Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Alsóházi rangadót nyert meg az FK 1899 Szeged

Szeged - Vérbeli alsóházi rangadónak lehettek részesei azok, akik ezt a mérkőzést választották szombat kora esti programként. A Felső Tisza-parti stadionban a bajnoki tabella két sereghajtója, az FK 1899 Szeged és a Röszke csapott össze. Mindkét csapat az „életéért" küzdve lépett pályára.
A Röszke kezdte bátrabban a mérkőzést, több ígéretes akciót is feljegyezhettünk a vendégek részéről. A szegedi kaput kétszer is szabadrúgásból célozták meg, de egyik sem volt veszélyes, igaz, Papdi szöglet utáni fejese alig ment el a kapufa mellett.

Negyedóra után kiegyenlítetté vált a játék képe, de még mindig a vendégek birtokolták többet a labdát. Azonban már hazai lehetőségeket is lehetett látni. Előbb Szalai futott el a bal szélen, aki egy Csukával történt kényszerítő után jól adott be, majd Imre centerezése találta meg Dóra Jánost, a szegedi csatár viszont mindkét alkalommal fölélőtte a labdát. A hazaiak visszahúzódva, kontrákra építve próbálkoztak, de nem találták a rést Szabó kapuján.
Hiába indult kiegyenlített játékkal a második félidő, veszélyt egyik csapat sem jelentett, egészen az 55. percig, amikor vezetést szerzett az FK 1899 Szeged. Imre végzett el jobbról egy szögletet, Dóra Jánost találta meg a hosszú oldalon, aki védőjét megelőzve maga elé vette a játékszert, és öt méterről a léc alá bombázott, 1–0.

Szeged nyerte az alsóházi rangadót. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

Ez lendületet adott a hazaiaknak. Zsinórban dolgozták ki helyzeteiket, azonban nem tudtak élni a lehetőségekkel. Először Dedovics távoli lövése ment fölé, másodjára pedig Turján fejesét fogta a röszkei kapus, végül Dóra J. lefejelt labdája csorgott végig a gólvonalon. A mérkőzés ezen szakaszában biztossá tehette volna vezetését a kék-fekete alakulat, ráadásul Cinder kiállítása miatt emberelőnybe kerültek az utolsó negyedórára. Tíz perccel a vége előtt Csuka ugrott ki jól ütemben, de hiába vezethette a kapuig a labdát, végül mellélőtte azt.

A mérkőzés végére Tanács vezetésével mindent egy lapra feltéve kezdett rohamozni a Röszke, de kidolgozott helyzetig nem jutott el. A lefújás előtt két perccel büntetőhöz juthatott volna a vendégalakulat, azonban Cseh játékvezető, az asszisztensével történt egyeztetés után, visszavonta a vitatott helyzetben megítélt 11-est.

A látottak alapján megérdemelt hazai siker született, ugyanis Turjánék többet tettek a győzelemért, hiszen helyzetek sokaságát dolgozták ki. A vendégek ereje már az első félidőben elfogyott, így nem tudtak szépíteni az eddigi őszi teljesítményükön.

Szeged nyerte az alsóházi rangadót. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

FK 1899 Szeged–Röszke 1–0 (0–0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfüves pálya, 200 néző. Vezette: Cseh.

FK 1899 Szeged: Hegedűs 6 – Szalai 6,5, Turján 7 (Meszes Cs.), Gonda 6, Simon 5,5 (Nagy V. 5,5), Csuka 5,5 (Ács S.), Dedovics 5,5, Imre 7 (Klippel), Lajkó 6, Holecska 6 (Dóra T.), Dóra J. 8. Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Röszke: Szabó 6 – Nagy Torma 6, Papdi 7, Fülöp 7, Cinder 7–2=5, Bálint 7 (Kohajda 7), Tanács 7, Lacak 7, Takács 6 (Lőrinc 6), Balogh 7 (Véber), Mácsai 7 (Répás). Vezetőedző: Molnár Tibor.

Gólszerző: Dóra J.
Kiállítva: Ács S., ill. Cinder.

Hüvös Gábor: – Feszült hangulatú mérkőzés volt, egy vereséggel nagy veszélybe kerültünk volna. Nem szép játékkal, de szerencsével végre győzelmet arattunk.

Molnár Tibor: – Sajnálom, hogy nem a két csapat játszotta a főszerepet. A játékvezető nagyban befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

Ifjúságiak: FK 1899 Szeged–Röszke 6–3, gólszerzők: Péntek Zs. (3),
Péntek G. (2), Szőke, ill. Nagy (2), Dollák.

Ásotthalom–Kiskundorozsma 1–1 (1–0)

Ásotthalom, 100 néző. Vezette: Csöngető.

Ásotthalom: Ábrahám – Török (Frank), Vastagh, Kiszner, Németh, Rencsár, Kothencz, Bogdán, Hatvani (Patarcsity), Baji, Csáki. Edzők: Hevesi Tibor, Gyenge Balázs.

Kiskundorozsma: Csala – Nagy N. (Farkas), Toca, Mórocz (Kiss Cs.), Németh, Marjanucz, Csányi (Győri), Vangel (Fődi), Pócs, Takács, Huszár (Kiss D.). Edző: Bóka Ferenc.

Gólszerzők: Török, ill. Toca.
Jók: Rencsár, Vastagh, Kiszner, Bogdán, ill. Marjanucz.
Kiállítva: Kothencz.

Hevesi Tibor: – Amikor az ellenfél edzője bemondja a piros lapot, és a játékvezető erre partner, az mindent elmond az esélyekről. Mindenképpen meg kell még jegyeznem, hogy az első félidőben meg kellett volna nyernünk a meccset, annak ellenére is, hogy nem kaptunk meg egy tizenegyest.

Bóka Ferenc: – Kritikán aluli játékvezetés mellett „sikerült" pontokat hagynunk Ásotthalmon.

Ifjúságiak: Ásotthalom–Kiskundorozsma 2–1, gólszerzők: Szolákovics, Somjai, ill. Huszka.

UTC–Bordány 1–2 (0–0)

Szeged, Kertész utca, 150 néző. Vezette: Szalai.

UTC: Flórián – Péczely, Bokányi, Szántó, Szűcs (Balogh), Gonda, Gajdacsi, Kovács S. (Drágity), Szanka, Tombácz, Tari. Edző: Pálfy Zoltán.

Bordány: Lippai – Dobó, Retek, Szabó, Bosánszki M., Szentmártoni (Mészáros), Sádt (Nógrádi), Király, Kasza, Kovács S., Ruzsinszki. Edző: Bozó Csaba.

Gólszerzők: Gajdacsi M., ill. Bosánszki M. (11-esből), Király Zs.
Jók: Gonda, Kovács, ill. Lippai, Dobó, Retek, Sádt, Király.

Pálfy Zoltán: – Az Algyő és a Tápé elleni után ez már a harmadik olyan meccsünk volt, ahol kihagytuk a meccslabdát, és ezt az ellenfél kihasználta.

Bozó Csaba: – Gyenge színvonalú mérkőzésen nem álltunk hadilábon a szerencsével.

Ifjúságiak: UTC–Bordány 3–5, gólszerzők: Gáleg (2), Csiszár, ill. Zádori (2), Fülöp (2), Varga.

Tápé–HFC II. 1–0 (1–0)

Tápé, 50 néző. Vezette: Csamangó.

Tápé: Kispéter – Cseh (Farsang), Hegyesi, Szélpál, Kozó (Kőszegi), Pöszmet, Kecskés, Brinszky, Márki, K. Tóth (Péter), Bubori. Edző: Paksi Péter.

HFC II.: Vígh – Brizik-Bodrogi I. (Király), Bokor, Tóth, Mucsi (Huszár), Rácz L., Juhász I S., Konc A., Huszka (Komán), Marton, Juhász II S. Edző: Rostás Károly.

Gólszerző: K. Tóth (11-esből).
Jók: Kecskés, Pöszmet, Bubori, ill. senki.

Paksi Péter: – Harcos mérkőzésen megküzdöttünk a győzelemért.

Rostás Károly: – Hit nélkül nem lehet nyerni – gratulálok a Tápénak.

Ifjúságiak: Tápé–HFC II. 2–1, gólszerzők: Balogh, Fábián-Saleh, ill. Garamvölgyi.

Algyő–Mindszent 2–0 (1–0)

Algyő, 120 néző. Vezette: Brezovai.

Algyő: Udvari – Makai (Koza), Gábor, Gonda, Daróczi, Takács, Sebők (Kiss), Balogh, Pataki, Hegedűs, Hadár (Farkas). Edző: Takács Zoltán.

Mindszent:  Molnár – Galambosi, Brizik-Bodrogi T., Szokol (Zimán), Rideg, Kispál, Tóth Z. (Szabó), Szobácsi, Szecskó, Tóth Cs., Bartucz. Edző: Bartucz Sándor.

Gólszerzők: Gábor, Pataki.
Jók: Gábor, Takács, Gonda, ill. Galambosi, Tóth Z., Szecskó.

Takács Zoltán: – Ma fél gőzzel is könnyű sikert arattunk, gratulálok csapatomnak a nyolcadik hazai meccsen aratott nyolcadik győzelemhez.

Bartucz Sándor: – A mi helyzetünkben a tisztes helytállás volt a cél, fiataljaink jól játszottak.

Ifjúságiak: Algyő–Mindszent 9–1, gólszerzők: Révész (2), Kiséri (2), Bella Sz., Bella D., Belovai, Miskó, Ibriksz, ill. Hegyes M. (öngól).

Kistelek–Csongrád-Turbó 0–1 (0–0)

Kistelek, 200 néző. Vezette: Bánáti.

Kistelek: Szalkai – Tóth Á., Farkas, Keller, Piacsek, Zámbori, Bárkányi (Kispál), Rostás, Tóth T. (Getyinás), Zuh, Széll. Edző: Hódi Mihály.

Csongrád-Turbó: Bíró – Budai (Bálint), Bodor, Szabó, Bánfi, Szeles (Török), Lévai, Deli, Somodi (Sarusi), Kovács (Ormándi), Bertók (Tóth R.).

Edző: Keller Mihály.
Gólszerző: Deli.
Jók: Keller, Zámbori, Zuh, ill. Bíró, Bodor, Lévai, Deli.

Hódi Mihály: – Ez volt az a mérkőzés, ahol a kilencven perc alapján nem a jobb csapat nyert. Ennyi kihagyott ziccerrel négy meccset is meg lehet nyerni.

Keller Mihály: – Régen nyertünk Kisteleken, ideje volt már. Megküzdöttünk a három pontért.

Ifjúságiak: Kistelek–Csongrád-Turbó 5–2, gólszerzők: Lajos T. (2), Lajos Á. (2), Vámos, ill. Kiss, Sándor.

Sándorfalva–Nagymágocs 10–0 (5–0)

Sándorfalva, 200 néző. Vezette: Orosz.

Sándorfalva: Vasas – Bálint D., Túri, Bálint T., Molnár, Mihalkó M. (Fröhlich), Gémes, Lippai (Drogba), Kanász L., Bitó (Major), Takács (Fodor). Edző: Tóth János.

Nagymágocs: Kovács – Fejes (Takács B.), Kerekes, Markovics N., Takács Á., Sándor L., Sándor Z. (Marsovszki), Markovics I., Makai, Magyar (Lászlai), Szepesi (Fazekas). Edző: Plenter Ferenc.

Gólszerzők: Gémes (5), Fodor (2), Drogba, Major, Mihalkó M.
Kiállítva: Kerekes.
Jók: mindenki, Gémes (a mezőny legjobbja), ill. senki.

Tóth János: – Mit lehet ilyenkor mondani? Gratulálok a csapatnak.

Plenter Ferenc: – A mai napon nem mi játszottuk a futballt.

Ifjúságiak: Sándorfalva–Nagymágocs 7–0, gólszerzők: Széll (2), Száringer (2), Hevesi, Kakuszi, Faragó. 

SZVSE–Csanádpalota 3–2 (2–2)

Szeged, SZVSE-pálya, 100 néző. Vezette: Czirbuly.

SZVSE: Pluhár – Bálint, Pécsek, Papp, Nagypál, Mazula (Balogh), Szántó, Árva, Németh, Hegyesi Zs., Szalma (Kertész). Edző: Berki István.

Csanádpalota: Hajdú – Bogdán, Veréb (Csókás), Cotuna, Erdélyi (Sepsik), Siclovan, Lakatos, Vladan, Halász, Luculescu, Piue. Edző: Molnár László.

Gólszerzők: Hegyesi Zs. (2), Szalma, ill. Lakatos, Piue.
Jók: Hegyei Zs., Pluhár, Árva, Nagypál, Papp, ill. senki.

Berki István: – A meccs elején megszerzett kétgólos előnyt elszórakoztuk, ezzel magunknak tettük nehézzé a fontos három pont megszerzését. Végül nem szép, de lelkes játékkal nyertünk.

Molnár László: – A mérkőzés elején kapott két potyagól miatt kaptunk ki.

Ifjúságiak: SZVSE–Csanádpalota 2–1, Gólszerzők: Petrovics, Törköly, ill. Kapitány.

Tudósítóink: Keresztúri János (FK Szeged), Tóth-Szeles Gábor (Ásotthalom), Pálfy Zoltán (UTC), Horváth Nándor (Algyő), Molnár János (Tápé), Bárkányi Péter (Kistelek), Berki István (SZVSE), Hegedűs András (Sándorfalva).

A bajnokság állása
1. Algyő 14 10 3 1 44 – 14 33
2. Sándorfalva 14 10 1 3 39 – 11 31
3. Csongrád 14 9 3 2 36 – 25 30
4. Ásotthalom 14 9 2 3 33 – 17 29
5. Kiskundorozsma 13 9 2 2 28 – 16 29
6. Tápé 14 8 1 5 23 – 22 25
7. Csanádpalota 14 7 2 5 30 – 25 23
8. Nagymágocs 14 4 5 5 20 – 34 17
9. SZVSE 14 5 1 8 25 – 32 16
10. HFC II. 14 3 5 6 17 – 26 14
11. Bordány 14 4 1 9 15 – 25 13
12. Kistelek 14 4 1 9 23 – 36 13
13. Mindszent 14 3 3 8 24 – 33 12
14. FK 1899 Szeged 14 3 2 9 17 – 32 11
15. UTC 13 2 5 6 17 – 28 11
16. Röszke  14 1 3 10 10 – 25 6

Ifjúságiak
1. Sándorfalva 14 13 0 1 84 – 14 39
2. Kistelek 14 12 1 1 64 – 17 37
3. SZVSE 14 10 1 3 51 – 21 31
4. Ásotthalom 14 10 0 4 37 – 17 30
5. Algyő 14 8 0 6 60 – 36 24
6. Tápé 14 8 0 6 33 – 33 24
7. Kiskundorozsma 13 7 3 3 33 – 19 24
8. Nagymágocs 14 7 2 5 44 – 42 23
9. Csanádpalota 14 5 2 7 21 – 31 17
10. HFC II. 14 5 1 8 34 – 30 16
11. Mindszent 14 4 2 8 33 – 53 14
12. Csongrád 14 3 3 8 26 – 36 12
13. Bordány 14 3 2 9 25 – 54 11
14. Röszke 14 2 2 10 19 – 66 8
15. FK 1899 Szeged 14 2 1 11 21 – 68 7
16. UTC 13 1 2 10 12 – 60 5

A hétvégi program
A 15. (utolsó őszi) forduló műsora, szombat, 13: Csanádpalota–Ásotthalom, Csongrád-Turbó–UTC. Vasárnap, 13: HFC II.–Kistelek, Nagymágocs–Tápé, Mindszent–Sándorfalva, Kiskundorozsma–Algyő, Bordány–FK 1899 Szeged, Röszke–SZVSE.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntetlen Csengelén

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság rangadóján a Csengele 2–0-s vezetésről ikszelt a Szentessel. Tovább olvasom