Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Algyő, HFC: a dobogó a minimum

Élboly, középmezőny, kiesőzóna. Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Alföld csoportjának mindegyik régiójában találhatunk megyei csapatot. Az Algyő a második, a HFC a hetedik, míg a Csongrád a tizenkettedik helyen zárta az őszt.
A sötét mezes Algyő és a HFC is szeretne beleszólni az érmek elosztásába. Fotó: Tésik Attila
2. Algyő 13 9 1 3 35 - 10 28


A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a megyei gárdák közül a legelőkelőbb helyen az Algyő áll. A legtöbb gólt szerezte, a második legkevesebbet kapta – mégsem első egyelőre a gárda.

– A második forduló után olyan hullámvölgybe kerültünk, amely négy meccsig tartott. Az idény előtt azt mondtam a fiúknak, csak saját magunk ellenségei lehetünk. Ezt azonban nem vették komolyan. Belső ügyek is nehezítették a dolgunkat, ám miután megoldódtak ezek a problémák, bebizonyítottuk, mi vagyunk a legjobb csapat. Az utolsó nyolc meccsen elért nyolc siker ezt bizonyítja. Ebben a periódusban mindenkivel elégedett lehettem. Néhány egyéni értékelés: Balogh remekül illeszkedett be, Pálinkó a végére belejött a góllövésbe, ám Kothencz az, aki végig egyenletes teljesítményt nyújtott. Kazán is erősítést jelentett, de ő egy kiállítás miatt négy mérkőzést kihagyott. Daróczi pedig többet nyújtott, mint amit vártam. Január 15-én kezdünk, egyelőre még nem tudom, mi lesz a kerettel. Ha együtt marad, az Örkénnyel szembeni hatpontos hátrány sem behozhatatlan. A polgármesteri hivatal szerencsére maximálisan mellettünk áll ebben a törekvésünkben – nyilatkozta Lóczi István, az Algyő edzője.

7. HFC 13 6 3 4 27 - 13 21

Az eredmények alapján jónak mondható őszt produkált a Hódmezővásárhelyi FC, ám a végén mégsem lehetnek elégedettek a csapatnál.
– Az egész őszt elrontotta az Újszász óvása, amely kihasználta jóhiszeműségünket. Az ottani meccsen sajnos hittünk a bírónak, amikor azt mondta, az új szabály szerint nem kell a jegyzőkönyvbe írt cserejátékosnak jelen lenni a kezdéskor. Bernáth főiskolai elfoglaltság, valamint baleset miatt késett, ám beírtuk, leigazoltuk, aztán a 75. percben 2–0-s vezetésünknél, tehát amikor már eldőlt a meccs, beállítottuk. Semmit nem befolyásolt a játéka, mégis elvették tőlünk a győzelmet. Így a negyedikről a hetedik helyre csúsztunk vissza. Az egész bajnokság mezőnyét végignézve ebben a csoportban az Algyő és a HFC a két legjobb csapat. Ezt bizonyítja a gólkülönbségünk is, hiszen a második legtöbb gólt szereztük, és nem számítva az újszászi 0–3-at, ami a zöld asztalnál alakult ki, tíz gólt kaptunk, és ezzel is másodikok vagyunk. Csalódás a helyezésünk, és így nehéz is lesz visszaküzdenünk magunkat, de megpróbálunk a 3–4. helyre odaérni. A mutatók alapján minden csapatrésszel elégedett lehetek, a munkát pedig január 10-én kezdjük – mondta Rostás Károly, a HFC edzője.

12. Csongrád 13 3 3 7 15 - 28 12

Kurucz Istvánnal kezdte az idényt a Csongrád, aztán a hatodik fordulótól dr. Bálint Lászlóval folytatta.
– Csak arról a nyolc fordulóról szeretnék beszélni, amelyen én irányítottam a csapatot. A saját kis statisztikám alapján kiderült, mindössze egyszer nem kaptunk gólt, háromszor nem szereztünk találatot, akadt egy olyan ötös széria, amikor megszórtak bennünket, és tizenötször voltunk eredményesek, de csak egy gól fűződik csatár nevéhez. Összességében nagyon gyenge őszt produkáltunk, a csapat jó része technikai és taktikai téren alkalmatlan felkészültséggel rendelkezik, erőnlétileg pedig jelentősen le van maradva. Nincs versenyhelyzet, szűk a keret, így a legnagyobb probléma nem is elsősorban a képességekkel, hanem a hozzáállással van. Ha elkezdtem egy munkát, azt mindig szerettem befejezni, de vannak más lehetőségeim is, így január első hetéig várok, aztán lépek. Több van ebben a csapatban, a vezetők tisztességesek, amit ígérnek, azt betartják. Bízom abban, hogy folytathatom, de nem a jelenlegi feltételekkel, hanem más mentalitású, megerősített csapattal – vélte dr. Bálint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt csata a Vasasnál

A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata magabiztos, harmincpontos győzelmet aratott… Tovább olvasom