Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Akikért annyira rajongtak

"„Valamikor hogy tudtak ezeken az ősz hajú embereken őrjöngeni a drukkerek?" – mondta az egyik tizenéves a mellette állótól, miközben a műsorközlők egymás után szólították a 35, illetve 30 évvel ezelőtti hősöket. Neveket azért nem említek, nehogy valakit érdemtelenül kihagyjak."
„Valamikor hogy tudtak ezeken az ősz hajú embereken őrjöngeni a drukkerek?" – mondta az egyik tizenéves a mellette állótól, miközben a műsorközlők egymás után szólították a 35, illetve 30 évvel ezelőtti hősöket. Neveket azért nem említek, nehogy valakit érdemtelenül kihagyjak. A villámkezű és furfangos megoldásokkal az ellenfélből bohócot csinálók, ha egy emléktárgy erejéig is, ismét arra a küzdőtérre álltak, amelyen szinte őrületbe kergették a drukkereket. A Pick–Tatabánya bajnoki mérkőzés közönsége ugyanis abban a szerencsés helyzetben volt, hogy találkozhatott a három és fél évtized alatt a Volán SC-ben megfordult játékosokkal, sportvezetőkkel, társadalmi munkásokkal.

Annak idején nem csupán sikk volt a Kisstadionban, majd később az újszegedi sportcsarnokban megjelenni, s hangosan biztatni a kedvenceket, hanem a legtöbbször komoly megpróbáltatással is járt. Sokan a vastraverzen csimpaszkodva, vagy az üvegfal szélén lévő párkányon állva, vagy rosszabb esetben az előttük lévők válla fölött el-el kapva néhány pillanatot hajtották, űzték, hogy megkeserítsék az ellenfél szegedi kiruccanását. Szinte a bőrünkön érezhettük a levegő vibrálását, s ilyet egyetlen európai csarnokban sem lehetett tapasztalni.

Annak ellenére, hogy a Pick Szeged mindössze egyetlenegyszer, 1996-ban nyert bajnoki címet, a mai napig a legnépszerűbb csapat a megyében. Hogy a klubvezetés nem csupán a mai sztárokat becsüli meg, hanem azokat is, akiknek eredményeire épül a mai csapat, azt a szombati esemény, valamint a pénteki kiállításmegnyitás a várban is bizonyítja. Újhelyi István társadalmi elnök pedig közkinccsé tette Oláh Zoltán kollégám ötletét, a csarnok szektorait az elhunyt volános kézilabdásokról nevezzék el. Továbbá szeretnék az örökös klubtagsági kört megalakítani. Ez pedig a szegedi kézilabda jövőjének záloga lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egykori kedvencek a Kék Mókuson

A nagy hagyományokkal rendelkező teremlabdarúgó-torna, a Kék Mókus-kupa döntőjét december 29-én az… Tovább olvasom