Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Álom DK-kezdés

Remekül kezdte a Római Teniszakadémián a Davis Kupa-mérkőzést a magyar férfi teniszválogatott: az első nap után 2:0-ra vezet a grúzok ellen.

Bardóczky Kornél is megnyerte egyesét. Fotó: Tésik Attila
Minden szempontból parádésan indult a meccs: Kiss Sebő nem várt győzelmet aratott Budapesten, a Római Teniszakadémián a grúzok legjobbja, Labadze ellen. Sima két szettel nyitott Sebő. Mindenki dörzsölte a szemét: „Jól láttunk? A magyar fiú hülyét csinál a grúzból?" És jött a harmadik szett. Elbizonytalanodott Sebő, szépített Labadze. Ekkor látszott, hogy nem rossz teniszező, igaz, a testalkata inkább hasonlított az egykori újpesti focistára, Bácsi Sanyira. Ő pedig, köztudott, nem volt vékony ember. Jött a negyedik játszma.

Kiss küzdött – még az orra vére is eleredt –, a grúz pedig balhézott. Előbb a vonalbíróval, majd Árvai Sándor játékvezetővel, majd a nézőkkel. Egy beszólás után „Sztyupid!" még ki is akart mászni a lelátóra verekedni. 5:4-es magyar vezetésnél Kiss adogatott, és harminc semmije volt. Labadze földhöz vágta az ütőt, majd ocsmány módon káromkodott. Jött is a pontbüntetés, meccslabdához jutott a fiatal magyar tehetség. És ezt könyörtelenül értékesítette, így meglepetéssel indult az első nap, 1:0 ide. Labadze a mérkőzés végén nem fogott kezet. A lelátó pedig értékelt: „Bunkó! Sebő, te viszont király vagy!"

Bardóczky Kornél, a Hód TC játékosa következett. Ha ő is nyer, akkor hatalmas lépést tesz a Davis Kupa-válogatott a továbbjutás, az I. osztályba – közvetlenül a Világcsoport mögé – való kerülés felé. A vásárhelyiek kitűnősége ott folytatta, ahol Kiss Sebő abbahagyta, pillanatok alatt meglépett 5:1-re. Ezután jött egy hullámvölgy, ami egészen a második szett végéig kitartott. Nem sziporkázott Bardóczky.

Szerencsére jött a harmadik játszma, ekkor már a nézők is elismerően bólogattak, ezt a magyar fiú 6:1-re nyerte meg. „Így kell ezt csinálni!" – hangzott a lelátóról. Kornél megkönnyebbülten fújt is egyet, már csak egy szett kellett a győzelemhez. Ez is meglett Csinkladze jóval csendesebb volt, mint a bohém Labadze – jobban tűrte a vereséget.

Magyarország - Grúzia 2:0
Davis Kupa-mérkőzés. Budapest, Római Teniszakadémia, 300 néző.
Eredmények: Kiss Sebő–Irakli Labadze 6:1, 6:3, 2:6, 6:4, Bardóczky–Lado Csinkladze 6:4, 6:7 (4–7), 6:1, 6:2.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodor Péternek drukkolhatunk

Holnap tíz órakor már felbőgnek a motorcsónak Forma–1000-esek és 250-esek motorjai a Tiszán,… Tovább olvasom