Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Alakulóban egy nagycsapat Szentesen?

Szentes - A felnőtt mellett a Szentes ifjúsági lány vízilabdacsapata is szép eredményeket ér el a bajnokságban, az együttes szakmai munkájáért Zantleitner Krisztina felel.
Szentesen mindig nagy gondot fordítottak vízilabdában az utánpótlás-nevelésre, a női szakágban is. De meg kell küzdeni azzal, hiába a nívós felnőttgárda, főiskola és egyetem híján a lányok 18 évesen továbbtanulnak, és eligazolnak, például Szegedre. Az 1991-es korosztályból csak Kövér-Kis Réka maradt a Kurca partján, Pengő Nikolett a ZF-Egerben, a kapus Gundl Diána Szegeden, az Universitasban folytatta – utóbbi tavaly visszatért Szentesre.

Együtt maradtak és sikeresek a szentesi ifik. Fotó: DM/DV
Együtt maradtak és sikeresek a szentesi ifik. Fotó: DM/DV


– A korábbiakhoz képest jelentős előrelépés, hogy az ifjúsági csapatot sikerült egyben tartani – mondta Zantleitner Krisztina, aki a felnőttek mellett a fiatalok szakmai munkáját is irányítja. – Jelenleg 30 ponttal, 6 pontos előnnyel az élen állunk a korosztályos bajnokságban – igaz, az Újpest két mérkőzéssel kevesebbet játszott –, és másodiknál rosszabbak már nem lehetünk. Mindkét gárda egy-egy vereséggel áll, és az arany az Újpesttel szembeni szentesi rangadón dől majd el. De az a legfontosabb, hogy folyamatosan beépítem a legtehetségesebbeket a felnőttgárdába, tavasszal például többször tartottam az összevont keretnek közös tréninget.

A jelenlegi ifjúsági együttesből öten tagjai a felnőtt keretnek: Gémes Alexa, Miskolczi Kitti, Rácz Daniella, Kádár Ildikó, Balázs Adrienn. A serdülőkből és gyerekekből is kipróbált, alkalmanként lehetőséget adott már két-két fiatalnak (Magyar Tamara, Farkas Tamara, Tóth Csenge, Bene Viktória), ők a következő bajnoki szezonban már csatlakozhatnak az első csapat keretéhez, azzal készülhetnek: – Korosztályában Alexa és Kitti a legtehetségesebb, és mindketten meghatározó játékosai a Hungeritnek. Amennyiben nyugodt körülmények között folytathatjuk a három éve megkezdett munkát, nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben lehet egy 90 százalékban szentesiekből, saját nevelésűekből álló felnőtt bajnokcsapata a városnak – jósolt Zantleitner Krisztina.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged-Kiskundorozsma-Tisza Volán: ma itthon

A női kézilabda NB I/B Keleti csoportjában ma 18 órától előrehozott bajnoki mérkőzést játszik a… Tovább olvasom