Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Ahogy azt kell: A-Híd Szeged Beton-OSC 20-6

A második félidőben végképp nem hagyott esélyt az A-Híd Szeged Beton az OSC-nek, hogy közelebb férkőzzenek. A felszabadult játéknak nagyarányú győzelem lett a vége.

A-Híd Szeged Beton VE - OSC 20-6 (3-0, 3-3, 7-2, 7-1)

Vodafone férfi vízilabda OB I. 20. forduló.
Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Fekete Balázs, Rubos Károly.

Beton: Molnár D. - Somogyi 3, Hegedüs 2, Turzai, Kayes, Younger 1, Juhász 3. Csere: Török 4, Lehmann 2, Kiss Cs. 1, Kunac 2,  Varga P. 2, Bálint. Edző: Vincze Balázs.

OSC: Varga V. - Benczur 1, Szécsi D. 2, Szentesi, Pecz, Galambos 1, Tiba. Csere: Kiss Gy. 2, Baghaturia, Cserdi, Zentai, Bencz, Balla, Ádám (kapus). Edző: Bíró Attila.

Emberelőny: 8/5 ill. 4/4.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.

Kiállítás: Hegedüs (cserével végleg 24. perc)

Kipontozódott: Tiba (28. perc).

Vincze Balázs: Felszabadult, jó játékot produkáltunk a második félidőben, ez tette lehetővé, hogy sok gólt szerezzünk és nagyarányú győzelmet arassunk.

4. negyed (7-1)

8. perc:
Kontra Szentesi ellen, Varga Péter húzza meg a balszélen, körbenéz, majd bevágja a rövidbe. 20 gól kézilabdában is sok. 20-6. nem tud begyötörni még egy gólt az OSC, Kayes még elindul fel, de ez a vége.

7. perc: Juhász már indul is, senki nem zavarja az úszásban, és a góllövésben sem. Ezzel ő is háromgólos. 19-6. Kayes centerben, megint kap két embert a nyakába, nincs bent.

6. perc: Kunacot kapta el a hév, gyorsan bevágja a második gólt is. 18-6.
Younger védekezik jól, indulhatunk.

5. perc: Molnár Dávid védése után a sarokból jöhetnek a pestiek, de gyorsan labdát szerez a Szeged. Megindul a roham, Kunac viszi végig, neki is megvan már a gólja. 17-6. Galambos enged el messziről egy sistergős bombát, Molnár Dávid ezt is védi.

Túl vagyunk rajta: A-Híd Szeged Beton-OSC. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

4. perc: Tibát pontozzák ki a bírók, időt kér Vincze Balázs. Megvolt a figura, Lehmann pöccintése azonban fölé. A félpályán viszont kontra, és még előny is. Lehmann maradt fent, simán bent a ziccer. 16-6.

3. perc: Lehmann védekezik jól, miénk a labda. Török a víz alatt fordul a kapu felé, ott a negyedik gólja is. 15-6. Szécsi Dávid forgácsolja a kapufát, a kipattanó a miénk.

2. perc: Kiss Gyula varraj be a negyedik előnyt, a szegedi kapus nem ért oda a fölső sarokba. 13-6. Török zárkózott SOmogyi mellé, mindketten három találatnál járnak. 14-6.

1. perc: Török az eddigieknél is könnyebben hozza el a labdát. Kapust cserélt az OSC, Ádám őrzi a vendégek hálóját. Török suhint távolról, ez most nagyon elkerülte a kaput.

3. negyed (7-2)

8. perc:
Lehmann emelkedik ki, de közbeszól a síp. Közben Hegedüst állítják ki cserével végleg ütésért, bár javára se sokat ítéltek a bírók eddig. Most már nem is fognak. Vendég időkérés. Szécsi Dávid értékesíti a fórt, 12-5. Lehmann harcol ki ötöst, Török biztos kézzal vágja be. 13-5. Feljön az OSC, majd Lehmann szedi össze a labdát. Nem is engedi el.

7. perc: Varga Péter adja át keresztbe, Younger lassítja le a bombát, Hegedüs szedi össze, nagy erővel lövi ki a hosszút. 12-4.

6. perc: Szentesihez jön az indítás, de nem tudja rendesen átvenni. Indulnánk, Hegedüs elöl, de kontra.

5. perc: Younger szerez labdát, megy a felívelés Vargának, majd át keresztbe Lehmannak, végül középen Hegedüs húzásával ér véget az akció. 11-4.

Túl vagyunk rajta: A-Híd Szeged Beton-OSC. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

4. perc: Somogyi nyúl bele egy átadásba, a labdát mégis a vendégek érik el, de addigra letelik a támadóidő. Somogyi ihletett formában, újabb előnyt értékesít. 10-4.

3. perc: Letelik a fővárosiak támadóideje. Török ejt a szélről, ez már bent. 8-4. Nem jut át a félpályán az OSC, egyből kontra. ÉS még előny is. Kiss Csaba jön a szélen, Juhász középen, körbenéz, majd inkább kilövi a jobb alsót. 9-4.

2. perc: Juhász Zsolt küzd nagyot a labdáér, mégis ellene ítélnek büntetőt. Benczur vágja be. 7-4. Előnyben a Szeged, Török húzása a kapusban landol.  Küzd még a labdáért, de mire kipöckölné, addigra már csak az OSC marad ott.

1. perc: Török hozza el a labdát, de az első bejátszás a kapusnál landol. Jöhetne az OSC, de még a figura előtt elveszik tőlük a labdát. Kunac hozza fel a szélen, a lövés a kapusról Somogyi elé pattan, aki könnyedén pöccint a kapuba. 7-3.

2. negyed (3-3)

8. perc:
Szép összjáték, mint az első fórnál. Varga Péter emelkedik centerben, jön a beadás és a húzás is. 6-3. Nincs gól az utolsó támadásból, előbb a Beton szerez labdát, majd az OSC a másik oldalon. Félidő.

7. perc: Galambos mutatja meg, hogy tud ám nagy gólt lőni az OSC. A blokk mellett elhajolva csavar Molnár kapujába. 5-2. Kontra a Betonnál, előnyben jöhetnek a vendégek. Kisebb figyelmetlenség után Szécsi Dávid hozza vissza kettőre a fővárosiakat. 5-3.

6. perc: Turzait fogják erősen, két emberrel nem bír.Pecz nem éri el az indítást, Kiss Csaba indulhat meg a labdával, végig is viszi. 5-1. Teljes csapatot cserél mindkét együttes. Sok formációt gyakorolnak a felek.

5. perc: Jön a második fór, Kayes azonban újra a kaput találja el. Már rendesen körbelőttük.

4. perc:  Első fórját kapja az OSC, Kiss Gyula keze alatt csúszik be a labda. 4-1. Kayest szereli Bencz, Pecz lövése azonban a kapufát éri. Majd' a félpályáig jön vissza, Lehmann küzd meg a labdáért.

Túl vagyunk rajta: A-Híd Szeged Beton-OSC. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. perc: Turzai is kísérletezik, a blokkról pattan ki a labda.

2. perc: Kontra az OSC-nél, Török és Kunac fent, utóbbi szabaddobása elpattan a kapu mellett. Kayes úszik középen, elvállalja, iszonyatos erejű lövés a kapufán csattan. Varga Viktor azért örülhet, hogy ebbe nem nyúlt bele.

1. perc: Török Béla is könnyedén hozza el a labdát. Megvan a meccs első fórja, Kayes harcolta ki. Parádés összjáték, körbepassz után Lehmann emelkedik, jön is Töröktől a labda. 4-0.

1. negyed (3-0)

8. perc:
Baghaturia bombája akad el a blokkban, majd kontra. Varga Péter viheti tisztán középen, de a kapusba vágja a labdát. Még fel tud jönni az OSC, de Galambos lövését is fogja Molnár Dávid.

7. perc: Hegedüs szereli Benczurt, egyedül indul meg, de a bekkek jönnek vele. Mire passzolna, kontrát fújnak a bírók.

6. perc: Hegedüs nézi ki magának a jobb sarkot, de csak kapufa. És még Varga Viktor is odaér. Kiss Gyula marad tisztán, de jócskán elszáll a kapu felett a labda.

5. perc: Kiváló szegedi védekezés, labdát is szerzünk, Younger indul meg, de azt még védi Varga VIktor. A másodikat már nem. 3-0. Benczur próbálkozik Molnár Dávidnál, nem sok sikerrel.

4. perc: Juhász Zsolt csapja be a komplett OSC-t, passzolást színlel majd távoli ejtéssel veszi be Varga Viktor kapuját. 2-0.

Túl vagyunk rajta: A-Híd Szeged Beton-OSC. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. perc: Nagy iramban jön fel a Beton, Somogyi nem is tétlenkedik sokáig. 1-0. Tibához vágódik a kapufáról a labda, Hegedüs ront rá, egyből az OSC jöhet. Gól nem születik a támadásból. A szegedi Ultrák közben feléledtek.

2. perc: Juhász adja be szélről Hegedüsnek, nem tud beleérni. Szabaddobás a Betonnak, de a bejátszásra nem tud rámozdulni Kayes. Ha a nyakát fogják, nehéz is. Szécsi D. adná be, Molnár Dávidnál landol.

1. perc: Juhász könnyedén hozza el a labdát, Pecz egy testhosszal marad le. Kayes ellen fújnak kontrát, Molnár Dávid hívja fel a szélekre a csapat figyelmét. Szép védéssel mutatkozik be mindjárt az elején, de marad a labda az OSC-nél. A labda a blokkról megy ki.

17.55: A vízben folyik a bemutatás. A nézők még szálingóznak, a megszokottaktól eltérően körülbelül 150 néző látogatott ki az újszegedi uszodába. A keménymag dobokkal, dudákkal azért itt van.

17.45: Köszöntünk mindenkit az újszegeii sportuszodából. A csapatok már a vízben. Egyik együttes sem izgulja túl a mérkőzést, jó hangulatban mindkét gárda. Az edzők is, Vincze Balázs és Bíró Attila baráti beszélgetést folytat a csapatok melegítése alatt.

Korábban

A zágrábi túra után háromnapos pihenőt adott játékosainak Vincze Balázs edző.

– Vasárnap délelőtt lesz egy edzés, plusz videózás, majd 18 órakor az OSC elleni hazai bajnokink. Igazán már a jövő hét szerdai, Vasas elleni idegenbeli rangadóra készülünk, ennek jegyében építettem fel a felkészülésünket - mondta lapunknak Vincze Balázs.

A csapatban Molnár Tamás bajlódik kisebb könyöksérüléssel, ő ma biztosan pihenőt kap. A Vasas ellen nagy szükség lesz rá.

A mérkőzésen kötelező a jó játék és a győzelem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél szemmel már a Vasasra figyel a Beton

Az A-Híd Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata holnap 18 órakor az OSC csapatát fogadja a Vodafone OB I-ben. A szegedi együttes fél szemmel már a jövő szerdai, Vasas elleni idegenbeli rangadóra készül.
Tovább olvasom