Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Ami másnak fáj, nekik az a jó

Három hónappal korábban, ráadásul nyugodtabb körülmények közepette kezdte meg a 2006-os eseményekre, így az augusztusi szegedi világbajnokságra a felkészülést a Démász-Szegedi VE két, olimpiát megjárt kenusa, Vajda és Joób. Edzőjük, Vécsi Viktor szerint így aztán elvárható a dobogós helyezés.
Vajda három hónapja gyűri a kilométereket. Fotó: Karnok Csaba
A tavalyi Európa- és világbajnokságról egyaránt érem nélkül tért haza a Démász-Szegedi VE két kenusa, Vajda Attila és Joób Márton. Ez pedig, főleg azok után, hogy mindketten ott voltak Athénban az olimpián, sőt Vajda bronzérmes lett, kicsit csalódásnak is nevezhető. Tudja ezt Vécsi Viktor, a duó trénere is, aki azzal is tisztában van: az újabb idényre sokkal jobb alapokkal kezdték meg a felkészülést.

– Örülünk, hogy nem január elsején, hanem már október első napján belevághattunk a munkába. Volt egy szponzori megbeszélésünk, amelyen a komoly támogatók előtt elmondtuk, hogy az elmúlt versenyévadhoz képest három hónap előnyben vagyunk. Most alapból adottak a feltételek, míg korábban zömében saját magunk igyekeztük mindezt előteremteni – utalt arra Vécsi, bizony nagyságrendekkel kedvezőbb helyzetben vannak.
– Szegeden lesz a vb, így nem akarunk, de kár is lenne bármire hivatkozni, amikor majd az idei esztendőt értékeljük. Számunkra hazai pálya a Maty-ér, nem kell utaznunk, akklimatizálódnunk. Az elvárás az olimpikonokkal szemben nem is lehet más, mint a dobogó.
Ami pedig az elvégzett munkát illeti, kevés idő telt el azóta, hogy bármit is mondani lehessen Joóbékra. Ám az biztos, hogy október 1-jétől minden szerepel a programjukban, csak a pihenés nem.

– Majdnem november végéig tartott a vízi meló, ami napi kb. harminc kilométer lapátolást jelentett. Azóta pedig kondizunk, futunk, úszunk, a teremben kötelet mászunk. Minden rossz, ami csak lehet, ami másnak fáj, az nekünk jó – fogalmazta meg röviden a munka lényegét Vécsi.
A trió mellett két fiatal is kőkeményen gyűjti az erőt: Dunaújvárosból Volein Viktor, valamint Horváth Gábor egyaránt a tehetséges fiatalok közé tartozik. Mindketten szerepeltek a 2003-as ifjúsági vb-n Japánban.

– A hozzáállással nincs gond, a bizalommal sincs, az ifjak pedig angyali módon állnak a munkához a „rutinos" versenyzők mellett – értékelte a tanítványokat Vécsi. – Jó lenne eljutni majd egy meleg vízi edzőtáborba is, ami szóba jöhet, az Portugália, Spanyolország, vagy Dél-Afrika. Elsőre Portugália tűnik szimpatikusnak, elég távol van, de azért egy chartergéppel elérhető messzeségben – árulta el végül Vécsi, mik a közeljövő tervei. És zárszónak a következőket mondta: – Nem győzöm a fiúknak hangsúlyozni: ez a világbajnokság nekünk az olimpiával ér fel!


Mindig az élbolyban

Az év végén hagyományosan kihirdetik az MKB által szponzorált versenyzői egyéni ranglistát. Ezen – és akár ezt is nevezhetjük hagyománynak – az első tízben több Démász-Szegedi VE-versenyzőt is találhatunk. Nézzük részleteiben! Férfiak, felnőttek, kajak: 1. Vereckei Ákos (Honvéd), 6. Sík Márton és Csamangó Attila (mindkettő Démász-Szeged). Kenu: 1. Kolonics György (Csepel), 2. Vajda Attila, 7. Joób Márton, 9. Fürdök Gábor, 10. Hüttner Csaba (mind Démász-Szeged). Nők, kajak: 1. Kovács Katalin (MTK), 2. Janics Natasa, 10. Keresztesi Alexandra (mindkettő Démász-Szeged). Az egész éves teljesítmények alapján a klub a szakágakban a következő helyezéseket érte el. Kenu: 1. Démász-Szeged; férfi kajak: 5. Démász-Szeged; női kajak: 3. Démász-Szeged. Összetett: 1. KSI, 2. Démász-Szeged. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúri miskolci ötöse

A futsal NB I őszi zárófordulójában a szegedi Első Beton Miskolcon győzött, míg a Szentes… Tovább olvasom