Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Állandóan edzésben van

Augusztus 29. és szeptember 2. között a lengyelországi Warkában rendezik meg a kettesfogathajtók világbajnokságát. A háromfős magyar csapatnak tagja lett a tavalyelőtti ausztriai vb- egyéni és csapatezüstérmes szegedi Hódi Károly is.
Mint arról már rövid hírben beszámoltunk, a hét elején Fintha Gábor, a fogathajtók szövetségi kapitánya kijelölte azt a háromfős kettesfogathajtó csapatot, amely képviseli a lengyelországi Warkában rendezendő világbajnokságon Magyarországot. A trió annyiban változott a tavalyelőtti ausztriai vb-n résztvevő válogatottnál, hogy a vásárhelyi színekben versenyző Selyben Zsolt helyett most Nyúl Zoltán lett a többszörös világbajnok Lázár Vilmos és a legutóbbi világverseny egyéni ezüstérmese, a szegedi Hódi Károly csapattársa.

– Boldog voltam, amikor megtudtam a sajtóból, hogy tagja lettem a vb-csapatnak. A kapitány ezt személyesen még nem közölte velem. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Warkában jól szerepeljünk – mondta Hódi Károly, a Szegedi Fesztivál LK versenyzője, aki eddig négy világbajnokságon vett részt, s ebből kettő egyes fogat, egy négyes és ez lesz a második kettesfogat. A legjobb helyezést az ausztriai kettesfogathajtó világbajnokságon érte el, amikor a Lázárral és Selybennel csapatban ezüstérmes lett, de ugyanezen a versenyen egyéni összetettben minimális hátránnyal szorult csak a dobogó második fokára. A szegedi fogathajtónak nem ismeretlen Warka, hiszen tavaly egy nagy nemzetközi versenyen nem talált legyőzőre.

– Mint utóbb megtudtuk, három héttel ezelőtt a vb-helyszínen rendeztek a lengyelek versenyt, csak nekünk nem szóltak. Egészen biztosan jól begyakorolták magukat a pályán. Igaz, hogy a nemzetközi szövetség állítja be a nyolc akadály közül hatot, de azért előnyben vannak a rendezők, hiszen amióta tudják, hogy ott lesz a verseny, azóta a helyszínen gyakorolhatnak. Ugyanis azt tapasztaltam, hogy nem mindenki olyan sportszerű, mint mi, magyarok, hiszen annak idején a kecskeméti vb-pályának a közelébe sem mehettünk.

Hódi Károly a válogatott kijelölése előtt és után is naponta kétszer gyakorol. Három lova, Felleg, Laska és Facér állandóan edzésben van. Ha negyven fokon felüli volt a hőség, akkor is megtették a szokásos penzumukat.

– Úgy még soha nem mentek a lovak, hogy teljesen elégedett lehettem volna, éppen ezért kell állandóan trenírozni őket. Hogy milyen taktikát választ Fintha Gábor kapitány, azt majd a jövő hétvégi szilvásváradi országos bajnoki forduló után megbeszéljük. Nekem van olyan összeállításom, amelyben a díjhajtás az erősség, s a maraton a gyengébb, de fordítva is. Én a csapat érdekében bármelyiket elfogadom – mondta a szegedi fogathajtó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalódások után is visszatért

Vásárhelyen a kézilabda elképzelhetetlen Rakaczki Ferenc nélkül, akit sportberkekben csak Juszufként… Tovább olvasom