Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Ahogy lenni szokott: Szeged Beton-Honvéd 10-10

Nem tudott győzni hazai pályán a Szeged Beton csapata a Groupama Honvéd ellen az 1-4. helyért zajló rájátszás 5. fordulójában. A rájátszás 3. helye eldőlt, 14-én a Kőér utcában kezdődik a bronzcsata.

Szeged Beton - Groupama Honvéd 10-10 (1-1, 3-3, 2-4, 4-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I. rájátszás, 1-4. helyért, 5. forduló.
Újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Németh A., Vojvoda I.

BETON: Baksa – Juhász, Kiss 2, Younger 1, Kayes 3, Molnár T. 1, Török 2. Csere: Varga P., Busila, Somogyi 1, Vindisch, Komlósi. Edző: Kásás Zoltán.

HONVÉD: Lévai – Tóth M. 3, Gór Nagy, Jansik 1, Hárai, Szivós 1, Bátori 1. Csere: Székely, Salamon 2, Mátyás 1, Angyal, Hangody, Németh. Edző: Vad Lajos.

Emberelőny: 10/7 ill. 10/5.

Ötméteres: - ill. 1/1.

Kipontozódott: Komlósi (30. perc)

Kásás Zoltán: Buta gólokat adtunk a Honvédnak, összeszedettebben kellett volna pólóznunk, de az utolsó negyedért dícséret illeti a srácokat.

4. negyed (4-2)

8. perc:
Felhozza a Honvéd a labdát, de gyorsan a Szegednél köt ki. 35 másodperc vissza, a Beton jöhet, időt kér Kásás Zoltán. Kitolja a félpályáig a Szegedet a Honvéd, nincs lehetőség a lövésre. Marad az iksz, a rájátszás 3. helye eldőlt.

7. perc: Salamon egyenlít megint, még bő 1 perc vissza. Esélyesek vagyunk megint egy döntetlenre... de ne így legyen. 10-10.

Újabb döntetlen a Honvéd ellen. Fotó: Schmidt Andrea

6. perc: Összeesett a Honvéd, talán nagyon biztosra vették azt a győzelmet. Török átadása után Somogyi parádés gólja után megint itt az előny! 10-9. Előnyben a Honvéd, de a lövés után a Szegednél a labda. A bírók akkor vették észre Vad Lajos időkérését, így marad a labda a fővárosiaknál.

5. perc: Megint fór, de nincs gól! A vezetésért támadhat a Beton. Gyenge, a félpályánál vagyunk, amikor 4 másodperc marad a támadóidőből. Kiss lövését könnyedén szedi le Lévai.

4. perc: Molnár harcolja ki a tizedik fórt, Török a hetediket lövi be belőle. Újra egyre a Nonvédtól. 8-9. Most feltámadtunk, megint nem tudott betalálni a vendég gárda. Kayes viszont igen, jár is a taps meg a dudaszó. Újra egyenlő. 9-9.

3. perc: Megint előnyben a Honvéd, az első próbálkozást kivédi Baksa, de a kipattanót nem éri el Younger. Tovább támadhatnak a vendégek. De nem sok sikerrel.

2. perc: Csak röpködnek a fórok, de sajnos a Honvéd-gólok is: most Jansik talál be. 7-9. Kiss Csaba szépítene, de csak a kapufát éri el.

1. perc: Töröké a labda, a Honvéd nem is úszott a labdáért. Ahogy szokott, jön a fór, majd Kásás Zoltán kér időt. Kiss-Juhász-Molnár összjáték, utóbbi jegyzi a gólt. 7-8.

3. negyed (2-4)

8. perc:
Somogyi ellen ítélnek ötméterest, Bátori simán értékesíti. Újra kettővel megy a Honvéd. 6-8. Az utolsó pillanatokban fórban támadhat a Szeged, de befújja a kétmétert a bíró. Magánál tartja a Honvéd labdát, marad a kétgólos vendég vezetés.

7. perc: Hangody lövi szét a kapufát, majd Kiss hozhatja játékba a labdát. Sok játék nem volt, Kiss bombája a blokkról repül ki.

6. perc: Most a Honvédnak se megy jobban, elrontott támadás után megint a Szeged jöhet. Török minden mérge benne volt ebben a lövésben, egyre jön vissza a Beton. 6-7.

5. perc: Még szinte egy átadás se történt, amikor kontrát fújnak a Szegednél. Előnyben a Honvéd, időt kér Vad Lajos. Kayes beleér Szivós átadásába, de csak nézi a leeső labdát. Folytatódhat a támadás, Tóth Márton gyorsan góllal fejezi be. 5-7.

Újabb döntetlen a Honvéd ellen. Fotó: Schmidt Andrea

4. perc:
Angyal próbálkozik egy ejtéssel, de inkább passznak tekinhető, Baksa olyan könnyedén szedi le. Gól nélkül ér véget az újabb szegedi támadás, de Komlósi labdát szerez.

3. perc: Fórban a Beton is, de Török lövését védi Lévai. A fór lejár, majd elveszik Kiss Csabától a labdát a bírók.

2. perc: Mátyás ismét egyenlít, ugyancsak előnyből. Nem tudunk meglépni a Honvédtól. 5-5. Tóth Márton fórból, már a Honvédnál az előny. 6-5.

1. perc:
Török megint gyorsabb volt, miénk a labda. Újra jön a fór, mint eddig mindig, és újra a gól is, mint eddig (szinte) mindig: Juhász labdájára Kayes emelkedik ki középen, Lévai verve volt. 5-4.

Nagyon érződik, hogy vége már az idénynek. Pedig még sok van hátra. A győzelem ma azért fontos, hogy hol kezdi meg a bronzcsatát a Szeged. Ha ma nyernek, akkor biztos harmadikként a visszavágót játssza itthon. Komlósi és Baksa közötti szóváltás a félidőben is folytatódott, a bekk inkább a kapuba dobálgatta a labdát a megbeszélés helyett.

2. negyed (3-3)

8. perc:
Younger is feliratkozik a gólszerzők közé, előnyből ragadja vissza a vezetést. 4-3. Salamon egalizál megint, Komlósi és Baksa keveredik szóváltásba... Az utolsó támadás még a szegedé, de az eredmény marad. 4-4.

7. perc:
Hangody lövi telibe Kayest úgy fél méterről, előnyből viszont Tóth Márton már betalál. Megint egál. 3-3.

6. perc: Kayes végre két ember között megszerzi a labdát, de a dobás így is gyenge. Somogyi szereli Tóth Mártont a szegedi kapunál, megint mi jöhetünk. Jövünk is, Kayes emberelőnyös gólja után megint itt az előny. 3-2.

5. perc: Képtelenek vagyunk kapura törni, Kayest szerelik centerben. Kiss szerez labdát, Vindisch szabaddobását kiüti Lévai. Marad nálunk a labda.

Újabb döntetlen a Honvéd ellen. Fotó: Schmidt Andrea


4. perc: Szivós a széléről, de Baksa fogja a rövidet. Juhász ziccere kimarad, Szivós maradt fent, senki nincs vele, ő nem rontja el a ziccert. 2-2.

3. perc: Harmadik fórját is megkapja a Beton, Török lövése a kapufáról esik Varga kezébe, de ahelyett, hogy ráfordulna a kapura, kijátssza Kissnek. A fór lejár, s bár nálunk maradt a labda, gól nem született, Molnár lövését is védi Lévai.

2. perc:  Labdát szerez a Honvéd, megint Mátyás úszik meg, Komlósival a nyakában két ziccert vág a kapufára.

1. perc: Török Salamont is könnyedén veri, emberelőnyben a Szeged. Kiss Csaba lövése a belső vasról jön ki! 2-1. Mátyás vetődik a kipattanó labdára, majdnem egál lett.

1. negyed (1-1)

8. perc:
Kontra a Honvédnál, majd Török távoliját Lévai üti ki a nézőtérre. A végén még Hárai messziről, de Baksának mozdulnia se kell. Marad az 1-1.

7. perc: Megkapja az első előnyét a Honvéd is, de Gór-Nagy bombáját Baksa üti ki. Megint nem jut el lövésig a szegedi támadás.

6. perc: Molnár is egy pörgetéssel próbálkozik, ez se sikerül jobban.

5. perc: Kayes küzd a labdáért, Gór-Nagy fogja le a kezét, de nem füytülnek a bírók. Szerencsére nem jut messzire a vendégek támadása, de a miénk se ezt követően, Gór-Nagy szerez labdát.

Újabb döntetlen a Honvéd ellen. Fotó: Schmidt Andrea


4. perc: Újabb rossz hazai próbálkozás, jöhet a Honvéd. Szivós lövi szét a kapufát, megindul a Beton vissza.

3. perc: Mátyás szélről, ez hol ment be?! 1-1. Kimarad a szegedi támadás, az ellenakcióban Gór-Nagy ziccerben, de Baksa zseniálisan vetődik a jobb sarok felé.

2. perc: Hárai próbálkozik háttal a kapunak, de el se megy a kapuig a dobás.

1. perc: Török egy testhosszal veri Tóth Mártont, a Szeged kezdheti a találkozót. Fórban a Szeged, rövid passzolgatás után Török lövi ki a rövid sarkot. 1-0.

17.55: A bemutatás előtt külön köszöntötték Varga Pétert, aki 350., míg Somogyi Balázs 250. OB I-es mérkőzésén ugrik vízbe.

17.50: A hideg ellenére azért nincsenek kevesebben az átlagosnál. A "B-közép" már hangol. Sapkaosztás, gyors bemutatás a vízben, aztán kezdődhet is a találkozó.

Korábban

2008 februárjának végén váltotta a Szeged Beton kispadján Gyöngyösi Andrást Kásás Zoltán. Irányításával nyert LEN-kupát a csapat, bajnoki és magyarkupa- bronzérmet, jutott az Euroliga főtáblájára. A hajrájához érkezett szezonban a bajnoki fináléba nem sikerült bevezetnie együttesét, de a következő évadban megint megpróbálhatja. Ugyanis eldőlt, hogy a 2011/2012-es idényben is ő felel a Beton szakmai munkájáért.

Körtvélyessy Péter elnök úrral történt beszélgetésem után eldöntöttem, maradok! – válaszolta a 64 esztendős mesteredző az azt firtató kérdésre, hogy ki ül majd a következő évadban a Beton edzői székébe. – Egyelőre nem tiszta minden részlet a jövő csapatával kapcsolatban, akadnak benne még kérdőjelek, de az biztos, hogy mindenképpen fiatalítani kell. Bárhogyan is alakuljon a bajnoki hajránk, még ha miénk is lesz a 3. hely, számomra kudarc a szezon. Ennél többre tartottam a csapatot, reméltem, hogy többet tudok majd kihozni a rendelkezésemre álló keretből.

Kásás Zoltánra nyártól is vár feladat a Betonnál.  Fotó: Schmidt Andrea
Kásás Zoltánra nyártól is vár feladat a Betonnál.
Fotó: Schmidt Andrea

Csak látszólag tét nélküli az újszegedi sportuszodában holnap 18 órakor kezdődő, Honvéd elleni összecsapás.

– Ha nyerünk, de még döntetlennél is, a rájátszás utolsó, Eger elleni meccsétől függetlenül eldől, hogy a bronzösszecsapás visszavágóját játszhatnánk hazai medencében – folytatta a szakember. – A Honvéd fiatal, pörgős társaság, az erejéről mindent elmond, hogy az évadban egyedüli magyar csapatként győzte le az Egert, még az mk-döntőben.
Már napvilágra került, hogy a jelenlegi keretből a következő évadban már biztosan nem a Szeged színeiben szerepel Németh Zsolt, Vindisch Ferenc, Andrei Busila és Komlósi Péter.

– Még négy meccsünk van hátra az idényből, teljesen indifferens, hogy kik távoznak, és kik maradnak – jelentette ki a tréner. – Sportemberekről lévén szó, mindenkitől odaadó játékot kérek.

Szentendrei meccs

A férfi vízilabda OB I 9–13. helyéért zajló rájátszás 7. fordulójában a Bodrogi Bau-Szentes ma 20.30-kor Szentendrén csap össze az ASI-val. Az évadban ez már a negyedik találkozójuk a feleknek, eddig az összes meccset a Kurca-partiak nyerték: az alapszakaszban 12–5-re és 11–10-re, a rájátszásban pedig 9–4-re győzött Tóth László együttese.

Olvasóink írták

 • 5. kreatív 2011. május 08. 11:31
  „Kedves CSL!
  Menjen Papaesz, meg a többi "olimpia-konjunkúura-lovag" HMV-re, Algyőre, meg a Tiszába, az én adófizető forintjaimon városi uszodát építsenek, ne szórják dédelgetett, olimpiai szinten is vergődő sportág dolce vitát élő sportolócskáira!

  Téli, hideg napokon is szeretnék városi fedett uszodában, megfizetett belépőjegy ellenében, délelőtti és délutáni órákban is uszkálni, ....VÁGYAM CSAK ENNYI....!!!!!!!

  Négyszeres olimpiai bajnok???!!!...Mit jelent ez??? Mennyivel hasznosabb, mint egy (pl) légiirányító ???!!!”
 • 4. csizmadialaszlo 2011. május 08. 10:37
  „,,Papesz, meg az élsport-imitátorok " Ezt nem egészen értem. Bizonyára kedves kreatív nevű hozzászólónk legalább 4-szeres olimpiai bajnok, ha nevezettet imitátornak tartja.

  És hogy hozzászólásodból kiderült személyiségednek megfelelően reagáljak:

  Usszá´ a Tiszán, mennyé ki Algyőre, vagy kőtözzé´ át Vásárhelyre, de ne nyüszíccsé´ má´ állandóan, hogy uszodát akarsz. Épíccsé´ magadnak egyet, oszt tarcsad fönn, te szerencsétlen

  Lehet moderál(tat)ni.

  Hajrá Beton, hajrá vízilabda, hajrá (él)sport!”
 • 3. zehn 2011. május 08. 09:54
  „2. kreatív. Egyetértek! Míg Egerben élmény az új uszoda, /60 ezres városka/ itt gombásodó, párás cirkuszi ponyva alatt szenved néző és sportoló egyaránt.Szeged-Vásárhely felesleges villamosvonal helyett, talán érdemes lenne az évtizedek óta beígért sportuszodába invesztálni.”
 • 2. kreatív 2011. május 08. 08:23
  „Nem PAPESZ kell w666w, hanem VÁROSI USZODA!!!! Érted?! Sportuszoda akkor kell, ha van már legalább három város,i fedett. 50-m-es, feszített víztükrű uszoda!!!
  Papesz, meg az élsport-imitátorok a sor végén kell hogy kullogjanak! Prioritás, prioritás, az élet megkönnyítője!!!!”
 • 1. W666W 2011. május 07. 12:52
  „A LEGJOBB DOLOG ami a Betonnal történhetett bárcsak minden játékos is ennyirre szeretné ezt a sportágat és ÉRTENÉ mint KÁSÁS MESTER..Remélem az álma valóraválik és a SZEGED Döntöt játszik végre valahára de ahhoz Több PAPESZ kéne még...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HPQ-vereség Szolnokon

Vereséget szenvedett a Szolnok otthonában a HPQ- Szeged együttese a férfi röplabda NB I 9–11.… Tovább olvasom