Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Amíg van esély, bíznak a Tisza Volán SC-nél

Szeged - Az őszi idény befejeztével négy részben értékeljük a Csongrád megyei NB III-as labdarúgócsapatok őszi szezonját. Ezúttal a tizenharmadik Tisza Volánnal folytatjuk a sort.
Tizennégy csapat közül a tizenharmadik helyen áll a labdarúgó NB III Alföld csoportjának őszi idénye után a Tisza Volán SC. A szereplés (2 győzelem, 3 döntetlen, 8 vereség, 9 pont, 8 szerzett és 21 kapott gól) kiábrándító, főleg mert az előző bajnokság negyedik helyét követően mindenki jobb produkciót várt az együttestől. Sok minden történt a csapatnál az ősszel, a legnagyobb esemény az edzőváltás volt: Buchholcz Gábor lemondását követően Halkó Pál, majd Hüvös Gábor irányította az együttest.

A Tisza Volán SC játékosai tavasszal több sikert szeretnének átélni. Fotó: Schmidt Andrea
A Tisza Volán SC játékosai tavasszal több sikert szeretnének átélni. Fotó: Schmidt Andrea

Tisza Volán-gólok

Sajnos a labdarúgó NB III Alföld csoportjában szereplő Tisza Volán gólszerzőinél nem kellett sokat számolgatnunk: a mindössze nyolc találaton öt játékos osztozott. Nézzük a Tisza Volán góllistáját (zárójelben az összesített ranglistahelyezést tüntettük fel): 1. (24.) Beretka Zoltán 3, 2. (34.) Szilágyi Norbert 2, 3. (58.) Rácz Dezső, Vida Gergely és Harmos Zsolt 1-1 góllal.

A teljesítmény értékelésénél azt a Halkó Pált kértük meg, hogy válaszoljon a négy, állandó kérdésünkre, aki a szezonban végig ott volt a csapat mellett: előbb szakosztályvezetőként, majd edzőként is.

Mit gondol együttese őszi szerepléséről?
– A csapat szereplése az eredményesség szempontjából semmilyen mérce mellett nem állja meg a helyét. Egy szóval illetném: katasztrofális, legalábbis ami a pontok számát illeti. Hozzáteszem, az elért pontszám nem fejezi ki hűen a csapat erejét, ennél jóval több maradt az ősszel a Tisza Volánban. Ám számos külső és belső tényező hátráltatta a jobb szereplést.

Mivel magyarázható a Csongrád megyei csapatok gyenge produkciója?
– Erre a kérdésre igazából nem szeretnék válaszolni, mert a többi csapatnál úgyis elmondják a gondokat. A mi problémánkat elsoroltam, meg amúgy is: lehet, hogy magasabb, országos szinten már meghozták azt a döntést, amely alapján vannak olyan dolgok, amelyekről az edzők, vezetők nem nyilatkozhatnak.

Van még esély a bennmaradásra?
– A bennmaradásért folyó harcot mindaddig nem adjuk fel, amíg van rá matematikai esély, a csapatépítést ezen lehetőség lezárta után sem. Bízom benne, hogy győz a józan ész, és a tartalékcsapatok nélkül is háromcsoportos lesz az NB III, ez pedig azt jelenti, hogy néhány hely még felszabadul, és mi odaérhetünk ezen helyek egyikére.

Mikor kezdődik a felkészülés, milyen változások várhatók csapaton belül?
– Néhány játékossal szeretnénk megerősíteni a csapatot, konkrétum egyelőre nincs, de a fiatalok mellé esetleg idősebb, rutinosabb labdarúgókra gondoltunk. A felkészülés január 7-én kezdjük, reméljük, a vélt jobb szereplés reményében vidám hangulatban. December 20-áig pedig heti három foglalkozással tartjuk karban magunkat.

* * *

Osztályzataink

Lapunk mindegyik mérkőzésen osztályozta a Tisza Volán SC játékosait. Az őszi végeredménynél legalább hét lejátszott meccset vettünk figyelembe. Nézzük, a szegedi csapat játékosainak milyen átlagai vannak: Dongó Dénes 6,25 (12 meccs), Szilágyi Norbert 6,042 (12), Buzási Péter 6 (13), Vida Gergely 6 (8), Puhalák Nimród 5,85 (7), Farkas Márk 5,85 (10), Beretka Péter 5,77 (13), Pénzváltó Bence 5,625 (8), Szélpál Tamás 5,555 (9), Harmos Zsolt 5,5 (8), Kormányos Kolos 5,42 (7), Kazi László 5,3 (10).

* * *

Sorozatunk korábbi írásai
Minimum 25 pont kellene tavasszal a Makónak
Görbe tükör a megyének

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokat fejlődtek az algyői kézilabdázók

Vágó Attila optimista: remek őszi szezon után még jobb tavaszban bízik. Tovább olvasom