Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Amikor minden sikerül: A-Híd Szeged VE–Montpellier 18-7

Kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé az A-Híd Szeged VE. Kayes vezetésével a Tisza-partiak fölényes, 18-7-es győzelmet arattak a francia Montpellier ellen.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, visszavágó.

A-Híd Szeged VE - Montpellier 18-7 (4-2, 5-2, 4-1, 5-2)
Hódmezővásárhely Gyarmati Dezső Sportuszoda, 600 néző, vezeti: Jose Maria Toule (spanyol), Erkan Turkkan (török).

Szeged: MOLNÁR D. - Kiss Cs. 1, SZIVÓS,  Decker Á. 2, MOLNÁR T. 3, Török 1, SOMOGYI 2. Csere: Kunac, KAYES 5, Hegedüs 1, JUHÁSZ 2, Younger 1, Baksa. Edző: Vincze Balázs.

Montpellier: JÁSZBERÉNYI - Pirat, Saudadier 1, Laux 1, KOVACSICS 3, Pastry, Heinrich. Csere: Mustur, Peisson, LaDouce 2, Clay, Chipotel. Edző: Fabien Vasseur.

Emberelőny: 8/5 ill. 9/2.

Ötméteres: 3/2 ill. 1/1.

Kipontozódott: Kunac (24. perc)

Vincze Balázs nyilatkozata a meccs után.Decker Ádám nyilatkozata a meccs után.


Juhász Zsolt nyilatkozata a meccs után.


4. negyed (5-2)

8. perc:
Előnnyel nyitjuk az utolsó percet, de kimarad a lehetőség. Nagy irmaban indul meg francia gárda, de kidobják a pályáról a labdát. Molnár, Kiss és Szivós fogja közre a kaput, végül a csapatkapitány pöccinti el a labdát a kapu mellett. Már zúg a szép volt fiúk! 18-7.

7. perc: Juhász és Szivós indul meg a két szélen, Szivós kapja, de Jászberényi jól helyezkedik. LaDouce messziről, 17-7.

6. perc: Előnyben jöhetünk, Decker emelkedik ki, de nem éri el Szivós labdáját.

5. perc: Kontrát fújnak a bírók, de Pastry nem tudja megijeszteni Molnár Dávidot, újabb nagy védés a junior válogatott kapustól.

Vízilabda BL visszavágó: A-Híd Szeged-Montpellier. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

4. perc
: Somogyi kapja húzásra, de a kapus most fogta a rövid sarkot. Kovacsics nem fárad, háromgólos a horvát játékos. Kayes csak beteszi az ötödiket is, ha már a sapkáján is ez a szám van. 17-6.

3. perc: Kayes
ma megállíthatatlan, negyedik gólját lövi, a közönség a Józsi nevet skandálja. 16-5.

2. perc
: Kovacsics a plafonig lövi fel a labdát, Juhász indul meg vele, elteszi Jászberényi mellett. Ő is kétgólos már. 15-5. A közönség már számol, megvan a közte tíz.

1. perc
: Nem sokat kell várni az újabb szegedi gólra, Juhász labdája után Somogyi máris kétgólos. 14-5.

3. negyed (4-1)

8. perc
: Kimarad a szegedi támadás, Kunac kiállítása után időt kérnek a vendégek. Somogyi Balázs szerez labdát, még belefér egy támadás. Jászberényi ellen ítélnek ötméterest, most már Juhász Zsoltnak is van gólja. 13-5.

7. perc: Decker góljába sípolnak bele. Fórban támadhatnak a kéksapkások, denem sokáig.

6. perc
: Hegedüs sem marad már gól nélkül, 12-5.

5. perc: Molnár Dávid újabb védése után fájdalmas arccal indít. A vendégek keménységével és lövőerejével nincs gond.

4. perc: Ötmétereshez jutnak a vendégek, Kovacsics most túljár Molnár Dávid eszén.11-5.

Vízilabda BL visszavágó: A-Híd Szeged-Montpellier. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

3. perc
: Két méterrel nézik el a vendégek Molnár Dávid kapuját, nem baj, jöhetünk. Kayes kap tökéletes labdát Szivóstól, mesterhármas. 11-4.

2. perc: Molnár szerez labdát, Szivóssal rohanják Jászberényit, de két ziccer is kimarad. Újabb labdaszerzés, Molnár most biztosra megy, szépen teszi el a magyar kapus mellett. 10-4.

1. perc: Török simán hozza el a labdát. Younger elhamarkodott lövését blokkolják, jöhetnek a franciák.

2. negyed (5-2)

8. perc
: Előnyben lépünk az utolsó percbe, Somogyi nem is vár sokat a lövéssel. 9-4. Molnár Dávid megint csúcsformában, újabb ziccert fog a fiatal hálóőr. Még egy fór a végére, de nincs idő eldobni.

7. perc: Nem sokáig örülhetünk a gyors támadásnak, mert elveszik a bírók a labdát. De a franciák se mennek sokra a lehetőséggel, a kapufát gyötrik megint.

6. perc
: Hegedüs ér bele egy átadásba, de nem éri el a labdát.  Messziről lövik el a franciák, ez Molnár Dávidé. Kayes harcol ki büntetőt, Török Béla áll oda. Szét is szaggatja a hálót a lövése, 8-4. Molnár Dávid megint nagyot fogott, Kiss Csabát indíthatja a szélen.

5. perc: Kiss Csaba
középen, mintha passzolna, de hatalmas gólt lő. Meglepődött a vendég gárda. 7-3. Ladouce fórból hozza közelebb a kéksapkásokat 7-4.

4. perc: Kunac nem éri el a labdát, ketten halásszák el. Saudadier tenné be messziről, csak épp senki nem megy érte, egyedül Molnár Dávid.

Vízilabda BL visszavágó: A-Híd Szeged-Montpellier. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

3. perc:
Micsoda összjáték?! Juhász hozza fel, beteszi Szivósnak, majd Younger tolja a labdát a kapuba. 6-2. Saudadier szépít, 6-3.

2. perc: Molnár Dávid védi a Montpellier első próbálkozását, marad náluk a labda. A hosszú támadásnak meglett az eredménye, előnyben jöhetnek. Egészen addig, amíg Juhász le nem halássza az egyik passzt.

1. perc: Pastry hozza el a labdát. Decker és Hegedüs védekezik jól, gyorsan labdát szerzünk. És gyorsan gólt is. Molnár Tamás beadására Decker emelkedik, immár ő is kétgólos. 5-2.

1. negyed (4-2)

8. perc
: Most mi is fórban támadhatunk. Mint az előbb, csak Kayes most Juhász tökéletes labdáját húzza be. 4-2. Saudadier marad egyedül középen, de a megtolt labda a kapufánál megáll. Younger harcol ki ötméterest a végére, Molnár Tamás Jászberényibe vágja a labdát.

7. perc: Már úsztunk volna vissza a szabaddobás alatt, egy újabb emberhátrány miatt maradunk. Ladouce pöccintett volna Molnár Dávid kapujába, de magas lett.

6. perc: Kovacsics lelkes, de kapufa, a ráadást Laux vágja be a bal szélről. 3-2. Megin rossz a támadásunk, egyenlíthetnek a franciák.

Vízilabda BL visszavágó: A-Híd Szeged-Montpellier. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: Kayes küzd centerben a labdáért, de most nem bírt a védőkkel. Mondjuk hárman ugrottak rá. Újabb vendég előny.

4. perc
: Nem jutunk el a lövésig, kontrát fújnak a bírók. Francia fór, Kovacsics vágja rá, de Molnár Dávid kivédi a bombát. Kiss Csaba adja be Kayesnek, aki pillanatok alatt a kapuba pöccinti a labdát. 3-1.

3. perc
: Pirat engedi el messziről, Molnár Dávid tolja kapufára. Molnár centerből, hárman nem tudták megállítani 2-0. Kovacsics lövése Decker blokkjáról pattan be, szerencsés gól... 2-1.

2. perc: A franciák támadása nem jó, máris fordulhatunk. Molnár lövi el, de már kontrát fújtak a bírók.

1. perc: Török simán hozza el a labdát, de azonnal megállítják a meccset, mert az eredményjelző tábla kikapcsolt. Egy pár perc után csak megemberelte magát. Az első akcióban Molnár hagyja ott a bekket, de Jászberényit telibe lövi. Marad itt a labda. Mindjárt előnyben is vagyunk, Somogyi tökéletes labdát ad a kiemelkedő Deckernek, vezetünk. 1-0.

17.57: Most már életre kelt a lelátó is, a szurkolók folyamatosan buzdítják a csapatot, szólnak a sípok, dobok, dudák. A csapatok a vízben, pár pillanat, és kezdünk.

17.52: Megérkezett a B-közép is.

17.50: A bírók kirendelték a csapatokat a vízből, kezdődik a bemutatás. Nincs teltház, de azért leszünk elegen a szurkoláshoz. A nyolcaddöntő első mérkőzésén sima győzelmet aratott a csapat, pedig - állításuk szerint - sok hibával játszottak. Ha most csak a felére csökkennek a hibák már egy közönségszórakoztató pólót fogunk látni.
 
17.20: Köszöntünk mindenkit Hódmezővásárhelyről. A csapatok már melegítenek. A francia csapattal már négyszer találkoztunk, a BL elődjében, az Euroligában: háromszor a selejtezőben, és egyszer múlt héten a nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Korábban

Ma 18 órakor Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső sportuszodában csatázik az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata. A Tisza-parti együttes ellenfele a francia Montpellier lesz. A tét a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutás, az első meccsen a Vincze-legények 9–6-ra nyertek. A válogatottkeretből ismét kimaradó Baksa László kapussal beszélgettünk.


– Trénere, Vincze Balázs mondta, hogy nincs túl jól, beteg. Nagyon rossz a helyzet?
– Már sokkal jobb, igaz, csak kedden edzettem először. Amúgy sem vagyok egy túlsúlyos ember, de ez elmúlt napokban alaposan lefogytam, gyomorrontásom volt, otthon feküdtem. Amit a csapat pihenőnek kapott meg, azt én betegséggel töltöttem.– Harcra kész?
– Azért nem vagyok olyan állapotban. Molnár Dávid kezd a kapuban. Ha gond lenne, akkor szállnék be. De miért lenne gond? Dávid is bizonyította már, hogy képes komoly dolgokat megoldani.

– Válogatott. Ismét kimaradt a világligára készülő keretből. Bántja a dolog?
– Tudomásul veszem, hogy most nem kerültem be a csapatba. Ha május után is ez lesz a helyzet, akkor szomorú lennék. Előttem a lehetőség, hogy bizonyítsak. Én egy aranyos májusban reménykedem, és akkor ott lehetek a nemzeti együttesben.

– Ilyenkor beszél a kapitánnyal, Benedek Tiborral?
– Nem. Januárban itt volt Szegeden, akkor sok mindenről beszéltünk. Ilyenkor nem szokás megindokolni, hogy ki miért került be, vagy éppen maradt ki a keretből.

– Ma a Montpellier az ellenfél, a győzelem a kötelező kategóriába tartozik!
– Ez nem lehet kérdés. Megnéztük a franciaországi összecsapás felvételét. Rengeteg hibát vétettünk még úgy is, hogy csak hat gólt kaptunk. Jóval nagyobb különbség van a két csapat között, éppen ezért nagyon bízom benne, hogy nem követünk most el annyi hibát. Az is biztos, hogy csakúgy, mint az első meccsen, Jászberényi Gábor megint felszívja magát a kapuban. Mindenképpen jó lenne kiszolgálni a lelkes közönségünket, és egy látványos játékkal előrukkolni.

Mesteri várakozás. Vincze Balázs, az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapatának trénere szerda este a vásárhelyi uszodában tartott edzést. – Kezdem a jó hírrel: Hegedüs Gábor térdsérülése nem olyan vészes, hogy ne tudjon játszani, így számíthatok rá. A betegeskedő Baksa László helyett Molnár Dávid kezd a kapuban. Fontos számunkra is a meccs, az, hogy az előttünk álló feladatokat jól és eredményesen oldjuk meg. A célunk nem lehet más, mint hogy kiszolgáljuk a lelkes közönségünket, és olyan játékkal ajándékozzuk meg őket, ami jókedvre deríti őket. Bajnokok Ligája negyeddöntőjének a sorsolását hétfőn Romában tartják majd.

Három szegedi. Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett a jövő heti világliga-mérkőzésekre. Három A-Híd Szeged VE pólós, Szivós, Török és Decker Ádám kapott meghívót. A válogatottnak március 24-én, vasárnap lesz a következő edzése a 27-én Olaszországban játszandó világliga-mérkőzés előtt, majd 30-án következik Kecskeméten az orosz válogatott elleni vl-találkozó. E két erőpróba egyikét kell megnyernie az együttesnek ahhoz, hogy csoportgyőztes legyen, és bejusson a világliga június közepi szuperdöntőjébe. A keret, kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Lévai Márton. Mezőnyjátékosok: Török Béla, Szivós Márton, Decker Ádám, Varga Dénes, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Kis Gábor, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Vámos Márton, Madaras Norbert, Gór-Nagy Miklós, Bátori Bence, Tóth Márton.

Olvasóink írták

 • 4. roxper 2013. március 21. 17:16
  „Kár érte, az elmúlt 2 éves teljesítménye alapján a válogatott kezdőjében lenne a helye!”
 • 3. laca74 2013. március 21. 16:51
  „Nem kétséges hogy válogatott szintü kapus és helye van a keretben de a döntés a kapitány felelössége és joga.”
 • 2. Zotya100 2013. március 21. 15:12
  „Én is nagyon sajnálom, és ahogy más fórumokat olvasgatok hozzászólásokat e témakörben, mások (nem szegediek) sem értik az okát. Lenne tippem éppen, de inkább nem írom.
  Mielőbbi gyógyulást Lacinak és szép játékot, nagy győzelmet a csapatnak ma estére! Hajrá Szeged!!”
 • 1. bessy 2013. március 21. 12:12
  „Én sajnálom, hogy Lacika rendre kimarad a vállogatottból!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Algyőn rendezik a Szeged 2011-Cegléd NB II-es bajnokit

Az SZVSE-pálya nem megfelelő talaja miatt Algyőn, műfüvön rendezik meg szombaton a Szeged… Tovább olvasom