Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Amikor Fortuna is elpártol: A-Híd Szeged-Szolnok 9-11

Kétgólos vereséget szenvedett az A-Híd Szeged csapata hazai pályán a Szolnok együttesétől a bajnoki elődöntő első mérkőzésén. Visszavágó szerdán Szolnokon.
A-Híd Szeged-Szolnoki Dózsa 9-11 (3-4, 2-3,1-1, 3-3)

Vodafone férfi vízilabda OB I elődöntő, első mérkőzés.
Újszegedi sportuszoda, 400 néző, vezeti: ifj. Juhász György, Székely Balázs.

Szeged: Baksa - Kiss Cs. 1, Hegedüs, Kunac 1, Kayes 3, Török, Szivós 1. Csere: Decker Á., Hegedüs, Szivós 2, Varga P. Molnár T. 2, Juhász, Younger, Somogyi. Edző: Vincze Balázs.

Szolnok: Decker A.- Kis G. 1, Negrean 3, Nyéki, Alekszics 3, Gocsics 2, Hosnyánszky 1. Csere: Kovács O.,  Vörös, Hangay Z., Marnitz 1, Pásztor M. 2,  Georgescu, Lévai. Edző: Kovács István.

Emberelőny: 9/3 ill. 9/3.

Ötméteres: 3/1 ill. 1/1.

Kipontozódott: Somogyi (16. perc)

Kiállítás: Kovács O., Juhász (cserével végeleg)

Sárga lap: Vincze Balázs (25. perc), Kovács István (27. perc)

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 a Szolnok javára. Visszavágó szerdán Szolnokon.

A másik mérkőzésen: Eger-Vasas 13-10.

Vincze Balázs: Vannak olyan kulcsmomentumok egy mérkőzésen, amiket ilyen szinten meg kell tudni oldani, mert azzal meccset lehet nyerni, mind támadásban, mind védekezésben. Nekünk ez ma nem sikerült. Gyengébb csapatnál talán belefér, de egy hozzánk hasonló csapat ellen nem. Belgrádban meg tudtuk mutatni, hogyan tudunk játszani, és bár a győzelemmel nem jutottunk tovább, számunkra presztízzsel bírt. Mindenki azt hitte, azt a játékot fogjuk mutatni itt is, nem sikerült, de szerdán muszáj lesz.

4. negyed (3-3)

8. perc: Baksa nagyot véd még a végén, Younger viszi fel, Decker Attila véd.  Alekszics a szélről, kapufa, de már nem próbálkoznak tovább, ez a vége.

Amikor Fortuna is elpártol: A-Híd Szeged-Szolnok 9-11. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

7. perc: 1:44 vissza, időt kér Vincze Balázs. Szivós gyötrik, végül el tudja lőni, Decker Attila üti ki. Younger a másik oldalról, ezt is kitolja a kapus, de még jöhetünk. Sokáig nem, elveszi a Szolnok a labdát.

6. perc
: Előnyben jöhetünk, Szivós első kísérletése kijön, a második már nem. 8-11. Újabb szegedi előny, Kayes megint ösztönösen. De milyen jók az ösztönei! 9-11.

5. perc: Molnár védekezik jól, labdát szerzünk, mehetünk! Nagy kavarodás, Decker Attila robban ki a labdára. Negrean viszi el Decker Ádámot, 7-11.

4. perc:
Alekszics már háromgólos... 6-10 Időt kér Vincze Balázs. Kayes nem gondolkodik sokat, 7-10. Kis Gábor lövi telibe Baksát, marad a Szolnoknál a labda.

3. perc: Szegedi fór,de ez sem megy be. Baksa kiüt Alekszics lövését,marad náluk a labda. Vörös lövi fölé, Kayes indul, de roszul pattan a labda a vízen, Decker Attila kiér rá.

2. perc:  Elveszik a Szegedtől a labdát, kapnak egy kiállítást a szolnokiak, Kis Gábor be is lövi. 6-9.

1. perc: Török simán hozza el megint, nem vagyunk emberhátrányban. Gyerünk egy utolsó rohamra, még simán meglehet a meccs. Itthon meg kell lennie. Kayes kapja centerben, centikkel marad le.

3. negyed (1-1)

8. perc: Szerencsére most a másik oldalon is befújják a kontrát, de Szivós elpasszolja. Még 20 másodperc, Marnitz indul meg a szélen. Kiállítás,de nem tud lőni a Szolnok.

7. perc: Nem tudunk lőni, megint a Szolnok jöhet. Kis Gábor harcol ki büntetőt. Alekszics lövi be. 6-8. Kontra nálunk...

6. perc: Kunac és Younger védekezik jól, megint jöhetünk az egyenlítésért.

Amikor Fortuna is elpártol: A-Híd Szeged-Szolnok 9-11. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: Alekszics a kapufára vája, Vörös a blokkba. Szegedi előny, Kunac lövése kapufa, de megvan a kipattanó. Decker Ádám lövését testvére tolja oldalra.

4. perc
: Molnár Tamás pattintja be a labdát, Decker Attila nem tudott még reagálni. 6-7. Baksa szerezne labdát, de visszakapja a Szolnok. Szolnoki fór, időt is kérnek a vendégek.

3. perc: Alekszics lövi rá, Baksa a kapufára tolja, onnan megy ki a labda. Molnár ejtése kapufa, Baksa viszont leszedi a szolnoki lövést.

2. perc: Alekszics szerez labdát, de lejár a támadóidő lövés nélkül. Ez már vicc, két szegedi is a víz alatt, és kontra.

1. perc: Török simán hozza el a labdát. Kayes kapja centerben, ötméteres. Szivós megint, Decker Attila kivédi.

2. negyed (2-3)

8. perc: Szegedi előny, Somogyi lövése marad ki. Varga Péter szerez labdát. Páros kiállítás, de nincs szegedi találat. Szolnoki előny, már a hatodik, Hosnyánszky lövése kiszáll a medencéből. Kovács Olivért és Juhászt állítják ki cserével.

7. perc: Pásztor második gólját lövi, megint kettő...Nem tudunk egyenlíteni.5-7.

Amikor Fortuna is elpártol: A-Híd Szeged-Szolnok 9-11. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

6. perc: Marnitz tenné le a kapufa mellé, de Baksa odaér. Kuanc teszi be Hegedüsnek aki megtolja a labdát, de kapufa. A kipattanót összeszedi a Szolnok.

5. perc: Kayes nyakán három szolnoki, de nem fújnak a bírók. Baksa kiüti a szolnoki bombát, marad nálunk a labda.

4. perc: Kunac és Younger védekezik jól, indulhatunk. Georgescu szerel, de Kovács Olivér lövését védi Baksa.

3. perc
: Szolnoki fór, Hosnyánszky tör be, megint kettővel megy a Szolnok. 4-6. Előnyben a Szegedi is, Hegedüs középről, Decker Attila kitolja. A sarokból jöhetünk. Kayest nem lehet megállítani 5-6.

2. perc
: Újabb szegedi ötméteres, Szivós áll bele, hatalmas gól. 4-5. Nem adják meg a szolnoki gólt a bírók. Indulunk, de hatalmas kapufát lövünk.

1. perc: Török hozza el a labdát, egyenlíthetünk. Vagyis egyenlíthetnénk, de kontra. Marnitz lövése a blokkról pattan be, kettő oda... 4-5.

1. negyed (3-4)

8. perc: Szegedi előny, pár passz után kontrát fújnak a bírók. Gocsics megtalálta a lövőkezét, elindul a szélen, vezet a Szolnok.3-4. Felhozzuk a félpályáig a labdát, de vége a negyednek.

7. perc: A szolnoki védelem is jól működik most, lejár a támadóidő, mire lőnénk. Előnyben a vendégek, megint,bár lejár az idő, Gocsics nem kegyelmez. 3-3.

6. perc: Szolnoki fór, Pásztor Mátyás most él a harmadik lehetőséggel. 3-2.

Amikor Fortuna is elpártol: A-Híd Szeged-Szolnok 9-11. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc:
Kontrát fújnak a bírók, megindul a Szolnok, de Baksa megint hárít. Kiss Csaba iramodik meg a szélen, Molnár kapja a másik oldalon, bepattintja a hosszúba. 3-1.

4. perc: Szivós bombáját Decker Attila ujjheggyel tolja ki. Újabb vendég fór, de a szegedi védelmet nem tudják áttörni, maximum tankkal lehetne.

3. perc:
kettős előnyben a Szeged,Kiss Csaba könyörtelen. 2-1. Szolnoki előny, Nyéki lövi telibe Baksát. A rövidre nem lehet neki gólt lőni.

2. perc:
Alekszics se tud betalálni Baksának. Kunac indul meg a szélen, átmentette a formáját, hatalmas gólt lő. 1-0. Alekszics nem sokáig hagyja meg az előnyt 1-1.

1. perc: Gocsics hozza el a labdát, az első támadás a vendégeké.Baksa hatalmas védéssel mutatkozik be.Kunac kapja bent, ötméteres. Török áll oda, Decker Attila kiüti.

10.55: Felérkezett a B-közép is, megy a szrukolás. Kell is a fiúknak, ugyanis a párharc két győzelemig tart, ha ma nyernek Hegedüsék, hatalmas lépést tesznek a döntőbe jutáshoz. A lelátón ül Benedek Tibor szövetségi kapitány is.

10.50: Készülődnek a csapatok a bemutatáshoz, A lelátók azóta már szépen megteltek. Mindjárt kezdünk.

10.45: A csapatok már melegítenek a medencében.

10.40: Köszöntünk mindenkit ebben a szép időben az újszegedi sportuszodából. Sokan kilátogattak a mai találkozóra, de még nem késő elindulni, vannak szabad helyek.

Korábban

Baksáék a héten már bebizonyították, kiváló formában vannak, ugyanis pazar játékkal nyertek a szerb zvezda otthonában. Bár a BL-szereplés véget ért, a legfontosabb még hátra van: bejutni a bajnoki döntőbe.

Ehhez ma a Vincze-legényeknek nyerni kell a Szolnok ellen, akik ugyan a negyedik helyen vannak a tabellán, vigyázni kell velük, mert bármikor visszatalálhatnak a rendes útra. A

Olvasóink írták

 • 9. Lucia 2013. május 05. 23:37
  „Alig várom a szerdai napot! Sok pénzt fogok feltenni a Szeged győzelmére! Remélem nagy szorzót adnak!”
 • 8. laca74 2013. május 05. 20:27
  „Sajnos egy plussz meccset iktattak a srácok a versenynaptárba.”
 • 7. kreatív 2013. május 05. 19:13
  „Korrekt, önkritikus nyilatkozat, bírói vádaskodás nélkül!
  Itt szeretnék visszakanyarodni régi vesszőparipámhoz:-A vizilabda és a kézilabda mérkőzések végkimenetele, azonos képességű csapatok esetén, versenysport, élsport szintjén csak bírói szimpátia kérdése!
  Nos ezért kellene gyökeresen új szabályokat alkotni, vagy törölni mindkét sportágat, elsősorban az olimpiai játékokon!!!
  Megmaradhatna hobby-sportként, de feles pénzt, netán KÖZPÉNZt áldozni ilyen labilitású versenysportban kifejezetten adófizető honpolgár-irritáló, jól bevált, holdudvart gazdagító magyar szokás! Sajnos!!!!

  Gyökeresen új élsport szisztéma és gyakorlat ( vizilabda, kézilabda, öttusa, vívás, torna, kajak-kenu, labdarúgás, stb. terén) jelenthetne előre lépést, amely elsőként az olimpia- és világversenyek lebonyolítását érintené!!!!!

  Gondolataimról a NOB-nak és MOB-nak is írtam már, remélve, felkarolják az új elképzeléseket, megszüntetve a sportágak anomáliáit, amelyek megkeserítik az önfeledt szúrkolók életét, máskor sport-egzisztenciára épülő karriereket tör derékba, olykor egyeseket alaptalan anyagi előnyökhöz juttat!!!”
 • 6. lacla 2013. május 05. 16:19
  „Miért kellett a meccset 11-órára rakni, amikor még a tv sem közvetítette? Nagyon rossz időpont. Több néző lett volna késő délutáni időpontban. Kár érte, hajrá Szeged!”
 • 5. kipkop 2013. május 05. 15:06
  „Hiába igazolt villámmal még egy Szivóst is a hazai csapat, lőttek együtt 3 gólt, a Szeged 10 góljára a Szolnok 13-mal válaszolt. Vagy mégsem volt 2 Szivós a csapatban és nem 10-13 volt a végeredmény?”
 • 4. Zotya100 2013. május 05. 14:39
  „Elkeserítő volt ott ülni a lelátón. Sajnos nem játszottunk jól, ráadásul semmi sem sikerült: kapufák és mellédobások, kihagyott ötösök, hozzá inkább ellenünk, mint mellettünk fújó bírók. Valóban pokoli nehéz lesz Szolnokon, ők most nagyon vérszemet kaptak. A 4. hely réme előttem is megjelent, -- remélem nem jön be! Hajrá Fiúk, mindent bele szerdán! A Digi adja.”
 • 3. Lucia 2013. május 05. 12:33
  „Jó nagy pofon! Kár érte!
  Na most Vincze Balázs megmutathatja, mennyire jó edző! A következő 2 meccset meg kell nyerni és akkor semmi probléma!
  Hajrá SZEGED!”
 • 2. roxper 2013. május 05. 12:22
  „Remélem nem úszik el minden 1 hét leforgása alatt, ehhez nyerni kell, hajrá fiúk!”
 • 1. zehn 2013. május 05. 12:11
  „Hm. Az alapszakaszt megnyertük, lehet, hogy a végén még negyedikek leszünk? Nem szeretném. Jobban oda kellett volna figyelni, Szolnokon nagyon nehéz lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét lesz futballcsapat Kiszomboron

Jövő héten kezdi meg a felkészülést a következő szezonra a Kiszombor labdarúgócsapata. Tovább olvasom