Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Alakul a Hungerit kerete, távozik a Bodrogi Bau edzője

Már levezető edzések sincsenek a Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabdásainak, a keret augusztus első hetében kezdi meg a közös munkát. Eddig egy távozót (Gyöngyössy) és két érkezőt (Gundl, Keszthelyi) regisztrálhatunk a csapatnál.
A 2010/2011-es szezonban kupaaranyat, bajnoki ezüstöt, LEN-kupa-bronzérmet szerző Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabdacsapatának játékosai már a levezető, lazító jellegű tréningeken is túl vannak. Bár a felnőttek közül néhányan még lejárnak a 94-es korosztályos válogatott foglalkozásaira – mondta el Zantleitner Krisztina vezetőedző –, de ez senkinek sem kötelező. A nyaralás, a pihenés után a közös munkát augusztus első hetében kezdi meg a keret.

Most minden szurkolót, szimpatizánst a személyi kérdések érdekelnek, vagyis az, kiket láthatnak ősztől szentesi színekben a medencében? Zantleitner Krisztina közölte: a 21 éves kapus, Gyöngyössy Anikó rendkívül tehetséges, hozzáállása miatt azonban nem tart igényt további szolgálataira, a közelmúltban a válogatottságot is lemondta.

– Anikó mentalitása csalódást jelentett számomra, ráadásul nekem és az egyesületnek is fontos, hogy a nemzeti együttesben minél több hungerites legyen. Terveink megvalósításához nyerő típusú emberek szükségesek, akik a közösségért áldozatokra képesek – mondta a szakember.

Fotó:
 Gyöngyössy Anikóra nem tart igényt Zantleitner Krisztina edző, a kapus távozik a Szentesből.
Fotó: Frank Yvette

Ilyen igazi csapatember lehet a Szegedről szülővárosába visszatérő fiatal kapus, Gundl Diána, valamint a Dunát a Kurcára cserélő klasszis, Keszthelyi Rita. Szentesre igazolásuk biztosra vehető, szóban már mindkét játékossal megegyezett az egyesület. A keret többi tagját, beleértve Zantleitner Krisztina vezetőedzőt is, még 1 évig érvényes szerződés köti a klubhoz. De még minden alakulóban van, Sipos Dorina tanulmányai miatt nem folytatja a Szentesben, Bakos Anna ügye függőben van, míg Kádár lldikót felzárkóztatják az ifjúsági csapatból a felnőttekhez. Az anyagiakon mindenesetre nem múlhatnak az újabb sikerek: a főszponzorok, a Hungerit és a MetalCom továbbra is kitartanak a vizes amazonok mellett. Ezt a közelmúltban tartott évzáró összejövetelen is megerősítették képviselőik.

Tóth László külföldre igazol

Az OB I-es férfi vízilabdacsapat vezetőedzője, Tóth László távozik, visszautasíthatatlan ajánlatot kapott külföldről. Bár még 1 éves szerződés kötné a klubhoz, a Szentesi VK hozzájárult eligazolásához – közölte lapunkkal Bocskay István elnökségi tag. Az érintett érdeklődésünkre csupán annyit árult el, egy szomszédos országban folytatja edzői pályafutását.

Olvasóink írták

 • 3. csapagyeslangos 2011. június 19. 09:49
  „Nehéz kérdéseket veszeget az előttem szóló vizilabda rajongó társam.
  A szentesi vizilabda megmentéséért rengeteget kell tenni. Ugyanis az elmúlt 7 év felelőtlen klubvezetése mindent megtett annak érdekében, hogy tönkre tegye a város szinte egyetlen, hosszú évtizedeken át sikeres, és világszerte ismert sport klubját. Itt nyugodt lelki ismerettel megemlitem, mint felelőst, Beleon Zsoltot, és társait, akik szervesen hozzájárultak ahhoz, hogy lealacsonyítsák ezt a klubot egy gitt egylet szintjére. Hozzá nem értő, dilettáns módon irányították az egysületet, szakmailag és gazdaságilag csődbe hozták a korábban komoly munkával felépített eredményeket. A beígért tervekből semmit nem valósítottak meg. Jellemzően kapkodó, át nem gondolt döntéseket hoztak Beleonék. Nem Bocskayt kell bántani, ő csak a naív jóindulatával vett részt ebben az egészben. Molnár Zoli, pedig csupán egy bábu, azt csinálja, amit Beleon megetet vele.
  A szentesi női vizilabda külön szponzorral rendelkezik, ezért tudják "nyomni" annyira. Más költségvetésből gazdálkodik, ebből elvileg nem tarthatják fenn a férfi szakágat. Örüljünk, hogy legalább ők talpon vannak.
  Kell egy teljesen új, és felelősségteljes klubvezetés, akik nem saját anyagi érdekeiket és kicsinyes hatalomvágyukat akarják a szentesi vizilabdán keresztül érvénysíteni.”
 • 2. szbarat 2011. június 18. 14:54
  „Jó lenne tudni, hogy mi lesz a szentesi férfi vízilabda sorsa? Mert edző sincs, a vidéki játékosokat is elküldték, mi lesz? Mi lesz? Kik fognak játszani a felnőtt csapatban, kiket igazol a Szentes? Harcolni kell majd a bent maradásért, ha egyáltalán el tud indulni a csapat.Tényleg ez a Bocskay, meg Molnár egyáltalán mit keres ott? Az egyik elnök, a másik meg elnökségi tag...Nem semmi.
  Miért kell erőltetni ezt a szentesi női vízilabdát, idehozni, sok sok pénzért vidéki játékosokat? Nem kellene elpazarolni a pénzt erre,főleg úgy, hogy a férfi játékosok, meg az edzők fizetést se kapnak, tartoznak nekik... Hogy is van ez? Mélyen Tisztelt Bocskay, meg Molnár "úrak"? Amúgy hiányolom a szentesi vízilabda elnökségből Móra és Ollainé képviselőket is, és akkor így lenne teljes a kör, hogy tovább tudjon fejlődni Szentes, és egyben a szentesi vízilabda is...
  Ha a férfi vízilabda is megszűnik Szentesen az egy nagyon nagy érvágás lenne a városnak minden szinten, ami sajnálatos lenne.
  Vannak olyan tehetséges fiatal szentesi játékosok, akiket itt kellene tartani mind a férfi, mind a női szakágban.De hogy?! Mivel tudod itt tartani a fiatalokat. SEMMIVEL (De ez a szentesi munkaerőpiacra is jellemező)
  A férfi vízilabda bajnokság még mindig színvonalasabb, mint a női, válogatott szinten is meg lehet nézni az eredményeket.”
 • 1. lacla 2011. június 18. 09:59
  „Sajnálatos, hogy Tóth Laci elmegy, ő is ott hagyja a süllyedő hajót. Ez elég egyértelmű jelzés a férfi vízilabda szentesi jövőjére vonatkozóan, csak gratulálni lehet a város és klubvezetésnek, elérték a céljukat.
  Lehet támogatni ezerrel a női vízilabdát, amivel persze egyetértek, de az a gond, hogy ezt a férfi OB I. vesztére teszik. Ilyen vezetőkkel mint Bocskay, Molnár, Szirbik csak ennyire telik, végül is kihozzák magukból a maximumot...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az úszással folytatódik EDF Démász ötpróba

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. rendezésében a jövő szombaton az EDF Démász Ötpróba London 2012… Tovább olvasom