Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Akadémiákat előzött a Szeged KE

Kecskemét - Öt meccsen aratott három győzelemmel és két vereséggel zárt a nyolccsapatos fináléban, így az ország ötödik legjobbja lett a Szeged KE serdülő leány kosárlabdacsapata. Utánpótlás-sorozatunkban őket mutatjuk be
Az utóbbi évek legnagyobb sikerét aratta a Szeged KE női kosárlabdacsapatának utánpótlása: a serdülő lánycsapat az 5. helyen végzett a kecskeméti országos fináléban. Ifjabb Láng Imre és Mészárosné Kovács Andrea együttese a legjobb nyolc között a Csata DSE mellett az egyedüli olyan klub volt, amely – egyelőre – nem rendelkezik akadémiai támogatással.

– A szezon elején 43 csapat indult a bajnokságban, majd a svájci rendszerű lebonyolítás során egyre komolyabb ellenfelekkel kellett megmérkőznünk. Titkon reménykedtünk a négy közé kerülésben is, ám ahhoz még néhány meghatározó játékosra szükség lett volna

Eredmények

Leány serdülő kosárlabda- bajnokság, nyolcas döntő,
B csoport: Soproni Darazsak Akadémia–Szeged KE 77–63, Szeged KE–Vasas Akadémia 73–97, Kosárlabda Akadémia Pécs–Szeged KE 52–78. Helyosztók, az 5–8. helyért: Debreceni KA-DSI–Szeged KE 66–83, az 5. helyért: Szeged KE–Kosárlabda Akadémia Pécs 80–44.
– mondta ifjabb Láng Imre. A szakember Mészárosnéval közösen tartja az edzéseket, ám egyedül meccsel a csapattal, amelynek keretét Bakos Petra, Farkas Laura, Flender Kira, Hevesi Viktória, Jáhni Zsófia, Kerkai Kata, Kurucz Bianka, Molnár Dorottya, Perjési Dorina, Radócz Fanni, Soós Réka, Vári Zita és Vizes Fruzsina alkotja.

– Folyamatosan fejlő- dünk. A szezon során legyőz- tük például azt a Kecskemétet, amelytől két éve még 40 ponttal kaptunk ki. Ez az ötödik hely nagyon értékes, mert hasonló magasságokban rég nem volt szegedi női utánpótláscsapat. Tavaly a tinikorosztállyal hatodikok lettünk, ezt sikerült most túlszárnyalni.

A keretből öten is meghívót kaptak korosztályos válogatottak keretébe: az 1999-es születésűeknél Jáhni, Radócz és Soós, a 2000-eseknél Farkas, a 2001-eseknél Vári tartozik a legjobbak közé.

Kitörő öröm. Együtt a Szeged KE serdülőcsapatának játékosai, az edzők és a szülők. Fotó: DM
Kitörő öröm. Együtt a Szeged KE serdülőcsapatának játékosai, az edzők és a szülők. Fotó: DM

– Ebből a csapatból többen is élvonalbeli játékosok lehetnek, ám ehhez az kell, hogy ne elégedjenek meg jelenlegi helyzetükkel. Minden megvan bennük ahhoz, hogy két év múlva, már a kadettek között érmet szerezzenek. Remek élmény volt ezzel a társasággal együtt dolgozni – tette hozzá a szakember, aki ezzel a sikerrel búcsúzott a korosztálytól, jövőre már a 2002-es születésű csapatot edzi.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Cecília Moszkvában

A Szeged KE játékosa, Tóth Cecília (balra) is helyet kapott a moszkvai B33-as világbajnokságon részt vevő magyar csapatban. Tovább olvasom