Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Ancsin Tímea újra bizonyítani szeretne

Az átigazolási időszakban nagy volt a forgalom Kiskunhalas és Hódmezővásárhely között. Kocsis Ágnes és Kósa Anikó távozott a HNKC-től, Ancsin Tímea viszont érkezett a kék-sárgákhoz.
Fotó: Tésik Attila
Ancsin Tímeának Kiskunhalason lejárt a szerződése, de nem is akart maradni: nem érezte jól magát, nem kapott elég játéklehetőséget. Kapva kapott a HNKC SE ajánlatán és egyéves megállapodást írt alá az egyesülettel. Bár nem ismerte a vásárhelyi viszonyokat, úgy gondolta, váltania kell, és döntését nem bánta meg.

– Eddig csak pozitív tapasztalatokról számolhatok be – közölte Tímea –, hamar beilleszkedtem, és a keretből mindenkivel jó a viszonyom. Megszerettem a várost, és úgy érzem, az elvégzett munkának is van értelme, kezdő vagyok, meccsről meccsre bizonyíthatok. Az azért engem is meglepett, hogy ilyen jól megy a játék, a gólszerzés, de ebben nagy szerepe van társaimnak is, hiszen a lehetőségeim száma attól is függ, mennyi labdát kapok.

Buday Ferenc edző az utóbbi hetekben rendre azért korholta lányait, mert rengeteg ziccert hagytak ki, puskáztak el. Ancsin Tímea úgy érzi, hogy ha helyzetbe kerül, igyekszik pontosan célozni, értékesíteni a lehetőséget, és ez eddig sikerült neki. Abban bízik, hogy a jövőben is ez lesz a rá jellemző. Vélekedését a számok támasztják alá, a házi góllövőlistán Wolf Alexandra (56) és Olga Nyikolajenko (51) mögött 36 találattal a harmadik helyet foglalja el. Előkelő pozícióját már az első két összecsapást (mindkét meccsen 5–5 góllal járult hozzá a sikerhez, a remek rajthoz) követően prognosztizálni lehetett:

– A halasi és a hazai Debrecen elleni mérkőzésem volt eddig a legjobb, az a kettő úgy sikerült, ahogy szerettem volna. A váltástól előrelépést vártam, és ebben nem is kellett csalódnom, természetesen még bőven van javítani-, fejlődnivalóm. Az edzésmunka jó, bár én drasztikusabbra számítottam, hiszen Buday Ferenc ezt megelőzően férficsapatokkal dolgozott. Keményen melózunk, de eddig még nem „haltunk" meg.

A tegnapi tréninget ismét a dorozsmai Orczy-sportcsarnokban abszolválta a csapat, de ez nem lehet akadálya a jó szereplésnek. Ma 18 órától Tímea előző együttese, a Kiskunhalas vendégeskedik a Hódtói Sportcsarnokban.
– Nagyon készülünk, ez igazi presztízsmeccs, nem csak nekem, hanem az egész csapatnak. Jómagam külön is bizonyítani akarok egykori edzőmnek, Zsiga Gyulának. Mindenképpen nyernünk kell, szükségünk van erre a két bajnoki pontra.


Névjegy

Ancsin Tímea Noémi 1980. április 10-én született Békéscsabán, posztja balszélső. A Békéscsaba, az Orosháza és a Kiskunhalas után került idén nyáron, júliusban a HNKC SE-hez. Tímea eddigi legnagyobb sikere az NB I/B-s bajnokság megnyerése az Orosházával, melyben lehet, hogy szerencseszáma, a 13-as is szerepet játszott – Vásárhely előtt ilyen számú mezben kézilabdázott. Példaképe Balogh Bea, kedvenc magyar sportolója Kovács Ágnes, s a kézilabdán kívül még a fallabdázásnak és az aerobicnak hódol – ha ideje engedi –, és nagyon érdekli a lakberendezés. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mészöly Géza édesapja nyomdokain halad

Ha létezik szimpatikus edző, akkor az Újpest trénerére, Mészöly Gézára feltétlen ráillik ez a jelző.… Tovább olvasom