Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Angyal Zoltán nem akar jósolni - interjú

A legjobb magyar kajakosok és kenusok péntektől vasárnapig Szegeden, a második válogató versenyen döntik el, hogy a még nyitott számokban kik vehetnek részt a június végi, spanyolországi Európa-bajnokságon. Az elmúlt hetek zűrzavaros eseményei után Angyal Zoltán szövetségi kapitány nyugodt versenyre számít.
– Kapitány úr, hitte volna, hogy a második erőfelmérőre a női kajak szakágban marad a legtöbb kérdőjel?
– Földöntúli képességekkel rendelkezik, aki ilyesmire számított. Az új válogatási rend éppen azoknak a hölgyeknek kedvezhetett volna leginkább, akik az elmúlt évek világversenyein sorra nyerték az aranyérmeket. Az élet azonban más forgatókönyvet írt.

– A legnagyobb várakozás ismét az ötszáz méteres női egyest előzi meg. Találkozott mostanában az érintettekkel?

– Nem szeretném a versenyzőket megzavarni, hagyom, hogy nyugodt körülmények között készüljenek. Úgy gondolom, a három lány, Benedek Dalma, Janics Natasa és Kovács Katalin formája nagyon hasonló. Ezt a véleményemet megerősítik az első válogatón, valamint a szegedi Világkupán látottak, mert Kovács és Janics, illetve Kovács és Benedek között is alig mutatkozott különbség.
– A lelki tényezők ismét előtérbe kerülnek. Ezek alapján ki lehet
a befutó?
– Jóslást ne várjon tőlem! Hatalmas csata lesz, és remélem, egyikük sem fog hibázni. Abban pedig biztos vagyok, hogy aki nyer, a kontinensviadalon és a világbajnokságon már a hagyományokhoz méltó eredményt ér el. Azt azért megjegyzem, nem árt a sportágnak, hogy ilyen óriási küzdelemben dől el az Eb-indulás joga.

– Fábiánné Rozsnyói Katalinnal sem beszélt a közelmúltban?

– Hosszú éveken át korrekt munkakapcsolatban álltunk egymással. Végtelen szomorúsággal tölt el, hogy ezek után beszélgetés közben rámcsapja a telefont, és mindenütt azt hangoztatja, hogy törölte a számomat a mobiljából. Hogy őszinte legyek, mostanság nem keresem a társaságát.

– Gondolom, Janics Natasa döntésén nem lepődött meg.
– Természetesen nem. Az elmúlt másfél hónapban semmiféle közeledést nem tapasztaltam a két fél között, márpedig Natasát nem abból a fából faragták, hogy hirtelen azt mondja: „Jaj, bocsánat, mégis visszamegyek Szolnokra".

– Szeretne már egy héttel idősebb lenni vagy ez a viadal is csak egy lesz a sok közül?
– Ugyanolyan érzésekkel várom ezt a válogatót, mint az előző években bármikor. A versenyzők odaállnak, eldöntik, hogy melyikük a legjobb, és a célba érkezés után joggal várják, hogy a sorsuk ne az asztalnál, hanem a pályán dőljön el. Szerencsére a legfontosabb események most már a vízen történnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pontot rabolt a Floratom Szeged

A férfi asztalitenisz Extraligában az utolsó előtti fordulót Pécsett játszotta a Floratom Szeged AC… Tovább olvasom