatott. Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

4. perc: Szécsi kapja el a fonalat, újabb szép védés. És ahogy lenni szokott, kontra nálunk.

3. perc: Varga Dénes a szélről, Percinics szépen fogta a rövidet. Nem jutnak messzire megint a macedónok. Kásás indul meg a szélen, egyedül viszi végig, ott is a gól a hosszúban. 12-8.

1. perc: Varga Dénes nyeri az utolsó ráúszást. Hárait szerelik centerben. Újra kettőre olvad a különbség, majd Madaras állítja vissza a háromgólos vezetést. 11-8.

3. negyed (2-1)

8. perc:
Hárai góljába fújnak a bírók, megint kontra. Szerencsére eladják a macedónok a labdát, 20 másodperc a negyedből. Jön még egy fór a végére, Hosnyánszky lövését azonban védi Percinics, majd a macedónoknál marad a labda. Marad a 10-7.

7. perc: Szécsinek kellett figyelnie egy távoli bombánál, de nem okoz neki gondot. Újabb magyar kontra után fórban a macedónok, de Kiss szerzi meg a labdát.

6. perc: Hárai is feliratkozik a gólszerzők közé, centerből talál be. Gólzáporos mérkőzés lett. 10-7. Időt kér Kemény Dénes. Előnyben jöhetnénk, de labdát szereznek a macedónok.

Macedóniát is simán verte a magyar férfi vízilabda-válogatott. Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

5. perc: Steinmetz marad fent, egy egészpályás indítás után visszaáll a rend, hárommal vezetünk. 9-6. Épp labdát szereztünk volna amikor kiállítják Varga Dánielt. Kalinics megint kettőre olvasztja az előnyt. 9-7.

4. perc: Úszóverseny van a medencében, felhozzuk a labdát, majd úszhatunk is vissza.

3. perc: A macedónoknak sem marad el a fór, de a gól viszont igen.

2. perc: A blokkról a félpályáig pattan vissza a labda, utána viszont Madaras szerel. Steinmetz Ádám harcolja ki a negyedik előnyt, de Kreckovics blokkjában akad el a kísérlet.

1. perc: A harmadik ráúszást Biros nyeri. Madaras távolról, de ezt csak a kapufa bánta. Gyorsan indulnak mg a macedónok, viszont nem sokra jutottak. Kontra nálunk, próbálkozhatnak tovább.

2. negyed (4-4)

8. perc:
Kiegészültünk de a gólt nem ússzuk meg, Letica bombájába ujjheggyel még Varga Dániel beleér. 8-6. Kontra a magyaroknál, az utolsó másodpercekben a macedónok jöhetnek. Jöhetnének, de nincs több gól, a féldiőben marad a 8-6.

7. perc: Kontra a kékeknél, majd fórban támadhatunk. Körbejár a labda, szépen megy körbe a labda, Szivós emelkedik centerben, de ráütnek a kezére, a labda elszáll a kapu felett. Előnyben jöhetnek a macedónok, az időkérés után.

6. perc: Újabb macedón fór, most belejöttek a gólszerzésbe. 7-5. Madaras nem sokat gondolkodott. Percinics még beleér a bombába, de bevédi. 8-5.

Macedóniát is simán verte a magyar férfi vízilabda-válogatott. Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

5. perc: Szivóshoz az utolsó másodpercben jut el a labda, de mire megfoghatná, lejár a támadóidő. Meg gyorsan odaértek a bekkek.

4. perc: Előnyben a kéksapkások, Kreckovics lövi ki a hosszút. Varga Dénes gyorsan válaszol rá. Továbbra is hárommal megyünk. 7-4.

3. perc: Misics centerben, nagyon vigyáznak rá a magyar bekkek. Madaras iszonyat nagy gólt lő, a macedón kapus a kezét se tudta felemelni. 6-3.

2. perc: Misics hozza fel egyre a macedónokat. 4-3. Kásás marad egyedül középen, szépen ejti át Percinicset. 5-3.

1. perc: A macedónok hozzák el a labdát, de sokra nem mennek vele. Jöhetünk. Kiss Gergő vágja rá messziről, de marad nálunk a labda. Még egy próbálkozás, majd jöhetnek a kékek.

1. negyed (4-2)

8. perc:
Varga Dénes még egy góllal köszön el a negyedtől. 4-2.

7. perc: Előnyben a macedónok, de megússzuk a hátrányt.

6. perc: Két szöglet után se találunk be, Steinmetz három védővel küzd meg a labdáért. Utóbbiak nyertek.

5. perc: Kalinics avatja fel Szécsit, megvan a kékek első találata. 3-1. Kontra a macedónoknál, majd nálunk is. Szivóst szórják ki, szerencsétlen góllal hálálkodnak a "vendégek". Randzics találata után 3-2.

4. perc: A macedónok teljesen össze vannak esve, újabb labdaszerzés hátul. Jön az újabb emberelőny, és az újabb magyar gól. Szivós a tettes. 3-0.

Macedóniát is simán verte a magyar férfi vízilabda-válogatott. Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

3. perc:
Steinmetz Ádámnak köszönhetjük az újabb fórt. Hosznyánszky adja be magasan, Steinmetz emelkedik, már 2-0.

2. perc: Mi is előnyben jöhetünk, és jövünk is. Körbemegy a labda, majd Biros kíméletlenül a hálóba vágja. 1-0.

1. perc: Kásás nyeri a ráúszást. Centerben Steinmetz Ádám küzd a beadott labdáért, de szerelik. Emberelőnyben jöhetnek a kéksapkások, Misics lövését Szécsi simán védi.

12.58: A mérkőzést egy román és egy montenegrói bíró vezeti, utóbbi fújta nekünk az olasz mérkőzést is.

12.55: Tart a bemutatás, mindkét gárda rendkívül elszánt. 5 perc a kezdésig, hajrá magyarok!

Korábban

Egy pihenőnap után a 3. fordulóval folytatódik az eindhoveni férfi vízilabda Európa-bajnokság. A mieink először az olaszokon tiportak át, majd Hollandia nemzeti gárdáját utasította rendre Kemény Dénes együttese.

A világbajnok olasz gárda legyőzése adhatna némi nyugodságot, viszont Macedóniát semmiképp sem vehetjük a gyenge ellenfelek közé. Elég ha az összeállításból Misics vagy Vuksanovics nevét említjük. 

További mérkőzések

A csoport
Görögország–Törökország 14.30
Olaszország–Hollandia 19.00

B-CSOPORT
Németország–Spanyolország 16.00
Horvátország–Szerbia 17.30
Románia–Montenegró 20.30

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: újabb próbajátékosok Makón

Szombaton 10.30-tól az NB II-es Orosháza FC-t fogadja az NB III-as Makó az Erdei Ferenc téri műfüves… Tovább olvasom