Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Alonso: Ugye, mi jó barátok vagyunk?

Az acsarkodásokról szóló híresztelések közepette Fernando Alonso és Lewis Hamilton hetykén állítja: soha ilyen jóban nem voltak még, mint a világbajnoki címet eldöntő Brazil Nagydíj előtt. Alonsónak azonban nagy valószínűséggel így is mennie kell.
Ez aztán a fordulat. A Forma–1-es szezon végére kiderül, hogy a hónapok óta tartó békétlenség csupán látszat, és a Hamilton–Alonso páros akár a Jó barátok című szappanoperában is szerepelhetne.

Mintha az elmúlt fél évben mi sem történt volna, az összetett versenyben Hamilton mögött négypontos hátrányban lévő spanyol pilóta kijelentette: soha semmilyen konfliktus nem dúlt közöttük, az egész perpatvar csupán a szenzációhajhász újságírók agyszüleménye.

A sorsdöntő hétvége előtt egyébként Alonso nemcsak Hamiltonnal, de a McLaren-csapat szerelőivel is szokatlanul kedvesen viselkedett, nem kizárt, hogy így akarja a nagyvilág tudomására hozni, ő bizony szívesen maradna jövőre is. Ezzel szinte egyidőben Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója a német médiának kikotyogta, hogy a szezon végeztével a McLaren biztosan útilaput köt Alonso talpára.

Pedig a kétszeres világbajnok a legfrissebb nyilatkozataiban még a Nemzetközi Automobilszövetség azon határozatát is feleslegesnek nevezte, amely a két versenyző közötti egyenlő bánásmód vizsgálata érdekében külön megfigyelőt jelölt ki az interlagosi futamra. – Bízom a csapatban – mondta Alonso. – Semmi okom tisztességtelenséget feltételezni, de ha a szövetség így döntött, ám legyen. Értsék meg, Lewisszal együtt imádunk versenyezni, imádunk nyerni, ez benne van a vérünkben. A pályán valóban vetélytársak vagyunk, a magánéletben viszont az első naptól kezdve kitűnő a kapcsolatunk.

Alonso szavait Hamilton is megerősítette: – A média folyamatosan egymásnak akar ugrasztani bennünket, de higgyék el, nem fog sikerülni – fogalmazott a világbajnoki cím elsőszámú várományosa.

Alonso a csapatfőnökkel, Ron Dennisszel fennálló konfliktusáról szóló kérdéseket sem kerülhette el. Dennis a Kínai Nagydíj után úgy nyilatkozott, a McLaren-csapatnak nem a Ferrari, hanem Alonso a legnagyobb ellenlábasa a világbajnoki elsőségért folytatott csatában. – Meglepett, amit hallottam, de nem vagyok biztos abban, hogy Ron szavait nem szándékosan magyarázták félre – vélekedett a spanyol klasszis.

A magyar idő szerint vasárnap este hat órakor rajtoló futam előtt sokak számára a legnagyobb kérdés, vajon egymás torkának ugrik-e a két rivális már az első kanyarban? – Profi sportolók vagyunk – kérte ki magának már a feltételezést is Alonso. – Csak akkor van esélyünk a végső sikerre, ha befejezzük a versenyt. Mindketten azzal a szándékkal érkezünk majd az első kanyarba, hogy a többiek előtt maradjunk, illetve ha kell, javítsunk a pozíciónkon. Tudjuk, hol a határ, felesleges kockázatot egyikünk sem vállal. Biztosan nem lesz semmi probléma – jósolta Alonso.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új uszodára várva Szegeden

Amennyiben minden a terveknek megfelelően megvalósul, 2009 végére, esetleg 2010 elejére az Etelka… Tovább olvasom