Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Ákos és a Romics-mez

Az olasz élvonalban szereplő Atalanta 10-es számmal ellátott, Romics feliratú mezét hozta ajándékba Kecskés Ákos Romics Rolandnak, akinek csapatában pályára lépett a Kék Mókus-kupa gálameccsén. A 17 éves védő hetente kétszer már a felnőttekkel készül, és jövőre szeretne állandó helyet kiharcolni a keretben.
Először vett részt a lapunk által szervezett gálamérkőzésen Kecskés Ákos, az olasz Atalanta 17 éves hódmezővásárhelyi labdarúgója. Az utánpótlás-válogatott védő a 27. Kék Mókus-kupán a Romics Roli barátai elnevezésű csapatban kapott szerepet, annak ellenére, hogy egy nappal korábban még Bergamóban játszott kupameccset.

 – Olaszországból egyenesen a Kék Mókus-kupára jöttünk, tíz óra volt az út autóval. Fél hétre értem az újszegedi sportcsarnokba, héttől pedig már kezdődött is a találkozó. Hatalmas megtiszteltetés, hogy meghívtak erre a gálameccsre, egyrészt azért, mert egy életre szóló élményt szereztünk a két szép gólt lövő Rolinak, másrészt pedig azért, mert remek élmény olyan labdarúgókat megismerni, egy csapatban játszani velük, mint a magyar bajnok Völgyi Dániel – fogalmazott Kecskés, aki válogatottbeli csapattársa, Zsótér Donát mellett Batik Bencét és Militár Ivánt is ismerte korábbról.

Kecskés Ákos (5) Atalanta-mezt adott Romics Rolinak. Fotó: Karnok Csaba
Kecskés Ákos (5) Atalanta-mezt adott Romics Rolinak. Fotó: Karnok Csaba

A védőről többször írtunk már lapunkban: fiatalon került ki Olaszországba, ahol édesanyjával, a fitneszedző Rácz Ildikóval él. Annak ellenére, hogy barátságos meccsen már a felnőttek között is bemutatkozott, rendkívül szerény fiatalemberről van szó, a sportághoz való hozzáállása, alázata példaértékű.

– A Roma elleni Serie A-s bajnoki előtt egész héten a felnőttkerettel edzettem, úgy volt, hogy neveznek is a meccsre. Végül felépült sérüléséből csapattársam, Stefano Lucchini, így egyelőre elmaradt a debütálás. Hetente kétszer is a felnőttekkel edzem, minden szakember ismer. Nem vagyok türelmetlen, még fél évig biztosan az utánpótlásban kell bizonyítanom. A nyáron szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy a következő szezont már a legjobbak között kezdhessem meg, ám ehhez, tehát az agresszív olasz futballhoz még erősödnöm kell – tette hozzá Kecskés Ákos, aki január 3-áig Hódmezővásárhelyen pihen, utána repül vissza Olaszországba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antonio Pribanic szíve szegedi maradt

Antonio Pribanic, a Pick Szeged egykori horvát beállósa jelenleg Lengyelországban (SPR Stali Mielec) profiskodik. Interjú! Tovább olvasom