Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Alapítvánnyal a szentesi pólóért

Szentes - A Szentesen élő és praktizáló ügyvéd, Dömsödi József egész élete a vízilabdáról szól: több csapatban játszott, pillanatnyilag a klub vezetőségének tagjaként és a Szentesi Vízisportért 2006 Alapítvány kuratóriumi elnökeként tesz sportágáért.
Az 51 éves Dömsödi József nélkül elképzelhetetlen a szentesi ligeti uszoda, ezer szállal kötődik a medencéhez, a vízilabdához. Ma ügyvédként praktizál, korábban több csapatban szerepelt: magyar, olasz és izraeli gárdával is nyert bajnoki aranyat, pólózott a Szegedben – Pozsgay Zsolt edzősége alatt – és a Szentesben. Tagja volt az 1980-ban dr. Tóth Gyula vezetőedző irányításával Magyar Népköztársasági Kupát nyert, majd KEK-negyedik együttesnek. Rengeteget kapott a sportágtól, igyekszik folyamatosan törleszteni.

Szentesen ezzel nincs egyedül: Bozó Zoltán, Beleon Zsolt és Pellei Csaba létrehozta a Szentesi Vízisportért 2006 Alapítványt, ennek kuratóriumi elnöke lett 2009-ben „Döme". A játékosként gyors és lendületes Dömsödi társadalmi megbízatásában is nagy tempót diktál, és hangsúlyozza: munkájában nagy segítségére van a Szentesi VK és a város vezetősége, valamint a csapatok aktuális szponzorai.

– Támogatjuk a fiatal, tehetséges, saját nevelésű játékosokat, ha kell, köpenyt, fürdőnadrágot veszünk a csapatoknak, de rendezvények szervezésében, lebonyolításában is részt veszünk, és számon tartjuk az évfordulókat, legutóbb a 20 éve bajnoki ezüstérmet szerzett férfi együttes tagjait köszöntöttük – sorolta Dömsödi. Az eltávozottakról sem feledkeznek meg, az évfordulókon virágot, koszorút helyeznek el az egykori játékosok, edzők sírján. Az alapítvány is pályázott – a Szentesi VK-t képviselve – a társasági adó sportcélú felhasználására, több mint 20 milliós keretösszeget tölthetnek fel, amelyhez 10 százalékos önrészt kell biztosítani.

Szentesen a vízilabda több mint egyszerű sportág, 1934 óta a város, a társadalmi élet része; az első rendszerváltás utáni polgármestert is a sportág „delegálta", a február elején elhunyt Rébeli-Szabó József személyében. A település, méretéhez viszonyítva óriási szerepet vállal a vízipóló eredményeiből, Európa- és világbajnokokat, BEK-győzteseket, legendás egyéniségeket adva a sportágnak. Dömsödi nem méri magát hozzájuk, sokakhoz hasonlóan szolgálatnak tekinti, amit az alapítvány segítségével tesz – a végeredmény a fontos. A meccseken és a túlélésért vívott harcban is.

– Előző házasságomból született 18 éves fiam, Dániel Szegeden él, úszott. A legkisebb, a másfél éves Döniz még nem választott sportágat, viszont a 8 éves Dalma folytathatja a hagyományokat, a szakemberek szerint is jó vízilabdássá válhat. Erőt, energiát adnak szeretteim, és megértik, hogy társadalmi kötelezettségeim miatt több időt töltök a medence partján, mint otthon – mondta Dömsödi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mészáros István még a templomba is betér

Mészáros István 2005 júniusától két évadot töltött a Szeged Beton férfi pólócsapatában. A becsei… Tovább olvasom