Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Amazon Teke SE: dicsőséges múlt, szomorú jelen

Nem indul az elmúlt női Szuperligában negyedik helyen végzett Amazon Teke SE Szeged az új bajnokságban. Az okok anyagi gondokra vezethetők vissza.
Tizenegy bajnoki cím, négy Világkupa-siker. A szegedi női teke egykor világhíres volt, rengeteg dicsőséget szerzett a sportágnak és a városnak. Ám úgy tűnik, a további jó eredményekre sokáig kell várni majd.
Annak ellenére ugyanis, hogy a legutóbbi szezonban az Amazon Teke SE Szeged néven szerepelt gárda negyedik lett a bajnokságban, az ifjúságiak pedig a második helyen végeztek, a klub először a határidőig nevezett a bajnokságra, majd nemrég visszavonta azt. Nem szűnt meg az egyesület, de egyelőre szünetelteti szereplését a Szuperligában.

– Már tavaly is bizonytalan volt a jövőnk, három éven át a pályázatokon nyert pénzekből és az egyéni szponzorokból tartottuk fel magunkat, és saját családunk finanszírozta az utazásokat. A nyáron aztán kiderült: az új idényre sajnos nem tudjuk előteremteni a működéshez szükséges anyagi feltételeket. Dolgozunk, tanulunk, emellett pedig nem volt olyan, aki hajtotta volna a támogatókat. Neveztünk, mert bíztunk a sorsunk jobbra fordultában, ám aztán beláttuk: nincs értelme folytatni. Az elmúlt bajnokság vége már nem a játék szeretetéről szólt, hanem kínlódás volt – nyilatkozta szomorúan a csapat játékosa és szakosztályvezetője, Mracskó Annamária.


Tömegsport szintjén

Az egyesület tehát a tömegsport szintjén megmaradt, ám egyelőre csak Sáfrány, Tímár, Tompáné és Sáfrányné tagja a keretnek. Tót Enikő a Fradiba, az ifiválogatottban a csehországi vb-n kiválóan tekéző Kaszás Krisztina Pécsre igazolt. Hegykőiné anyai örömök elé néz, Hódi és Zahorán a fővárosban dolgozik, Cziráki pedig külföldre távozott. A csapat a családok mellett sokat köszönhet két támogatónak, Varga Sándornak és Sáfrány Mihálynak.
A dicsőséges múlt után most ez a jelen. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi két tréninggel készül a Szeviép-Szeged

A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata négy hete kezdte meg felkészülését. Zseljko… Tovább olvasom