Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Antonio Pribanic szíve szegedi maradt

Antonio Pribanic, a Pick Szeged egykori horvát beállósa jelenleg Lengyelországban (SPR Stali Mielec) profiskodik. Két évet játszott a kétszeres magyar bajnokcsapatban, a Tisza-parti közönség egyik legnagyobb kedvence volt. Az ünnepek előtt beszélgettünk a rijekai születésű sportolóval.
– Nem is lehet más a kérdés, hogy van?

– Köszönöm szépen, minden rendben, remekül vagyok!

– Mennyire más a lengyelországi élet, mint a szegedi?

– Sokban! Furcsa volt megszokni, hogy egy nagyváros után egy kisvárosba, Mielecbe költöztem. Itt csak 60 ezren élnek. A lengyelek más mentalitásúak, mint a magyarok, akiket nagyon kedveltem. A nyáron országot, várost, csarnokot, öltözőt és csapatot váltottam, de színeket nem, az új csapatom is kék-fehér, mint a Pick Szeged.

– Hogy megy a játék az új csapatában?

– Nagyon jól fogadtak. A sérülésemig én voltam a csapat leggólerősebb játékosa, ám utána eltörtem az ujjam, és ki kellett hagynom három meccset. Rosszul kezdtük a bajnokságot, edzőt is váltott a vezetés. Azóta egyre jobban fut a szekér, ami fontos, hiszen a legjobb hat között kell zárnunk az alapszakaszt. Ha ez sikerült, akkor a rájátszás első körében elkerüljük a Wisla és a Kielce csapatát, utána pedig bármi előfordulhat.

Antonio Pribanic Mielecben: a szíve szegedi, a klubszíne kék-fehér maradt. Fotó: DM/DV
Antonio Pribanic Mielecben: a szíve szegedi, a klubszíne kék-fehér maradt. Fotó: DM/DV

– Szegeden nagy cimborája volt csapattársa, Alen Blazevic és a vízilabdás Aljosa Kunac. Tartja velük a kapcsolatot?

– Blazeviccsel és Kunaccal kapcsolatban maradtam, elég gyakran beszélünk, hiányoznak a bandázásaink. Folyamatosan figyelem a Pick Szeged teljesítményét. Jó csoportba került az EHF-kupában. Biztosan érdekes meccseket játszanak majd, és remélem, hogy messze jutnak az európai sorozatban a legnagyszerűbb szurkolók, azaz a Pick-tábor támogatásával. Azt is tudom, hogy a vízilabdacsapat harmadszor is megnyerte a magyar kupát, ezúton is szeretnék gratulálni nekik!

– A szegedi közönség még mindig szeretettel beszél önről, eljut ez Lengyelországba?

– Örömmel hallom, hogy még mindig szeretnek a szurkolók, nagy megtiszteltetés ez számomra. Az új csapatom közönségére sem lehet panasz, de azt az érzést, amikor az újszegedi sportcsarnokban pályára léptem telt ház előtt, nem tudják pótolni, ez nagyon hiányzik.

– Hogy telnek majd az ünnepek?

– A szabadságomat és a karácsonyt is családi körben, Horvátországban töltöm pihenéssel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisza Volán-évzáró

A hagyományoknak megfelelően az újszegedi sportcsarnokban tartotta évzáró futballgáláját a Tisza Volán Focisuli. Tovább olvasom